רק לפני מספר שנים, רובוטי שואבי האבק היו אחד מאביזרי הניקיון החשובים בכל בית. משתמשים נתנו להם שמות חיבה והשקיעו אלפי שקלים ברכישה שלהם. מאז ההצלחה של שואבי האבק הידניים והאלחוטיים, בעיקר אלו של דייסון, התחושה שרובוטי שואבי האבק מקבלים חשיבות משנית בתחזוקת הבית. יצרניות הרובוטים צריכות להתאמץ מאוד בפנייה לצרכנים, הרוצים לשמור על הריצפה נקייה מאבק, מבלי שיהיו צריכים להסתובב עם שואב אבק ידני ואלחוטי בכל החדרים.
חברת Ecovacs המציעה מוצרי שאיבה מוצלחים, השיקה לפני מספר חודשים בודדים את ה-Deebot T9. מדובר בדגם שפחות מתחרה בקטגוריית הרובוטים הזולים, אלא בקטגוריות הגבוהות יותר, כאשר הוא משלב טכנולוגיות שונות, ההופכות את עבודת הניקיון לידידותית ונקייה.

שליטה ואפליקציה: Deebot T9 – מיפוי מוצלח של הבית
השליטה ב-Deebot T9 מתבצעת בעיקרון רק דרך האפליקציה, למרות שיש כפתור פיזי להפעלה על גבי הרובוט עצמו, שלא ממש נגעתי בו. האפליקציה של החברה מגיעה בממשק בעברית והיא מאפשרת ישירות מעמוד הבית שלה לבצע ניקוי אוטומטי של כל הבית או להחזיר את הרובוט לתחנת העגינה בלחיצת כפתור בודדת. הפתרון הזה מתאים, כאשר רוצים לשלוח את הרובוט לניקוי ואין זמן להתעסק עם האפליקציה, אבל ברגע שנכנסים לעמוד ההפעלה העיקרי של האפליקציה מגלים את כל האופציות החכמות, כמו מיפוי של הבית, המתבצע באופן אוטומטי לאחר הפעלה ראשונית של ה-Deebot T9.

המיפוי עצמו מאפשר לכם לוותר על ניקוי כללי של כל החדרים בבית ורק להתמקד באזורים מסוימים. האפליקציה גם מאפשרת לערוך את המפה או להגדיר אזורים אליהם הרובוט לא יכנס. זה נוח מאוד, שלא רוצים שהרובוט ישטוף בטעות שטיח או יכנס לאזור מבולגן. כמו כן, אפשר לעקוב אחר מיקומו של הרובוט באפליקציה כמעט בזמן אמת, יש שיהוי של שנייה או שתיים וגם לראות באמצעות סימון איפה הוא כבר עבד.
Ecovacs מציעה גם מיפוי תלת מימדי של הבית, זה מאפשר לבנות מפה הכוללת חיווי של הרהיטים הקיימים בבית. לי לא היה רצון להתחיל לייצר מפה כזאת, אשר נראה שהיא דורשת הרבה מאמץ. יהיה נחמד אם האופציה הזאת תתבצע בצורה אוטומטית. הרי אם קניתי רובוט שואב אבק, זה אומר שאני עצלן לטאטא בעצמי את הבית וזה גם אומר שאני עצלן בלייצר מפות.
מעבר למפה, ניתן לקבוע כמה פעמים הרובוט יעבור על כל אזור ניקוי (פעם אחת או פעמיים), עוצמת השאיבה, יש 4 רמות: שקט, רגיל, מקסימום ומקסימום פלוס. האופציה הרגילה היא יחסית שקטה, כאשר אני השתמשתי בה או במקסימום. כמו כן, ניתן לקבוע את כמות המים שהרובוט יוציא במהלך השטיפה ואפילו להחליט האם הוא יפזר ריח נעים באמצעות המפזר אוויר המותקן בו.
באופן כללי, מדובר ברובוט פשוט לשימוש, אבל עדיין יש באגים קלים בעברית.
ניקיון: Deebot T9 – ניגוב רטוב ובישום קל
אחד הדברים החשובים ברובוט שואב אבק, שהוא יבצע את הניקוי והוא לא יטריד אותי בכך שהוא יתקע בדברים בבית. ה-Deebot T9 משלב טכנולוגיית TrueDetect 3D 2.0 יחד עם טכנולוגיית לייזר ומצלמות מיוחדות, כך שהוא יכול לעבוד ללא בעיה גם בחדרים חשוכים לגמרי והוא מזהה בקלות עצמים, מבלי שהוא נתקע בהם. אחד הדברים שאהבתי, היא היכולת שלו להבחין בכבלים הנמצאים על הריצפה ולא להתעקש לעלות עליהם ולהסתבך איתם. במקום זה, הוא פשוט יעקוף את הכבל ויוותר על ניקוי האזור הקרוב אליו. לרובוט גם יכולת זיהוי צואה של כלבים, אני לא ניסיתי את האופציה הזאת, אבל אם חיית המחמד שלכם תייצר מפגע כזה, כנראה שה-Deebot T9 לא ימרח אותה על הריצפה. באופן כללי, ה-Deebot T9 ניקה טוב את הבית בזכות עוצמת יניקה חזקה של 3000Pa.

ה-Deebot T9 מאוד יעיל, הוא יודע להתמקד באזורים שונים ומלוכלכים, ברגע שהוא מזהה רגלית של כסא או שולחן, הוא יבצע סיבוב מסביבה, הוא מרגיש שיש צורך להגביר את עוצמת השאיבה, למשל, שהוא עולה על שטיח ואז אפשר גם לשמוע כיצד הוא משקיע יותר בניקוי. כמו כן, הוא כולל אפשרות לניקוי רטוב, באמצעות מטליות חד פעמיות ומיכל מים פנימי. על מנת לבצע את הניגוב הרטוב בצורה מוצלחת ולגרד כמה שיותר דברים שנדבקו לריצפה, הרובוט מייצר תנועה של רטט למגב, שזז הלוך וחזור. זהו פתרון טוב יותר, מאשר רובוט שעובר עם המטלית הרטובה, אבל בעצם לא משפשף את הריצפה.
ה-Deebot T9 כולל 2 מברשות צד, אשר עוזרות לו לתפוס לכלוכים משני הצדדים שלו, זה בנוסף למברשת בחלק התחתון. המברשת הזאת יודעת להתמודד טוב עם איסוף הלכלכוך, אבל היא גם מגנט לשיערות, אשר מסתבכות עליה ואותן צריך לגזור מדי תקופה.

Ecovacs שילבה בתוך השואב שלה מפזר ריח (באמצעות קפסולה קטנה אותה צריך לרכוש בכל פעם מחדש, בערך כל חודשיים). הריח יחסית חלש ומתרגלים אליו מהר, כך שפחות מרגישים אותו, אבל זה עדיין נחמד.
את מיכל האבק הפנימי אפשר לרוקן בקלות ואם אתם לא רוצים לבצע את הפעולה הזאת לעיתים קרובות, תוכלו לרכוש בתשלום נפרד (כ-1,000 שקל), תחנת עגינה בה הרובוט יתרוקן. מדובר במיכל הכולל שקית חד פעמית של 2.5 ליטר, כך שאתם רק תצטרכו לזרוק אותה לפח, כאשר היא תתמלא (בערך כל 30 יום).
מבחינת זמן עבודה, הסוללה מספקת 175 דקות של שימוש, אני לא נתקלתי במצב שהרובוט בכלל היה קרוב לריקון הסוללה.
מחיר: 3,300 שקל (יבואן רשמי אלקטרו גל)
בשורה התחתונה, אין ספק שה-Deebot T9 הוא פתרון מוצלח מאוד לניקוי הבית, גם מבחינת עוצמת השאיבה, גם ביכולת המיפוי וגם בפתרון המאפשר לו, לא להסתבך עם חפצים הזרוקים על הריצפה.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: דייסון V15 – למה צריך לייזר בשואב אבק?