סמסונג החזירה את החוגה הפיזית ב-Galaxy Watch 3 וזאת כבר בשורה משמחת. החברה הדרום קוריאנית מפרסמת שהשעון החדש כולל יכולות רבות, אבל לא את כולן תוכלו למצוא בארץ. בין היתר, סמסונג שילבה בשעון שלה: זיהוי דופק, שינה, מדידת חמצן בדם, לחץ דם (לא זמין בישראל) אק”ג (לא זמין בישראל), כולל מדידת פרפור פרוזדורים וגרסה הכוללת חיבור סלולרי eSIM. כל אלו הופכים את השעון החדש לאופציה מעניינת עבור מי שמחפש פתרון לקבלת התראות בפרק כף היד, לצד יכולות כושר ובריאות.

עיצוב: השעון שהגיע אליי היה בגרסת ה-45 מ”מ. זהו שעון שנראה אלגנטי מאוד, כאשר הוא משלב את רצועת העור המגיעה בערכה. מצד שני, הוא מעט עבה (11.1 מ”מ), כאשר הבליטה בחלק התחתון שלו הפריעה לי להסתובב איתו כל היום. הרצועת עור שמגיעה עם ה-Galaxy Watch 3 אומנם מספקת לשעון מראה קלאסי, אבל היא גם פחות מתאימה ונעימה לשימוש עבור אנשים שמתכוונים להתאמן ולהזיע איתו. במקרה הזה, עדיף להחליף את הרצועה בגרסה שעשויה מסיליקון. השעון עמיד למים עד לעומק 50 מטר ויש לו גם זכוכית ממוגנת מסוג גורילה גלאס DX.
מסך: המסך הגדול והמצוין של סמסונג מגיע בגודל 1.4 אינץ’. זהו מסך בטכנולוגיית Super AMOLED שכיף להסתכל עליו. הרזולוציה של המסך עומדת על 360 על 360 פיקסלים, אין בעיה לצפות במסך הזה באור שמש ישיר ויש גם אפשרות להשאיר את המסך פועל באופן קבוע, כך שניתן לראות את השעה במהירות.
Galaxy Watch 3: ממשק מצוין ומענה להודעות בעברית

ממשק: מערכת ההפעלה טייזן הקיימת בשעונים של סמסונג, מרגישה אפויה יותר לעומת המתחרים (פרט ל-watchOS של אפל). השימוש בחוגה פיזית לניווט בממשק הוא נהדר, התפעול פשוט ויש אפילו אופציה להגיב עם הודעות גנריות או בהקלדה במקלדת T9 בעברית. אופציה שמצאתי אותה פעמים רבות ליעילה, כאשר הסמארטפון לא היה לידי. ניתן גם לענות לשיחות מהמיקרופון והרמקול של השעון, כאשר האופציה הזאת אפילו עובדת טוב. במקרה שנכנסו הודעות לשעון, ולא ממש שמתם לב או התעלמתם, יופיע אייקון כתום בצד השמאלי של הממשק, כך שתוכלו לקרוא אותם במהירות. אגב, השעון יודע לזהות שאתם לא עונדים אותו ויפסיק לרטוט ולהציג התראות, כאשר הוא לא על היד שלכם.
מה שכן, יש לי הערה מרגיזה לגבי הממשק, כאשר נמצאים באפליקציה או יישום מסוים, השעון עובר לאחר כמה שניות של חוסר מגע לשומר מסך, המציג את השעה בצורה הפוכה. במקום 22:00 יופיע 00:22. זה מעצבן.

לטייזן קיים מאגר מכובד של אפליקציות, כאשר מבחינתי, אחת החשובות היא ספוטיפיי. בניגוד לגרסה של ספוטיפיי ב-wearOS של גוגל, כאן אפשר להוריד שירים ולהאזין להם גם בלי הסמארטפון. זוהי אופציה נהדרת כאשר יוצאים לריצה ורוצים לקחת רק את השעון (כמובן שצריך לחבר אוזניות בלוטות’).
ספורט ובריאות: פעילות הספורט העיקרית שעשיתי עם ה-Galaxy Watch 3 הייתה ריצה, כך שיכולתי לבדוק את ה-GPS והדופק של השעון. עבור המדידה הזאת, השתמשתי בשעון האישי שלי – גרמין ForeRunner 645 . המסקנות שלי במקרה הזה, שבעוד שמדידת הדופק הייתה אמינה ב-Galaxy Watch 3 בעת מנוחה (דבר שבדרך כלל עובד טוב גם בשעונים זולים), בזמן אימון השעון הזה מעט פישל. ברוב הפעמים בהם הסתכלתי על השעון, בשנייה או שתיים הראשונות תצוגת הדופק הייתה לא פעילה, מעיין סימון אפור של הדופק האחרון שזוהה. רק לאחר כשנייה השעון הציג דופק גבוה מאוד ואז תיקן את עצמו לדופק הנכון (לפחות לזה שהופיע לי בגרמין). התחושה כאילו סמסונג לא מנטרת את הדופק באופן רציף בזמן ריצה, למרות שסימנתי את כל האופציות האפשריות למצב את הזה בשעון. אני מקווה שסמסונג תפתור את הבעיה הזאת בעדכון תוכנה.
בכל הקשור למדידת מרחק, ל-Galaxy Watch 3 הייתה סטייה קלה לעומת הגרמין. מלבד ריצה, השעון מציע ניטור של פעילויות ספורט רבות, כמו: צעידה, אופניים, טיול רגלי, שחייה בבריכה ושחייה בים, הליכון, אופני כושר, יוגה, כפיפות בטן ועוד.

בימי הסגר הקשוחים, ניטור הלחץ בו נמצאים היא אופציה נחמדה לקבלת מידע על אורך חיים שלנו. אני לא יכול להגיד שסמסונג הצליחה לדייק לגמרי עם הניטור שהיא מבצעת, אבל היא כן הצביעה על מגמות נכונות, למשל, בשעות בהם הייתי צריך לארגן את הילדים לשיעורי זום, מקלחות ואוכל, השעון הציג לחץ גבוה.
Galaxy Watch 3: זיהוי נפילות ומדידת חמצן בדם
בתחום הבריאות, ה-Galaxy Watch 3 מציע אפשרויות מעניינות. יש כאן ניטור שינה, כולל חיווי על הזמן בו ישנתי בכל אחד משלבי השינה ואפילו ניקוד על השינה. מדובר בדרך מהירה לדעת עד כמה ישנתי טוב או לא. סמסונג מציעה כאן גם מצב זיהוי נפילות, בו השעון יתקשר וישלח הודעות לאנשי קשר שהוגדרו מראש. ניסיתי ליפול ולראות אם האופציה הזאת אכן עובדת, אבל לא הצלחתי. כנראה שסמסונג הבינה שאני מנסה לעבוד עליה.

בחודשים האחרונים אנשים נהיו מודעים יותר למדידת חמצן בדם, כי היא מהווה מדד הקשור לקשיי נשימה אצל חולי קורונה. ה-Galaxy Watch 3 מאפשר לעשות בדיקה כזאת, כאשר לפחות בניסיונות שלי, השעון הצליח לבצע את הניטור ללא בעיה מיוחדת. חשוב לשים לב להוראות עבור המדידה הזאת, צריך להניח את היד על השולחן ואת פרק כף היד קרוב ללב. לא הייתה לי אפשרות לבצע בדיקה מול מכשיר סטורציה רפואי, כך שאני רק יכול לקוות שהנתונים אכן נכונים.

חומרה: השעון הזה מספק תגובה חלקה, כאשר הוא פועל באמצעות המעבד Exynos 9110 עם 1 גיגה זיכרון עבודה ו-8 גיגה אחסון. קיימת גם גרסת eSIM עבור חיבור סלולרי. כמובן שיש לו תקשורת בלוטות’ 5.0, WiFi ו-NFC.
סוללה: השעון שורד ללא בעיה יום וחצי, כולל מסך פעיל באופן קבוע ומדידת דופק רציפה. קיבולת הסוללה היא 340 מיליאמפר/שעה. ה-Galaxy Watch 3 כולל טעינה אלחוטית ומטען תואם בתוך הערכה. בחלק מהסמארטפונים של סמסונג, ניתן לטעון את השעון ישירות מהגב של הטלפון באמצעות טעינה אלחוטית הפוכה.
מחיר: 1,800 עד 2,000 שקל (גרסת 45 מ”מ)
בשורה התחתונה, ה-Galaxy Watch 3 הוא שעון חכם אשר מרגיש בשל מאוד בחוויית הממשק שהוא מציע. הוא כולל יכולות ספורט ובריאות רבות, אבל הוא לפעמים גם מגמגם בחלק מהתחומים האלו. הוא מפצה על כך בעיצוב אלגנטי, מסך מוצלח וחיבור לספוטיפיי להאזנה ללא סמארטפון.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: האם האוזניות Buds Live של סמסונג נוחות לשימוש?
סקירה: סמסונג Note 20 עולה 1,000 שקל פחות מהאולטרה; האם שווה לרכוש דווקא אותו?
לא מבין מדוע לא מביאים את הדגמים המתקדמים לישראל..בחלק מארצות ערב יש.
לאיזה דגם יותר מתקדם של השעון אתה מתכוון?
שלום רב.
האם הesim לא נועד לפטור אותנו מהורדת שירים מספוטיפיי לשעון?
כל הרעיון צריך להיות שמיעה בstreaming.
הורדה לשעון התאפשרה גם בgear הקודם.
נא תגובה לariegelb@gmail.com
בברכה אריה
לא התנסיתי בגרסת האי סים, קשה לי לדעת אם היא תומכת בסטרימינג או לא כאשר לא מחוברים לטלפון
מה הסיבה שחלק מהאפשרויות לא עובדות בארץ
החלטה של סמסונג לא לפתוח את הפונקציות האלו בחלק מהמדינות, כולל ישראל. סמסונג גם צריכים לבצע אישור לפונקציית האק”ג בארץ מול משרד הבריאות, כמו שאפל כבר עשו כאן
האם יש אפשרות להקליט שיחות?
אני לא זוכר שראיתי אופציה כזאת וגם לא ניסיתי, הטלפונים של סמסונג בד”כ מאפשרים להקליט שיחות ואפשר משם
ניטור דופק קבוע בזמן ריצה מחייב השארת המסך דלוק. (לחיצה על האופציה השאר מסך דלוק בזמן אימון).
מבזבז סוללה אבל מאפשר מדידה מדוייקת של הדופק בזמן האימון.
האופציה הזאת פעלה אצלי
זה דגם המשך לactive 2?
זה יותר דגם המשך לגלקסי וואץ’
האם יש אפשרות להתקנת ווטסאפ?
זה מראה הודעות מוואטסאפ בשעון, אין אפליקציה יעודית
אולי תוכל לברר עם סמסונג מדוע פונקצית VO2 Max לא פועלת על השעון כאן. לזה אין שום צורך האישורים משרד הבריאות!