אוזניות

סקירה: LG TONE free FP9 – מחסלות את החיידקים

ב-LG חיפשו דרך לבדל את האוזניות החדשות שלהן – TONE free FP9, הם מצאו את זה באמצעות יכולת חיטוי בתוך המארז וחיבור גם למכשירים ללא תקשורת בלוטות׳. האם התכונות האלו מצדיקות את התמחור שלהן?

חברת LG פעילה מזה שנים ארוכות בתחום האודיו, אבל משום מה בישראל, היא לא ממש התמקדה בו. נראה שלאחרונה משהו השתנה, כאשר החברה השיקה כאן את האוזניות TONE-FP9. אחד היתרונות של אוזניות נטולות החוטים (Truly Wireless) של החברה, הוא השילוב של טכנולוגיית חיטוי, המחסלת את החיידקים שנמצאים על המכשיר. זאת השתלבה מצוין עם מגפת הקורונה, בה הצרכנים רוצים לחטא כל דבר שהם נוגעים בו.

LG TONE free FP9. צילום צחי הופמן
LG TONE free FP9. צילום צחי הופמן

עיצוב ושליטה: LG TONE free FP9 – תשכחו מחיידקים

אני חייב להזכיר כבר בהתחלה את ההשראה ש-LG קיבלה מהאיירפודס של אפל וכאן אני גם הפסיק איתה. אני קיבלתי לסקירה את הדגם בצבע השחור-פחם כסוף. הן נמכרות גם בצבע זהב-מעורפל ולבן פנינה. לאוזניות מבנה קומפקטי, בעל מראה דיסקרטי. LG עיצבה את החלק הפנימי של האוזנייה בצורה מעוגלת, אשר היא מציינת שהוא פותח בהתאמה למאות סוגי אוזניים. ה-TONE FP9 ישבו בצורה יציבה באוזנייםֿ שלי, אבל הן מעט לחצו. הערכה כוללת 3 מתאמי סיליקון, אשר בחברה מציינים שמדובר במתאמים העשויים מסיליקון רפואי היפואלרגני וללא רעלים, מה שממשיך את הרעיון של המוצר הזה, ככזה שלא סובל מחיידקים. כמו כן, LG שילבה כאן מיגון מפני נתזי מים בתקן IPX4, כך שאין בעיה ללכת איתן בגשם או להתאמן איתן.

LG TONE free FP9. צילום יח״צ
LG TONE free FP9. צילום יח״צ

השליטה באוזניות מתבצעת באמצעות נקודת מגע קטנה על גבי כל אחת מהאוזניות, שלטעמי מעט רגישה לתפעול, אבל לא בצורה שפוגעת בחוויה. נגיעה בודדת על כל אחת מהאוזניות מפעילה/עוצרת את השיר המתנגן או מאפשרת מענה לשיחה. לחיצה כפולה באוזניה הימנית תגביר את הווליום ובשמאלית תנמיך אותו. לחיצה משולשת תעביר שיר קדימה מהאוזנייה הימנית או אחורה מהאוזנייה השמאלית. לחיצה ארוכה תעבור בין מצב אמביינט לסינון רעשים אקטיבי. ניתן לבצע התאמות לכפתורים באמצעות האפליקציה. כמו כן, לאוזניות חיישן המזהה הוצאה/הכנסה שלהן לאוזניים על מנת לעצור/להמשיך את השיר המתנגן.

בחזרה לטכנולוגיית חיטוי האוזניות – UVnano. זאת מבטיחה להשמיד 99.9% מהחיידקים באזור רשת הרמקול, באמצעות נורות אולטרה סגול ננומטריות, אשר מבצעות את הפעולה שלהן במשך 5 דקות, כאשר האוזניות בתוך המארז ומחוברות לחשמל.

LG TONE free FP9. צילום צחי הופמן
LG TONE free FP9. צילום צחי הופמן

סאונד ושיחות: LG TONE free FP9 – איכות שיחות מוצלחת

LG משתפת פעולה במוצרי האודיו שלה עם חברת האודיו הבריטית – Meridian, גם כאן קיים החיבור הזה באמצעות טכנולוגיית HSP. זוהי טכנולוגיה אשר באה לספק חווית האזנה עם צליל ברור ומרחבי. LG אכן מצליחה לספק פה צליל עשיר וכזה שבעיקר כיף להאזין לו. אבל יש פה גם אבל, עדיין היה חסר לי כאן מעט באס ועומק, זה לא מאוד קריטי, אבל לאודיופילים זה יכול להפריע. אגב החוסר בבאס קצת מפתיע, כי LG מתגאה בכך שלאוזניות יש תיבת תהודה עם גימור סיליקון נוסף, המאפשר יותר תנועה וגמישות. 

אגב, הבלוטות׳ כאן הוא 5.2 והאפליקציה מאפשרת לבחור בין מספר פרופילים שונים של מוזיקה: טבעי, סוחף, טראבל בוסט, באס בוסט ו-3D Sound Stage. הפרופיל האחרון מספק תחושה רחבה ועמוקה יותר ומתאים יותר לסרטים. חיבור לשני מכשירים במקביל לא קיים כאן והאוזניות תומכות בקודקים SBC ו-AAC, אבל לא ב-aptX.

איכות המיקרופונים עבור שיחות הייתה מצוינת (קיימים כאן 3 מיקרופונים), גם שניהלתי שיחות בחדר שקט וגם ברחוב עם מכוניות, הקול שלי היה חזק ורעשי הרקע הופחתו. מה שכן, הקול שלי סבל מעט מצליל מתכתי.

LG TONE free FP9. צילום צחי הופמן
LG TONE free FP9. צילום צחי הופמן

תכונה אחרת של ה-TONE FP9 היא סינון רעשים אקטיבי (ANC). מדובר בטכנולוגיה שאנחנו מוצאים היום ברוב, אם לא בכל האוזניות בקטגוריית המחירים הזאת (וגם ברמות מחירים נמוכות יותר). האוזניות מצליחות להפחית בצורה מורגשת רעשים, כמו אלו של אוורור המזגן.

מלבד מצב סינון רעשים אקטיבי, קיים גם מצב הפוך של אמביינט, בו ניתן להיות מודעים לסביבה מבלי שצריך להוריד את האוזניות מהאוזניים. במצב הזה ניתן לבחור באפליקציה משני פרופילים, כזה המיועד לשיחות בין אנשים וכזה המיועד להאזין לסביבה. זה לא הכי טבעי לנהל את השיחה, כי עדיין יש תחושה מעומעמת באוזניים, אבל זה בסדר. הבעיה שבשביל לעבור בין שני המצבים צריך להשתמש באפליקציה, מצד שני, האוזניות יזכרו את המצב האחרון בו השתמשתם.

LG TONE free FP9. צילום יח״צ
LG TONE free FP9. צילום יח״צ

תכונה אחרת ויחסית נדירה באוזניות מהסוג הזה, היא חיבור שלהן למכשירים שלא כוללים תקשורת בלוטות׳. LG צירפה לערכה מתאם, שהוא בעצם כבל 3.5 מ״מ מצד אחד ו-USB-C מהצד השני המתחבר למארז הנשיאה. את הכבל הזה ניתן לחבר למכשירים שאין להם תקשורת בלוטות׳ ובכך ליהנות מאודיו בצורה אלחוטית. LG משווקת את הפתרון הזה, כיעיל עבור חיבור למערכות המדיה במטוסים, רק שלטעמי, עדיף להשתמש באוזניות Over Ear בטיסה ובאופן כללי, אני גם ככה מעדיף לבוא עם הטאבלט והתוכן שלי לטיסות.

סוללה: LG TONE free FP9 – יותר מחצי יום עבודה

מבחינת סוללה, ה-TONE FP9 מאפשרות 6 שעות ניגון (עם סינון רעשים אקטיבי) ועוד 9 שעות באמצעות מארז הטעינה. אם שכחתם לטעון את האוזניות, תוכלו לקבל שעה של מוזיקה, לאחר 5 דקות של טעינה של האוזניות באמצעות מארז המחובר לשקע חשמל. מה שחבל, שהמארז הזה לא כולל טעינה אלחוטית, אלא רק מחבר USB-C.

מחיר: 900 שקל (יבואן רשמי קבוצת ח.י)

בשורה התחתונה, LG ארזה המון יכולות ב-TONE Free FP9, על-מנת לבדל אותן. בין אם מדובר בחיטוי שלהן, יכולת להתחבר למכשירים ללא תקשורת בלוטות׳ וכמובן גם תכונות יותר מוכרות כמו סינון רעשים אקטיבי ושיתוף פעולה עם יצרנית צד שלישי, על-מנת לשפר את הצליל (דבר שאכן הצליח לה). לא מדובר באוזניות זולות, הן יקרות והן מגרדות את המחיר שליצרני אודיו יוקרתיים יותר, כך שהתחרות על הצרכן לא תהיה לה קלה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: סמסונג Galaxy Buds 2 – קומפקטיות עם איכות שיחות טובה

סקירה: ג’ברה Elite 3, לבעלי אוזניים קטנות

סקירה: Mi 11 5G – האם זהו סמארטפון הדגל של שיאומי שחיכינו לו?

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: