סמארטפונים

סקירה: סמסונג Galaxy M52 5G – בא להתחרות בסינים

אנחנו לא רגילים למצוא בארץ את סדרת ה-M של סמסונג, כאשר ה-Galaxy M52 בא לתת תחרות למגוון הסמארטפונים הסיניים בקטגוריית הביניים. הוא עושה את זה בזכות מסך מצוין וסוללה חזקה

סמסונג מציעה מספר סדרות ודגמים במחירים נוחים יותר לצרכנים שלה. בין היתר אפשר לציין את סדרת ה-A ובעיקר ה-Galaxy A72 ועכשיו היא מביאה לארץ גם את סדרת ה-M עם הדגם M52 5G. מדובר בסמארטפון שבא לתת פייט למתחרים הסינים, המככבים בקטגוריית מכשירי הביניים. הנשק של סמסונג במקרה הזה, הוא מכשיר עם מעבד מכובד, סוללה חזקה ומסך מצוין.

סמסונג Galaxy M52 5G. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy M52 5G. צילום צחי הופמן

עיצוב: Galaxy M52 – דק במראה סטנדרטי

משהו משעמם בעיצוב של ה-M52. אני קיבלתי אותו בצבע השחור עם גב פלסטיק שהוא מגנט לטביעות אצבע. כאשר מנקים מעט את טביעות האצבע, אפשר לראות שבסמסונג עיטרו את המכשיר במשטח בעל קווים רכים וכמעט לא בולטים. כדאי גם לשים לב, שמדובר בסמארטפון שהגב שלו רגיש מאוד לשריטות ולא תמצאו כאן מיגון כלשהו מפני רטיבות. מצד שני, ה-M52 הוא סמארטפון דק, כאשר העובי שלו עומד על רק 7.4 מ”מ והמשקל סביר מאוד ביחס לגודל המסך – 173 גרם.

סמסונג Galaxy M52 5G. צילום יח"צ
סמסונג Galaxy M52 5G. צילום יח”צ

מסך: Galaxy M52 – מסך AMOLED מוצלח

סמסונג אומנם התפשרה במקומות שונים ברמת החומרה של המכשיר, אבל על איכות המסך היא לא ויתרה. ה-M52 מגיע עם מסך גדול – 6.7 אינץ’ בטכנולוגיית Super AMOLED Plus המצוינת, המציעה פה צבעים עשירים וחדים בזכות רזולוציה של 1080 על 2400 פיקסלים וקצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ. מה שמספק את התנועה החלקה בממשק. המסך מצופה בזכוכית מסוג גורילה גלאס 5, זוהי לא הגרסה הכי עדכנית של חברת קורנינג, אבל היא גם מציעה מיגון לצג.

סמסונג Galaxy M52 5G. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy M52 5G. צילום צחי הופמן

ממשק: Galaxy M52 – עדיין לא אנדרואיד 12

ה-M52 לא מגיע עם אנדרואיד 12 או הממשק המעודכן של סמסונג – One UI 4.0. במקום זה, מקבלים כאן אנדרואיד 11 עם One UI 3.1. אני מקווה שסמסונג תעדכן בקרוב גם את הדגם הזה בתוכנה הכי חדישה שלה. בכל אופן, מדובר בחוויית ממשק נוחה מאוד, הכוללת אפשרות להקליט שיחות, להציג שיחה מזוהה באמצעות שירות פנימי של סמסונג (עובד בצורה חלקית מאוד), להתחבר בקלות למחשבים עם מערכת ההפעלה ווינדוס, שירות WiFi Calling ולהשתמש באפליקציית Smart Things לשליטה במוצרים חכמים בבית (כולל ממערכות אנדרואיד אוטו ברכב).

סמסונג Galaxy M52 5G. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy M52 5G. צילום צחי הופמן

חומרה: Galaxy M52 – ביצועים טובים אבל יש גם פשרות

ה-M52 מגיב היטב ולא סבל מגמגומים כלשהם בזמן השימוש שלי איתו. הוא כולל מעבד סנפדרגון 778G אשר מיועד לסמארטפונים בקטגוריית המחיר הזאת. הוא תומך בגלישה סלולרית דור 5, יש לו 8 גיגה זיכרון עבודה (RAM) ונפח אחסון של 128 גיגה, כולל אפשרות להרחבה באמצעות כרטיס זיכרון או שילוב של שני כרטיסי סים (כרטיס סים נוסף במקום כרטיס הזיכרון).

מנגנון טביעת האצבע משולב בכפתור פיזי בצד המכשיר, בניגוד לסמארטפונים היקרים יותר של החברה המגיעים עם מנגנון מתחת למסך. יש כאן תמיכה ב-NFC עבור תשלום במגע עם המכשיר בחנויות, תמיכה ב-WiFi 6 ובלוטות’ 5.0 (גרסה לא ממש עדכנית). סמסונג שילבה רק רמקול בודד ולא שני רמקולים לשמע סטריאופוני. הרמקול בעל עוצמה מורגשת, אבל אל תצפו כאן לאיכות מרשימה.

סמסונג Galaxy M52 5G. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy M52 5G. צילום צחי הופמן

מצלמה: Galaxy M52 – ביצועים מספקים

סמסונג שילבה כאן מערך צילום בעל 3 חיישנים: 64 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8 עם מיקוד אוטומטי אבל ללא מייצב תמונה אופטי וזה מורגש. החיישן 12 מגה פיקסל מגיע עם f/2.2 לצילום רחב (123 מעלות) וחיישן ה-5 מגה פיקסל f/2.4 לצילומי מאקרו. כל אלו מצליחים לספק תמונות טובות באור יום, עם פירוט חביב וצבעים עדינים ולא עשירים כמו שסמסונג בדרך כלל אוהבת לשים במכשירים שלה. מצד שני, צילום הלילה גרוע ומצלמת הסלפי המגיעה עם חיישן 32 מגה פיקסל עם f/2.2 מייצרת תמונות בינוניות עם צבעים דהויים.

סוללה: Galaxy M52 – סוללה בקיבולת גדולה

סמסונג שילבה ב-M52 סוללה בקיבולת גדולה של 5000 מיליאמפר/שעה. היצרניות הסיניות אוהבות לשלב סוללות כאלו במכשירים בקטגוריה הזאת ולכן גם סמסונג לא ויתרה במוצר שלה. מדובר בסוללה עם ביצועים טובים, אשר לי החזיקה משעה שבע בבוקר ועד אחת עשרה בלילה ועוד נשארו לי 43% אנרגיה (זמן מסך של כשעתיים וחצי). המכשיר תומך בטעינה חוטית של 25 וואט, אני לא קיבלתי עם ערכת ההתנסות מטען, ובכל מקרה, המטען המהיר נמכר בנפרד, לכן אני לא יכול לציין את מהירות הטעינה של הדגם הזה. כמו כן, אין לדגם הזה תמיכה בטעינה אלחוטית.

מחיר: 1,700 שקל

בשורה התחתונה, ייצור סמארטפון בקטגוריית הביניים הוא משחק של פשרות, הדורש מהחברה להחליט אלו נקודות חוזק יהיו למכשיר ובאילו תוכנות היא תתפשר. סמסונג בחרה לתת דגש על המסך מצוין, העיצוב הדק והסוללה החזקה, אבל התפשרה על רמקול בודד ומצלמה שהיא רק סבירה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: סמסונג Galaxy S21 5G עולה 1,600 שקל פחות מהאולטרה; האם שווה לרכוש דווקא אותו?

סקירה: Oppo Reno 6 5G – מתמקד בעיצוב

סקירה: האם ה-Mi 11 Lite 5G של שיאומי נותן תמורה טובה למחיר?

5 תגובות

  1. פחחחחחחחחחחחחח…..חשבתי לאורך כל הכתבה וואלה אחלה מתחרה לסינים בקטגוריית מחיר של 700-1000 שקלים…פתאום בוםםם מחיר 1700. הזוי! גב פלסטיק! חה! במחיר הזה יש נורד2 , רילמי ג’י-טי מאסטר, שיאומי למיניהם וגם מכשירים של סמסונג עצמה שיותר טובים. לא הגיוני המחיר הזה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: