אחת השאיפות של יצרניות הטאבלטים, היא שהמוצרים שלהן יהפכו לתחליף ללפטופ. מדובר ביצרניות מהשורה הראשונה, כמו: סמסונג, אפל ולנובו, אשר כבר מייצרות טאבלטים, אבל הן עדיין מתאמצות מאוד להטמיע טכנולוגיות שיטשטשו את ההבדלים בין שתי הקטגוריות. ה-Tab P11 Pro הוא טאבלט שצועק “אני רוצה להיות לפטופ”, הוא כבר כולל בערכה שלו מקלדת ומציע ממשק שמנסה לדמות מעט את הדסקטופ מהמחשב האישי.

עיצוב: כיסוי בד למראה אלגנטי
ה-Tab P11 Pro מגיע עם גוף אלומיניום בצבע אפור-כהה, המספק לו מראה אלגנטי. רוב הסיכויים שאתם כמעט לא תראו את הטאבלט היפה, הדק (6.9 מ”מ) והמשקל הנוח לשימוש (485 גרם), כי הערכה של לנובו כבר כוללת כיסוי אחורי וקדמי. הכיסוי הקדמי הוא המקלדת והכיסוי האחורי משלב בתוכו מעמד, עליהם ארחיב בהמשך. הכיסויים האלו מצופים בד רך בצבע אפור, מה שהופך את מראה הטאבלט הזה למיוחד יותר.
כפי שציינתי, הכיסוי האחורי כולל מעמד, המאפשר להעמיד את הטאבלט בזוויות שונות, כך שניתן להניח את ה-Tab P11 Pro על השולחן, מבלי לחפש משהו להשעין אותו עליו.


מסך: צג OLED ברזולוציית 2K
ה-Tab P11 Pro מתגאה במסך בגודל 11.5 אינץ’ ברזולוציית 2K שהיא 1600 על 2560 פיקסלים. מדובר בצג בטכנולוגיית OLED האיכותית, המספקת לו צבעים עשירים עם שחור עמוק ועם תאורה אחורית של 500 ניטים ותמיכה בתקנים דולבי ויז’ן ו-HDR10 לטווח צבעים רחב יותר. נטפליקס תמך ללא בעיה בדולבי ויז’ן והציע את השדרוג בצפייה. המסך עצמו הוא בפורמט 16:10, כאשר כל החוויה של הטאבלט נבנתה לתצורה הזאת, בה עובדים איתו במצב אופקי. הגודל של המסך מאפשר שטח תצוגה מספק לעבודה וגם לצפייה בסרטים.
ממשק: לא מעודכן – אנדרואיד 10
לא ברור לי איך לנובו משיקה טאבלט עם מערכת הפעלה שהיא בת כשנתיים. ה-Tab P11 Pro מגיע עם אנדרואיד 10 שזה פשוט חבל ומרגיז. אם נעזוב את זה, נראה שלנובו עבדה על כך, שהמשתמש יוכל לקבל חוויית דסקטופ, ברגע שהוא מחבר את הטאבלט למקלדת (חיבור מגנטי). בעת החיבור מקבלים ממשק הכולל תפריט תחתון, המציג באייקונים את האפליקציות הפתוחות. כמו כן, כאשר פותחים אפליקציה, היא לא נפתחת על צג מלא, אלא כחלון. מעבר לזה, במצב טאבלט לא מדובר בחוויה שונה מכל טאבלט אנדרואיד אחר.

חומרה: רמקולים חזקים של JBL
לנובו ציידה את הטאבלט שלה במעבד סנפדרגון 730 וזיכרון עבודה של 6 גיגה. כפי שאפשר להבין, לא מדובר פה במפרט הכי מתקדם שיש, אבל הוא כזה המאפשר להפעיל אפליקציות סטרימינג ולעבוד עם וורד ועוד יישומים, ללא שום בעיה. עוד יש כאן 4 רמקולים של JBL, המספקים צליל חזק באיכות טובה וברורה, בלוטות’ 5.0 וסורק טביעות אצבע הממוקם בצד המסך. הסורק מגיב בצורה לא רעה, אבל אני פחות חיבבתי את המיקום שלו. כמו כן, יש אפשרות לפתיחת הטאבלט באמצעות זיהוי פנים. הערכה גם כוללת עט מגע, המגיע בעיצוב מעט עבה. מבחינת סוללה, היא מגיעה בקיבולת של 8600 מיליאמפר/שעה, כאשר הערכה כוללת מטען 20 וואט.
המקלדת המצורפת לערכה, משמשת גם ככיסוי למסך. מדובר במקלדת קומפקטית, הכוללת גם משטח עכבר וכפתורים ייעודים לשליטה בעוצמת הצליל, התאורה וכפתורי מעבר בין אפליקציות וחזרה לעמוד הבית. מרווח הלחיצה של הכפתורים מינימלי, כמו גם השטח שהם נמצאים. זה אומר, שאתם צריכים להבין שלא מדובר בחוויית מקלדת מלאה ואתם כנראה תרגישו קצת דחוסים.

מחיר: 2,750 שקל
בשורה התחתונה, השימושים העיקריים שלי בטאבלט הם לצפייה בווידיאו דרך נטפליקס, אמזון פריים וידיאו או יו טיוב. ה-Tab P11 Pro הפך את החוויה שלהם למצוינת בזכות הרזולוציה הגבוהה, טכנולוגיית ה-OLED והרמקולים של JBL. השילוב של מקלדת בתוך הערכה, הציע חוויה מינימלית של תחליף ללפטופ.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: סמסונג Tab S7 Plus – מסך ענקי ומוצלח
קניתי תטאבלט הזה אתמול אבל יש לו בעיה רואים סרטים מטושטש רק באיכות ממש גבוהה שיש פעמים שאפילו לא קימת בכל סרט