חדשות

טלוויזיות ה-OLED החדשות של LG בישראל, כולל דגם ב-5,490 שקל

הטלוויזיות החדשות של LG כוללות פקודות קוליות בעברית, מעבד חדש עם בינה מלאכותית לזיהוי עצמים על המסך ולשיפור איכות התמונה

חברת LG פתחה את עונת השקות הטלוויזיות לשנת 2021 בישראל. החברה הדרום קוריאנית הודיעה על השקת הטלוויזיות לשנה הקרובה, כאשר אחת הבשורות המעניינות היא הגעתו של הדגם A1 מסדרת ה-OLED היוקרתית, אשר יימכר ב-5,490 שקל לגודל 55 אינץ’ ויציע לקהל נוסף ליהנות מטכנולוגיית המסך הזאת.

מי שיחליט לרכוש את דגם ה-A1, יצטרך להבין שהוא מתפשר על המעבד: אלפא 7 במקום אלפא 9 הקיים בדגמים החדשים והיעדר תמיכה בתקני המשחק NVIDIA G-Sync ו-FreeSync.

LG OLED B1. צילום יח"צ
LG OLED B1. צילום יח”צ

היי גוגל, הטלוויזיות של LG מבינות פקודות קוליות בעברית

חידוש נוסף השנה בטלוויזיות של LG, הוא תמיכה בפקודות קוליות בשפה חופשית בעברית. מדובר בבשורה מעניינת וחשובה בשוק הישראלי, אשר סובל מחוסר רצון של ענקיות כמו גוגל או סמסונג להתאים את העוזרות הקוליות שלהן בסמארטפונים או בטלוויזיות לשפה המקומית. המנוע הקולי ש-LG שילבה כאן רחוק מאוד מזה של גוגל אסיסטנט, אבל הוא מציע תמיכה מסוימת בדיבור טבעי בעברית, כך שניתן להפעיל אפליקציות בפקודה קולית, לברר מה מצב מזג האוויר או השחקן המופיע בסרט מסוים, לצד כיבוי המסך והגברת עוצמת הקול.

LG OLED B1. צילום צחי הופמן
LG OLED B1. צילום צחי הופמן

מלבד עברית, דגמי ה-OLED מציעים תמיכה ב-HDR10Pro, Dolby Atmos ו-Dolny Vision IQ המאפשרים לטלוויזיות להציג תמונה וצליל באיכות גבוהה. LG גם הוסיפה מצב FlimMaker Mode המיועד להצגת תמונות באופן מדויק, באמצעות ניטרול אפקטים מסוימים המשתלבים לרוב בסרטים בשלב הפוסט-פרודקשן (דוגמת החלקת תנועה, הפחתת רעשים וחידוד תמונה), ותוך שימור של יחס המסך, הצבעים וקצב מהירות הפריימים. הדגמים החדשים גם תומכים בערוץ שמע חוזר משופר (eARC) ובעלי כניסות HDMI 2.1, המפשט את תהליך החיבור של הטלוויזיה למערכת הקול, ומבצע אופטימיזציה של הצליל המשולב.

עבור חובבי ספורט, LG מציעה תצוגת OLED Motion Pro המאפשרת לצפות בפרטים ברמות דיוק, חדות ובהירות גבוהות. ממשק Bluetooth Surround Ready מאפשר לקשר את הטלוויזיות של LG עם מספר גדול של רמקולי בלוטות’, על מנת לספק צליל היקפי.

רוב הדגמים החדשים מבוססים על המעבד המעודכן של החברה ליישומי בינה מלאכותית, אלפא 9 דור 4 AI. המעבד הזה מספק למידה עמוקה משופרת וגם התאמות וכיוונונים על פי תנאי התאורה בכל סצינה המוצגת על גבי המסך, מקור התוכן, והתאורה הסובבת את מכשיר הטלוויזיה עצמו בסביבת הצפייה בה הוא מותקן.

עוד שיפור באיכות התמונה נעשה בעזרת LG AI Picture Pro, זה מסוגל לזהות את העצמים המוצגים על גבי המסך, ולעבד את אופן התצוגה בתהליך אוטומטי ועצמאי, המספק תחושת עומק. LG AI Picture Pro מעבד גם אודיו דו-ערוצי ומסב אותו לצליל היקפי וירטואלי 5.1.2, בעוד מערכת Auto Volume Leveling מציעה צליל עקבי גם במעבר בין ערוצים או אפליקציות.

מחירים

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

המבצעים של שיאומי לחג השבועות

לקראת השקת הטלוויזיות החדשות בישראל, סמסונג מציגה את ה-Neo QLED

תערוכת CES: סוני מכריזה על גוגל TV ושירות סטרימינג

%d בלוגרים אהבו את זה: