השעונים החדשים שסמסונג הכריזה עליהם היום (רביעי) יזהו נחירות של העונד אותם, במהלך השינה. דגמי ה-Galaxy Watch 4 זכו לשינויים רבים בדור החדש, כאשר אחד הפיצ’רים שבוודאי יעניינו את המשתמשים בהם, היא יכולת הניטור שינה ובעיקר זאת המעדכנת על זמן הנחירות של המשתמש. זה בנוסף לניטור קבוע של רמת החמצן בדם בזמן השינה וניקוד על ביצועי השינה, לצד מסקנות המאפשרות לזהות דפוסים בה.

שינה היא לא הפיצ’ר היחיד ב-Galaxy Watch 4 וב-Galaxy Watch Classic. סמסונג שילבה כאן את החיישן החדש שלה Samsung BioActive sensor המציע ניטור של שלוש פעולות: דופק, אק”ג ו-Bioelectrical impedance analysis sensor (BIA).
תכונה חדשה של השעונים היא Body Composition Analysis המבצעת ניתוח של גוף המשתמש: אחוזי שומן, מסת שריר, מסת שומן, BMI ואחוז מי הגוף. כל הנתונים האלו עוזרים למשתמש להבין האם הוא יורד במשקל, בונה את השריר או משפר את המטבוליזם. סמסונג ציינה, שעבור הניטור הזה, המשתמש נדרש להחזיק את השעון עם שתי אצבעות במשך 15 שניות, אז השעון יינטר 2,400 נקודות עם דיוק של 98%.

שינויי במערכת ההפעלה
זוג שעוני ה-Galaxy Watch 4 הם הראשונים של סמסונג המגיעים עם הממשק One UI Watch המולבש על מערכת ההפעלה אנדרואיד Wear מבית גוגל ולא טייזן. סמסונג דאגה לציין שעדיין היא תציע את האפליקציות המוכרות שלה: סמסונג Pay (שירות התשלומים של סמסונג שלא זמין בארץ), העוזרת הקולית ביקסבי ואפשרות להאזין לשירים ללא חיבור לסמארטפון באמצעות Spotify. מכיוון שלשעונים החדשים יש גישה לחנות האפליקציות Play של גוגל, ניתן יהיה להוריד אליהם את אפליקציית המפות – גוגל Maps. אפליקציה שהייתה חסרה מאוד בשעוני סמסונג.
קישוריות לאקוסיסטם
דגמי ה-Galaxy Watch 4 הם חלק מהאקוסיסטם של סמסונג וככאלו הם יודעים לעבוד היטב עם הסמארטפונים של החברה. השעונים יודעים לסנכרן הגדרות חשובות מהסמארטפונים, למשל, מצב לא להפריע, שיחות חסומות מאנשי קשר ושעונים עולמיים. כמו כן, ברגע שמורידים אפליקציה לסמארטפון עם גרסה לשעון, היא תרד אליו באופן אוטומטי.

Galaxy Watch 4 Series – חומרה ומחירים
מבחינת החומרה, שני השעונים דומים מאוד ביכולות שלהם, כאשר הם מגיעים עם מעבד ה-Exynos W920 החדש של סמסונג עם 1.5 גיגה זיכרון עבודה, 16 גיגה זיכרון אחסון ומעבד 5 ננומטר חדש, המציע שיפור של 20% במהירות העיבוד עבור חוויית מולטי טאסקינג חלקה יותר. ההבדל העיקרי, שדגם ה-Classic יגיע עם החוגה האנלוגית והמוצלחת של סמסונג, עבור השליטה במסך.
דגם ה-Galaxy Watch 4 מגיע בגרסת 44 מ”מ עם מסך בגודל 1.36 אינץ’ ברזולוציה של 450 על 450 פיקסלים וגם גרסת 40 מ”מ בגודל 1.19 אינץ’ וברזולוציה של 396 על 396 פיקסלים. דגם ה-Classic מגיע בגרסת 46 מ”מ עם מסך בגודל 1.36 אינץ’ וברזולוציה של 450 על 450 פיקסלים וגם גרסת 42 מ”מ עם 1.19 אינץ’ ורזולוציה של 396 על 396 פיקסלים.
מחירו של ה-Galaxy Watch 4 בגרסת 40 מ”מ יתחיל ב-1,000 שקל לגרסת הבלוטות’ ו-1,250 שקל לגרסת ה-LTE. מחירו של דגם ה-Classic בגרסת 42 מ”מ יתחיל מ-1,450 שקל לגרסת הבלוטות’ ו-1,650 שקל לגרסת LTE. השעונים החדשים יהיו זמינים לרכישה בארץ החל מתחילת ספטמבר
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: סמסונג Galaxy Watch 3 – ניטור שינה, מדידת חמצן בדם וספוטיפיי