סמארטפונים

סקירה: האם ה-Mi 11 Lite 5G של שיאומי נותן תמורה טובה למחיר?

לשיאומי יש המון סמארטפונים המשתייכים לסדרת הדגל שלה, הדגם Mi 11 Lite 5G נמכר ב-1,800 שקל והוא מצליח להציע ביצועים, אשר מסוגלים להפוך אותו לכוכב של קטגוריית הביניים

ליצרניות הסיניות ובמיוחד לשיאומי יש נטייה לקחת סמארטפון מדגם מסוים ולמתוח את השם שלו לשלל דגמים, עד שקשה מאוד להבין מהו הדגם בעל החומרה החזקה ביותר ומי הוא החלש ביותר. ה-Mi 11 הוא אחד הדוגמאות לכך. החברה השיקה את ה- Mi 11 Lite, Mi 11 Pro, Mi11X, Mi 11X Pro, Mi 11 Ultra ויכול להיות שפספסתי איזה דגם באמצע. הדגם שאני סוקר הפעם הוא ה-Mi 11 Lite 5G, אשר לא לבלבל עם הדגם Mi 11 Lite. זהו ניסיון של שיאומי להציע סמארטפון עם תג מחיר של פחות מ-2,000 שקל אבל עם חומרה טובה וחיבור לרשתות סלולר דור 5.

שיאומי Mi 11 Lite 5G. צילום צחי הופמן
שיאומי Mi 11 Lite 5G. צילום צחי הופמן

עיצוב: גב זכוכית מפחית טביעות אצבע

ה-Mi 11 Lite 5G מגיע במראה שטוח, בגלל העובי הדק שלו העומד על 6.8 מ”מ ומשקל קל יחסית של 159 גרם. גב המכשיר מצופה זכוכית נגד בוהק המפחיתה בצורה משמעותית את טביעות האצבע, כאשר הזכוכית המוברשת מספקת לו מראה מיוחד המשתלב עם מבנה הטבעת המקיף את מערך הצילום. הסמארטפון גם עמיד לרטיבות ואבק בתקן IP53.

שיאומי Mi 11 Lite 5G. צילום צחי הופמן
שיאומי Mi 11 Lite 5G. צילום צחי הופמן

מסך: טכנולוגיית AMOLED, קצב רענון תמונה 90 הרץ

שיאומי שילבה כאן מסך בגודל 6.55 אינץ’ בטכנולוגיית AMOLED המוצלחת. הרזולוציה עומדת על 1080 על 2400 פיקסלים עם קצב רענון תמונה של 90 הרץ, המספק תנועה חלקה בממשק, תמיכה ב-HDR10 Plus המספק טווח צבעים רחב יותר בצפייה בתוכן מתאים ותאורה אחורית של 800 ניטים, המאפשרת לצפות במסך ללא בעיה בשמש הישראלית. המסך מציג צבעים עם גוון עשיר, חדות לא רעה, כאשר הוא מציג ביצועים טובים ביחס לקטגוריה והמחיר שלו. כמו כן, למסך זכוכית מסוג גורילה גלאס 6.

שיאומי Mi 11 Lite 5G. צילום צחי הופמן
שיאומי Mi 11 Lite 5G. צילום צחי הופמן

ממשק: אנדרואיד 11, באגים קלים

אין הפתעות בממשק של ה-Mi 11 Lite 5G המגיע עם ה-MIUI 12 ומערכת ההפעלה אנדרואיד 11. מדובר בממשק צבעוני בו קיימת מגירת אפליקציות, אין הקלטת שיחות מובנית במכשיר וגם לא WiFi Calling. פחות אהבתי שהגישה למרכז הבקרה מופרד מלוח ההתראות. זה אומר, שבשביל לראות מה ההתראות, צריך להחליק מהחלק העליון השמאלי של המסך ובשביל להגיע לכפתורי הקישוריות, צריך לבצע את ההחלקה מהחלק העליון הימני. כמו כן, היה לי באג מרגיז במסך הנעילה (שכבר הופיע לי ב-Redmi Note 10), אשר הציג כל הזמן חיווי “אין שירות”, אולם כאשר פותחים את נעילת המכשיר, מופיעה בצד השמאלי קליטה מלאה או חלקית. עוד תופעה מוזרה קיימת במצב ה”תצוגה תמידית”, אשר אמורה להציג את השעון וחיווי על התראות באופן קבוע במצב המתנה, אבל משום מה בשיאומי היא נעלמת לאחר שניות בודדות.

שיאומי Mi 11 Lite 5G. צילום צחי הופמן
שיאומי Mi 11 Lite 5G. צילום צחי הופמן

חומרה: דור 5 ו-NFC

מבחינת חומרה, מקבלים פה מכשיר שהתקשה לגמגם. מדובר במעבד ספנדרגון 780G עם 8 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 128 גיגה, כולל אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס וישנה גם אפשרות לשני כרטיסי סים. לסמארטפון תמיכה ב-WiFi 6, בלוטות’ 5.2 ורמקולים סטריאופוניים בעוצמה לא גבוהה במיוחד, אבל עדיין כאלו שיספקו חוויית סאונד חביבה בהאזנה אישית. מלבד זה, יש כאן התקן NFC לתשלום בארנקים דיגיטליים וחיישן טביעת אצבע הממוקם בצד המסך. החיישן הזה גרם לי ללחוץ עליו בטעות פעמים רבות בעת שהחזקתי את הסמארטפון ביד, שזה קצת מטריד, מצד שני, הוא הגיב היטב ובמהירות.

Mi 11 Lite 5G קרדיט צילום שיאומי
Mi 11 Lite 5G קרדיט צילום שיאומי

מצלמה: מפתיעה לטובה

מערך הצילום ב-Mi 11 Lite 5G כולל 3 חיישנים: חיישן ראשי 64 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8, חיישן 8 מגה פיקסל לזווית רחבה (119 מעלות) עם מפתח צמצם f/2.2 וחיישן 5 מגה פיקסל טלה מאקרו עם מפתח צמצם f/2.4. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 20 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2.

שיאומי הצליחה לייצר פה מערך צילום מוצלח ביחס לרמת המחיר. מדובר במצלמה שמצליחה לייצר תמונות חדות עם גוון עשיר באור יום, שהחיסרון היחיד פה לטעמי, היא הנטייה טיפה לגוון אדמדם בצבעים מסוימים. בסך הכל, קל להוציא כאן תמונות באיכות טובה. ישנה אפשרות לביצוע זום דיגיטלי כפול 2, אשר פוגע מעט באיכות. בצילום לילה, שיאומי התאמצה מאוד לייצר תמונות ללא רעשים או גירעון והיא אכן הצליחה, אבל כתוצאה מזה, גם מקבלים תמונות לא חדות במיוחד ועם מריחות.

סוללה: סוללה ליום שלם וטעינה מהירה

שיאומי ארזה כאן סוללת 4250 מיליאמפר/שעה שלא מתקשה לסיים יום שלם. משעה 7 בבוקר ועד אחת עשרה בלילה, נשארו לי 18% אנרגיה (מדובר בזמן מסך מכובד מאוד של 4.5 שעות). הערכה כוללת מטען מהיר 33 וואט, זה מספק בתוך רבע שעה של טעינה 28% אנרגיה ותוך חצי שעה 50%. אין כאן אופציה לטעינה אלחוטית.

מחיר: 1,800 שקל (יבואן רשמי המילטון)

בשורה התחתונה, תמיד מפתיע כמה החברות הסיניות מצליחות למתוח את היכולות של סמארטפונים מרמת הביניים ולהציע עוד ועוד שדרוגים, המגרדים את הביצועים של המכשירים היקרים יותר. ה- Mi 11 Lite 5Gשייך לקטגוריית הדגל של החברה, הוא אומנם לא מכשיר דגל מבחינת הביצועים, אבל הוא נותן תמורה מצוינת למי שלא רוצה להשקיע 3,000 שקל בסמארטפון חדש.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: Zenfone 8 – הקאמבק של אסוס לשוק הסמארטפונים הישראלי?

סקירה: Find X3 Pro – סמארטפון הדגל של Oppo

סוף סוף השיאומי Mi 11 5G הגיע לישראל

7 תגובות

  1. אף פעם לא סוקרים אם שיחה דרך הספיקר טובה ואיכותית לשני הצדדים ? כבר שמעתי בנושא רבות בסמרטפונים שונים אבל זה לא נכלל בסקירה הדבר החשובה הזה שהוא לב השימוש שיחה ושיחה דרך הספיקר אנא הוסיפו

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: