אוזניות

סקירה: JBL Live Pro Plus – נוחות באוזן, פחות נוחות לארנק

ה-Live Pro Plus של JBL מגיעות במראה אלגנטי, יש להן סינון רעשים אקטיבי וגם זמן סוללה ארוך. בדקנו איך הן נשמעות

כשג’יימס ב. לנסינג הקים לפני 75 שנים את חברת מוצרי האודיו שלו, JBL, אזניות ה-JBL Live Pro Plus, היו נשמעות לו כמו מדע בדיוני. שני כפתורים נטולי חוטים שנכנסים לאוזן ומשמיעים למשתמש מוזיקה או מאפשרים לו לשוחח? זה יש רק לאנשי המאדים. אבל היום אזניות נטולות חוטים (TWS) הן הסטנדרט, אז באנו להעמיד אותן למבחן.

JBL Live Pro Plus. צילום זאב ינאי
JBL Live Pro Plus. צילום זאב ינאי

עיצוב ושליטה: JBL Live Pro Plus – עיצוב אלגנטי עם משטח מגע

העיצוב של ה-Live Pro Plus הוא אלגנטי, אבל פונקציונלי מאוד. יש להן גוף מעוגל ומוארך עם גבעולים קצרים למיקרופונים. את האזניות הללו לא תקנו בשביל השואו, אלא יותר בשביל הביזנס – העבודה שהן נותנות.

נוחות השימוש בהן היא גבוהה בזכות כניסה קלה לתוך האוזן. פחות מרבע סיבוב ואני מוכן לעבודה. במשקל קליל של 10 גרם לשתיהן, הן פשוט לא מורגשות.  אחיזת האוזן של האזניות היא יתרון מרכזי ב-Live Pro Plus. הן מגיעות עם 5 מתאמי סיליקון בגדלים שונים וגוף שנבנה בתבונה. למרות הגבעולים, שעלולים לגרום לנשירת האזניות, הן נוחות ויציבות לאנשים עם גודל אוזן שונה (השמות שמורים במערכת). למרות שהן לא מיועדות לספורט, רצתי איתן, והתחושה היתה של יציבות מלאה.

ל-Live Pro Plus עמידות למים ולאבק בתקן IPX4 – האזניות מוגנות מהשפרצת מים (זה ה-4), אך לא נבדקו לאבק (ה-X). לכן, אני מרגיש בנח לרוץ איתן בגשם קל מאוד ובטח שלהזיע איתן, אבל אהיה זהיר מאוד כשאלך איתן לחוף הים. החול לא יעשה להן טוב.

JBL Live Pro Plus. צילום יח"צ
JBL Live Pro Plus. צילום יח”צ

השליטה באזניות מבוצעת באמצעות משטחי מגע, שמאפשרים נגיעה, שתיים, שלוש ורציפה – מה שמייצר מגוון רחב של פעולות לביצוע. המחוות ניתנות לתכנות, אך התכנות מוגבל לסט מלא של מחוות לכל אזנייה: שליטה בנגינה, סינון רעשים מול שמיעת הסביבה (אמביינט), ווליום וסייעת קולית. לא ניתן לתכנת את המחוות באופן ספציפי. הרגישות של המשטחים גבוהה, אז כדאי לשים לב שהם נקיים מלכלוך ויבשים ממים. טיפ מאחד שרץ איתן.

מבחינת חיבוריות הן ברמה גבוהה אך מוגבלת למכשיר אחד. החיבור הראשוני לטלפון מהיר מאוד. באנדרואיד החיבור נשמר בענן של גוגל, ומקל על חיבור למכשירים אחרים, שמסונכרים על אותו חשבון. החיבור מרגע פתיחת האזניות מהיר מאוד. איכות החיבור גבוהה, בזכות תקן בלוטות’ 5.0.

יתרון משמעותי הוא שכל אזנייה יכולה להיות הראשית. אחדד – גם הימנית וגם השמאלית, יכולות לעבוד לבדן לצורך מדיה או שיחה.

החיסרון הגדול הוא, שהאזניות מסוגלות להתחבר למכשיר אחד בלבד בו-זמנית. מה שהקשה עליי, כמי שרגיל להיות מחובר במקביל לטלפון ולמחשב הנייד.

האפליקציה יעילה למדי. מאפשרת התאמה מדויקת לאזניים, כולל בחינת אטימות לפי המתאמים השונים, שמספקת החברה. ניתן להפעיל את העוזרות הקוליות של גוגל או אמזון. דרך היישומון ניתן גם לראות את רמת הסוללה של כל אחת מהאזניות, ולהפעיל את האפשרויות השונות בהן סינון רעשים והאזנה לסביבה.

JBL Live Pro Plus. צילום יח"צ
JBL Live Pro Plus. צילום יח”צ

סאונד ושיחות: JBL Live Pro Plus  – צליל מוצלח אבל לא מצוין

איכות השמע טובה, אבל לא מצוינת. עם דרייברים של 11 מ”מ, ברמת התקן היותר גבוהה של הקטגוריה, אפשר לייצר סאונד עשיר יותר – ולא רק להתעטף בסימן ההיכר שלה: עומק הבאסים. מה גם שמספר האיקוולייזרים מוגבל מאוד: ג’ז, בס, דיבור ואיקוולייזר אישי אחד. זה לא מספק, במיוחד כשמסתכלים על מתחרים אחרים שנעים בין 6-11 איקוולייזרים.

יש כאן סינון רעשים אקטיבי איכותי שעושה עבודה יפה. מרשים שיש לו שלושה מצבים של סינון: יומיומי (מתאים למבנים), נסיעות (החברה מגדירה את זה כמתאים לרכבות ולמטוסים – והן אכן יודעות לעמעם רעשי מנוע) ואקטיבי (פעילויות חוץ, גם ספורטיביות). אין ממש הבדל גדול בין המצבים, אבל הם נותנים ניתוק מסוים מהסביבה. הסינון הפאסיבי של ה-Live Pro Plus לא משמעותי, לכן יש חשיבות לשימוש באקטיבי.

גם את המצב ההפוך, מספקת JBL – מצב האזנה לסביבה איכותי למדי, לו היא קוראת “אמביינט”. יש למצב שתי רמות, שאין הרבה הבדלים ביניהן – מודעות לסביבה וניהול שיחה ללא הסרת האזניות.

איכות השיחה סבירה בהחלט בשיחות טלפון, ווטסאפ או זום. שני הצדדים שומעים אחד את השני, אך הצליל יכול להיות יותר צלול. בטח ברמת המחיר הזו. רגישות המיקרופונים באה לרעתנו בשיחות מחוץ למבנה שמגבירות מאוד את רעש הרוח, והקשו על הצד השני לשמוע אותי. 

סוללה: JBL Live Pro Plus – טעינה אלחוטית עם זמן האזנה ארוך

נרתיק ההטענה מהקטנים יותר שיש, עשוי סיליקון, שוקל 50 גרם והוא אחד מהנוחים יותר לנשיאה בכיס. הוא מאפשר טעינה באמצעות USB-C, או בטעינה אלחוטית. בחזיתו שלושה לדים המסמנים את רמת הטעינה.

אורך חיי הסוללה עומד על התקן הגבוה של האזניות האיכותיות יותר בשוק – שבע שעות ללא סינון רעשים ושש עם סינון. נרתיק הטעינה מוסיף עוד שלוש טעינות מלאות, שזה 21 שעות. ביחד אפשר להגיע עד 28 שעות עבודה. החברה מבטיחה שעשר דקות הטענה, יספקו שעה שלמה של אזניות פעילות. הטענה מלאה באמצעות כבל ארכה לי שעתיים.
בדקתי מספר פעמים את משך פעילות הסוללה בשימוש רציף מטעינה מלאה לריקון מלא, ואכן האזניות מקיימות את ההבטחה.

מחיר: 700 שקל או 560 שקל עד ה-6 לנובמבר (ברשת באג).

בשורה התחתונה, היתרונות הגדולים של האזניות הן קלילות ואחיזת אוזן יציבה תוך כדי שמירה על נוחות וחיי סוללה ארוכים. עם זאת, במחיר שכזה הייתי מצפה שיוכלו להתחבר ליותר ממכשיר אחד סימולטנית, שהשמע יהיה איכותי יותר ושיהיה יותר חופש בחירה בעיצוב המחוות והסאונד.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: סמסונג Galaxy Buds 2 – קומפקטיות עם איכות שיחות טובה

סקירה: Twins ANC – אוזניות נטולות חוטים של Fresh N Rebel ב-400 שקל

סקירה: Anker Liberty Air 2 Pro – אוזניות כמעט בהתאמה אישית

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: