כללי

ניסיתי את אפליקציית bit החדשה – איך זה לשלם עם הסמארטפון במכולת?

כרטיס אשראי וירטואלי, תשלום עם הסמארטפון בקופות פיזיות באמצעות NFC ואפליקציה אחת המשמשת כארנק דיגיטלי. ניסיתי את הגרסה החדשה של bit

לפני כשבועיים אפליקציית bit של בנק הפועלים עברה שדרוג משמעותי, לא רק העברת כספים בין חברים ותשלום במספר בודד של רשתות אונליין, אלא יכולת לשלם כמעט בכל מקום. bit עושה את זה באמצעות הטרנד הפופולארי בעולם התשלום הדיגיטליים, תשלום באמצעות טכנולוגיית NFC הקיימת היום כמעט בכל סמארטפון אנדרואיד (לגבי אייפון הרחבה בהמשך). טכנולוגיה זאת מאפשרת לגעת עם הסמארטפון במסוף אשראי תומך EMV, כאשר תהליך העברת המידע מתבצע בתקשורת אלחוטית. את המסוף החדש אפשר לזהות, כאשר הוא נמצא בדרך כלל בצד של הלקוח ויש עליו סימן של 4 חצי עיגולים אחד אחרי השני, משהו שמזכיר מעט סימן WiFi.

כרטיס אשראי bitcard. צילום צחי הופמן
כרטיס אשראי bitcard. צילום צחי הופמן

תשלום עם סמארטפונים בקופות פיזיות, הוא תהליך שמתרחש כבר מספר שנים בעולם, כאשר שירותים מצד גוגל, אפל וסמסונג מקדמים אותו. בארץ אפשר למצוא אותו אצל רוב אם לא כל חברות האשראי וגם בחלק מהבנקים. המטרה כאן היא להיפטר מכרטיס האשראי ומהארנק ולהסתמך רק על הסמארטפון או השעון החכם. כאן אפשר לציין שגרמין מציעה בארץ את שירות גרמין Pay כבר יותר משנה, אבל זה מוגבל רק לכרטיס אשראי בודד של מאסטרכארד של ישראכרט.

כל ההקדמה הזאת באה להגיד, ש-bit רוצה שהאפליקציה שלה תציע פתרון הוליסטי לתשלומים דיגיטליים ולכן היא החליטה להוסיף את פתרון הנגיעה בקופה (tap) וגם כרטיסי אשראי פיזי – bitcard (גם תהיה הרחבה בהמשך).

כרטיס אשראי וירטואלי

אני משתמש באפליקציית bit כבר מספר שנים, למרות שאני לא לקוח של בנק הפועלים. bit הייתה אפליקציית העברת הכספים האחרונה שהורדתי לסמארטפון שלי, הרבה אחרי PayBox ולאומי Pay. bit היא האפליקציה הפופולארית בתחום זה, כך שברגע רציתי להעביר/לקבל כסף מחברים או לשלם לעסקים קטנים, bit הייתה האפליקציה שבסופו של דבר הייתי חייב להשתמש בה, שלא לדבר, שבתקופת הקורונה רוב שליחי האוכל שהזמנתי אליי, השתמשו ב-bit לקבלת טיפים.

למרות שאני משתמש כבר מחודש נובמבר בפתרון ה-tap של בנק לאומי לקופות פיזיות, הפתרון ש-bit הציעה נשמע קצת יותר אטרקטיבי  – אפליקציה אחת לתשלום בין חברים וגם לתשלום בקופות. האפליקציה המשודרגת של bit הופכת מגרסתה האחרונה לארנק דיגיטלי, כאשר אני השתמשתי בה כלקוח של בנק אחר.

כאמור, הגרסה החדשה מאפשרת לקחת את הסמארטפון ולגעת בו בקופות פיזיות עבור התשלום ובכך להיפטר (כמעט) מכרטיס האשראי הפיזי. על מנת לבצע זאת, תצטרכו להזין כרטיס אשראי (כרטיס מאסטרכארד של בנק הפועלים וכרטיסים חוץ בנקאים של ישראכרט), אני בחרתי לבצע את ההזמנה לכרטיס bitcard, שחברת כרטיסי האשראי כאל מנפיקה. התהליך הזה הוא המעניין, כי הוא בעצם יוצר עבורכם בשלב הראשוני כרטיס אשראי וירטואלי. bit מקדמת בחלק העליון של האפליקציה את הזמנת ה-bitcard (לצד האייקונים של העבר, קבוצה ותשלום ל-buyme). מה שאגב מוזר, שגם לאחר הזמנת הכרטיס, האייקון העגול להזמנת הכרטיס עדיין נשאר באפליקציה ולא נעלם, למרות שלחיצה עליו מובילה לעמוד המעדכן שכבר הזמנת את הכרטיס. לא הבנתי מה הרעיון באייקון ענקי לקידום מוצר שהמשתמש כבר הזמין.

כרטיס פיזי עם קריצה לאפל קארד

בשלב הראשון של הזמנת הכרטיס, bit מעדכנת בהטבות שמקבלים עבורו (בין היתר, שנתיים ללא דמי כרטיס). תהליך ההזמנה לוקח כמה דקות והוא כולל מילוי פרטים אישיים, צילום תעודת זהות/רישיון נהיגה ופרטי כרטיס האשראי הנוכחי. זהו תהליך קצר, אשר בסופו מקבלים כרטיס אשראי וירטואלי, המאפשר לקחת את האפליקציה ולשלם איתה באופן מיידי בחנויות. בנוסף, מקבלים גם כרטיס אשראי פיזי המעוצב ברוח המותג bit עם שליח הביתה. הכרטיס עצמו מעוצב לאורך והוא מגיע בתוך קופסת קרטון. נראה שהיה פה איזה רצון לספק תחושה יוקרתית, סטייל ערכת כרטיס אפל קארד (רק שהכרטיס של אפל עשוי מטיטניום ולא מפלסטיק). למשל, בדומה לאפל, בחלק הקדמי של ה-bitcard מופיע רק שמו של המשתמש באנגלית, כאשר בגב הכרטיס מופיע מספר הכרטיס והתוקף.

אפל קארד. צילום מסך
אפל קארד. צילום מסך

בעוד שהכרטיס הפיזי מספק חוויה רגילה של תשלום, השימוש ב-bit בקופות הוא יותר טכנולוגי. אין צורך להפעיל את האפליקציה או לבצע פעולה כלשהי כאשר מגיעים לקופה תומכת. כל שצריך זה להפעיל מראש את ה-NFC (אופציה שהאפליקציה כבר תציע לכם לעשות מראש) ולשחרר את נעילת הסמארטפון. מייד לאחר הנגיעה בקופה, יופיע באפליקציה מידע על הרכישה.

מכיוון שמדובר בארנק דיגיטלי, אתם תראו בעמוד הבית של האפליקציה את כל התשלומים שביצעתם, בין אם מדובר בתשלום tap, תשלום בכרטיס פיזי או העברת/קבלת כספים בין חברים/חנויות. האופציה הזאת מאפשרת בצורה מהירה לעקוב אחר הוצאות הכספים.

הטבות – לא בכל מקום

bitcard. צילום יח"צ
bitcard. צילום יח”צ

מלבד הטבת הצטרפות של 250 שקל באמצעות Buyme (הטבה שמחולקת ל-150 שקל ועוד 100 שקל), קיימת הטבה של 10% הנחה קבועה (עד 250 שקל החזר בשנה) בהזמנת מוניות דרך Gett, משלוחים דרך Wolt, ארומה תל אביב, גוד פארם, אינטימה, פולגת, כיתן, גולף קידס, גולף & קו וסטימצקי. בנוסף, יש 10% הנחה קבועה בברים ומסעדות של קבוצת נוקס (גם עד 250 שקל החזר בשנה). לגבי האטרקטיביות של המקומות, זה תלוי כבר בדפוסי הרכישה של כל אחד, מה שכן הפריע לי, שהאפליקציה לא מציגה בצורה ברורה וגלויה את המקומות בהן אפשר לקבל הנחות. במקום זה, היא מחביאה אותן בתתי תפריטים. הצעת ייעול, במקום להציג אייקון להזמנת כרטיס למי שכבר ביצע את ההזמנה, אפשר להציג לו אייקון עם גישה מהירה להנחות.

לא באייפון

משתמשי אייפון עדיין לא יכולים ליהנות ממהפכת התשלומים הדיגיטליים עם הסמארטפונים שלהם, כי אפל חוסמת את השימוש ב-NFC רק לאפל Pay. שירות זה אמור להגיע בקרוב לישראל. הסיבה שאפל עושה זאת, כי היא מקבלת עמלות מחברות האשראי על ביצוע תשלומים דרכה ולכן אין לה רצון לתת לאפליקציות סטייל bit לאפשר תשלום בקופות פיזיות. בקיצור, אם יש לכם אייפון, לא תוכלו לשלם עם אפליקציות ישראליות בקופות פיזיות.

מה עם השעון החכם?

משתמשי אייפון אומנם מרגישים מקופחים עכשיו, אבל ברגע שאפל Pay יעבוד בארץ, תהיה להם האפשרות לשלם גם עם השעון החכם בקופות. לכן יהיה מעניין לראות, אם כרטיס האשראי bitcard יעבוד עם גרמין Pay בארץ והאם bit וחברות האשראי הנוספות יציעו את הפתרון שלהם על שעונים חכמים אחרים.

מהפכה?

התשלום עם הסמארטפון באמצעות אפליקציית bit או כל פתרון אשראי אחר בקופות פיזיות הוא נוח, עובד נהדר ובמהירות. החיסרון שלא כל מקום מאפשר זאת ולכן עדיין חייבים להסתובב עם כרטיס אשראי פיזי בכיס. bit יצרה כאן אפליקציה ידידותית הנותנת פתרון פשוט לתשלום, כאשר היא מאפשרת למי שכבר משתמש באפליקציה הזאת, להפוך אותה לארנק הדיגיטלי שלו.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סוף סוף לקוחות כרטיסי אשראי לאומי יכולים לשלם בסלולרי

משנה למנכ”ל ישראכרט: שירות התשלומים של אפל בישראל בעוד חצי שנה

הבנק הבינלאומי משיק ארנק סלולרי – FibiPay

27 תגובות

  1. מה שכרגע מצער שאין דרך לראות בקניה עם כרטיס אשראי את פרטי המוצרים שנקנו (למשל במרכול). לא ברור למה הקבלה המפורטת של הקניה, לא יכולה להישלח לקונה דרך חברת האשראי…

    אולי לא רוצים שנדע כמה עולה כל פריט.

  2. צ”ל מסטרקארד.
    לא חושב שהאפליקציה תעבוד עם גרמין Pay, לפחות לא בהתחלה – בגלל ההסכם של גרמין עם ישראכרט.
    ההטבות המוצעות למחזיקי bit card נראות כמו שעטנז ממה שלכא”ל ולבנק הפועלים יש גם ככה בסל להציע ללקוחותיהם: כא”ל (הזכיינית הראשית של FlyCard) מציעה לצרף את הכרטיס ל”נוסע המתמיד” של אל על (ביחס המרה מזעזע). בנק הפועלים מציע הטבות ל-Wolt, Gett וכדומה שהוא נוהג להציע כקופונים להורדה באתר לקוחותיו. הדימיון נמשך גם בתמחור העמלות והריביות.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: