חברת realme עובדת קשה בהפיכת המותג שלה לאקוסיסטם בשוק המקומי. היא כבר הספיקה להשיק בשוק הישראלי סמארטפונים רבים, שעונים חכמים ואוזניות, אבל מעבר לים היא גם מוכרת משקלים חכמים, מברשות שיניים חשמליות, תיקי גב, מזוודות ומצלמות אבטחה. בקיצור, יש סיכוי שבדומה לשיאומי, אנחנו נראה את realme בעוד ועוד קטגוריות של מוצרים. ה-realme GT 5G הוא סמארטפון הדגל שלה לתקופה זו, כאשר הוא כולל עיצוב מיוחד וחומרה חזקה עם תג מחיר נגיש לקטגוריה.

עיצוב: realme GT – הסמארטפון הצהוב
אין ספק שה-realme GT הוא סמארטפון בעל עיצוב מעניין. מדובר במכשיר שמגיע עם גב עור מלאכותי מחוספס בצבע צהוב זועק, הוא נותן תחושה מעט יוקרתית, אבל היא מהר מאוד נעלמת בגלל מסגרת הפלסטיק. צריך לאהוב מאוד את הצבע הצהוב בשביל להסתובב עם המכשיר הזה ומי שאוהב אותו, יקבל כאן מכשיר בולט ומיוחד. נתונים אחרים בעיצוב כוללים משקל סביר של 186 גרם עם עובי של 8.4 מ”מ. מה שחסר כאן זה מיגון מסוים מפני מים.
מסך: realme GT – Super AMOLED עם רענון תמונה גבוה
ה-realme GT מתגאה במסך בגודל 6.43 אינץ’ ברזולוציית 1080 על 2400 פיקסלים עם טכנולוגיית Super AMOLED. על הנייר זה נשמע כמו מסך מצוין, אבל אין לו את העומק והגוונים העשירים שחלק ממכשירי הדגל היקרים יותר מציעים. מה שכן יש לו זה קצב רענון תמונה של 120 הרץ לתנועה חלקה.

ממשק: realme GT – דרושים שיפורים בממשק
realme מציעה פה את אנדרואיד 11 עליו מולבש הממשק realme UI 2.0. מדובר בסך הכל בממשק ידידותי, המציע בין היתר צילום מסך בהחלקת 3 אצבעות ועמוד החדשות של גוגל במסך הימני. מה שהפריע לי בממשק, שלמרות שבחרתי במגירת אפליקציות, המערכת עדיין שפכה את כל האפליקציות גם לעמוד הבית וגם למגירה ויצרה בלאגן. עוד דברים שכדאי לשים לב אליהם, אין כאן אופציית פנימית להקלטת שיחות, אין WiFi Calling לפחות לא ברשת פרטנר שאני בדקתי את הסמארטפון עליה וגם היו לי בעיות רבות בחיבור המכשיר למערכת אנדרואיד Auto ברכב.

חומרה: realme GT – דור 5 ויכולות קירור טובות
באחת הסקירות האחרונות שלי, בדקתי את ה-OnePlus 9 Pro 5G שנטה להתחמם יותר מדי, ב-realme GT אפשר לראות איך החברה הצליחה לבנות מוצר שלא ירגיש כמו צלחת לוהטת. realme שילבה בסמארטפון שלה מערכת קירור מסוג VC נירוסטה העוזרת לייעל את מבנה פיזור החום של המכשיר, כך שלפחות במבחן השימוש שלי, לא הורגש שהטלפון הזה מתחמם.
בתוך ה-realme GT משולב מעבד עדכני סנפדרגון 888 של קוואלקום עם זיכרון עבודה בנפח 8 גיגה מסוג LPDDR5 ואחסון מהיר בנפח 128 גיגה מסוג UFS 3.1 (אין אופציה לכרטיס זיכרון). בדומה למכשירי דגל אחרים, חיישן טביעת האצבע משולב מתחת למסך והוא מגיב במהירות. realme לא שכחה לשלב כאן רמקולים סטריאופוניים חזקים וגם כניסת אוזניות 3.5 מ”מ, תמיכה ברשתות סלולר דור 5 ו-NFC.

מצלמה: realme GT – מצלמה טובה, אבל לא ברמת מכשיר דגל
בקטגוריית הצילום אנחנו מוצאים מערך של 3 חיישנים: 64 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ומפתח צמצם f/1.8, חיישן 8 מגה פיקסל רחב (119 מעלות) עם f/2.3 וחיישן 2 מגה פיקסל מאקרו עם f/2.4. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 16 מגה פיקסל עם f/2.5.
realme מציעה כאן חיישן ראשי ללא מייצב אופטי, אשר היעדרות שלו הורגשה בתוצאות הצילום. מצד שני, בתנאי תאורה אופטימליים, מקבלים פה תמונות מוצלחות עם צבעים עשירים ורמת פירוט טובה. כמו כן, צילום הלילה לא רע בכלל, הוא מצליח להכניס הרבה אור ולהציג צבעים ברורים, אבל גם סובל ממריחות שונות.
מלבד מייצב אופטי, גם חסר כאן זום אופטי, אבל עדיין realme מציעה בממשק שלה ביצוע זום מהיר של כפול 2 או 5. כל עוד תישארו באזור הכפול 2, הירידה באיכות פחות מורגשת. בצילום בחיישן הרחב מקבלים קצוות מעוגלים עם רעשים מורגשים בצדדים.
ממצלמת הסלפי הייתי מרוצה מאוד, ברירת המחדל לא דחפה כל מיני מצבי יופי שמורחים את הפנים וביצועי צילומי הדיוקן/פורטרט יצרו תמונות עם רקע מטושטש מאחורה בצורה מיטבית.
צילום בזום דיגיטלי כפול 2 צילום בעדשה רחבה צילום רגיל צילום בעדשה רחבה
סוללה: realme GT – טעינה מהירה – 15 דקות – 63% אנרגיה
realme ארזה את המכשיר עם סוללה בקיבולת 4500 מיליאמאפר/שעה, הביצועים שלה סבירים ולא בטוח שתמיד תצליחו לסיים איתה יום שלם. לי היא החזיקה משעה 7 בבוקר ועד 22:30 בלילה, כאשר נשארו לי 2% אנרגיה (זמן מסך של קצת יותר מ-4 שעות). realme מציעה טעינה מהירה מאוד לדגם שלה, באמצעות מטען 65 וואט בטכנולוגיית SuperDart המצורף לערכה. זה הצליח לטעון בתוך רבע שעה 63% אנרגיה. מרשים מאוד. מה שחסרה כאן, זאת טעינה אלחוטית, אופציה סטנדרטית במכשירי דגל, שמשום מה realme לא שילבה כאן.
מחיר: 2,100 שקל (יבואן רשמי באג)
בשורה התחתונה, ה-realme GT הוא אלטרנטיבה נגישה בשוק מכשירי הדגל, אבל עדיין לא כדאי להתבלבל, החברה התפשרה במקומות רבים בשביל להציע את המחיר הזה. בין היתר היא לא שילבה טעינה אלחוטית, מיגון מפני מים, יכולות שונות במצלמה או במסך שלא משתווה לאלו שמוצאים בסמארטפונים יקרים יותר. למרות כל אלו, אם אתם לא רוצים להשקיע סכומים גבוהים, זהו מכשיר שבהחלט כדאי לבדוק (בתנאי שאתם אוהבים את הצבע הצהוב).
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: OnePlus 9 Pro 5G – שיפורים משמעותיים עם עיצוב פרימיום
סקירה: סמסונג Galaxy S21 5G עולה 1,600 שקל פחות מהאולטרה; האם שווה לרכוש דווקא אותו?