אביזרי מחשב

סקירה: מקלדת ועכבר POP של לוג׳יטק

לוג׳יטק רוצה להוסיף צבע לשולחן העבודה שלכם עם מקלדת מכאנית ועכבר בסיסי המגיעים במספר עיצובים ומציעים שימוש פשוט יותר באימוג׳ים

המקלדות והעכברים שרובנו משתמשים בהם, מגיעים בדרך כלל בעיצובים סטנדרטיים ובצבעים: לבן, אפור או שחור. בחברת לוג׳יטק החליטו שהגיע הזמן להפוך את המכשירים איתם אנחנו מתקשרים עם המחשב שלנו לקצת יותר צבעוניים, והם עושים את זה עם סדרת ה-POP החדשה.

לוג׳יטק POP. צילום יח״צ
לוג׳יטק POP. צילום יח״צ

ה-POP Keys היא מקלדת מכאנית וזה דבר שכדאי לשים לב אליו, כי מדובר בסוג של מקלדת שלא לא מתאים לכל אחד. מדובר בהקלדה רועשת, שפחות מתאימה לשימוש במשרד באופן ספייס, מצד שני, יש לה רעש נוסטלגי של מכונות כתיבה, שהרבה אנשים מכורים אליו, מה שגם הופך את ההקלדה לכיפית.

הלחיצה עצמה נוחה מאוד, אבל יש משהו בצבעוניות של כל הכפתורים במקלדת, שלפעמים בלבל אותי בעיניים, כאשר הסתכלתי עליה. מכיוון שאני מקליד בצורה עיוורת, זה פחות הפריע לי, אז יכול להיות שיש אנשים שיסבלו מזה יותר.

לוג׳יטק POP. צילום יח״צ
לוג׳יטק POP. צילום יח״צ

כנראה שבלוג׳יטק הבינו שצבעוניות רבה מדי יכולה לבלבל ולכן הם עיצבו את אזור הכפתורים בצורה מחושבת. כל הכפתורים של האותיות, ספרות ומדיה/F הם באותו צבע. במקרה שלי, הכפתורים האלו היו לבנים. מהצדדים של כפתורי האותיות, קיימים כפתורים נוספים, בצד הימני, בין היתר Enter ו-Shift ובצד השמאלי Tab ו-Caps Lock, אלו מגיעים בצבע צהוב זרחני, בקצוות הקיצונים של המקלדת קיימים כפתורי אימוג׳י בצבע סגול בהיר. המשטח התחתון של הכפתורים האלו בצבע טורקיז והגוף בסגול בהיר. מדובר בהמון צבעים, כאשר אפשר למצוא את המקלדת גם בצבעים ורוד-אדום-לבן וצהוב-שחור-אפור.

לוג׳יטק POP. צילום יח״צ
לוג׳יטק POP. צילום יח״צ

לוג׳יטק POP Keys – כפתורים מהירים לאימוג׳י

השימוש באימוג׳ים בשפה שלנו הפך לטבעי, לכן בלוג׳יטק החליטו, שכדאי להוסיף אותם גם למקלדת. בצורה הזאת, השימוש בהם יהיה פשוט יותר. האתגר הוא הבחירה באימוג׳י המתאים, לכן, לוג׳יטק בחרה מספר אימוג׳ים שכיחים ככפתורי ברירת המחדל, כאשר בתוך האריזה משולבים עוד 4 כפתורים פיזיים (או יותר נכון המכסה שלהם), כמו לייק ולב הניתנים להחלפה. כמו כן, ניתן לשנות את יעוד כפתור האימוג׳י לרוב סוגי האימוג׳ים דרך התוכנה של לוג׳יטק במחשב.

מעבר לשימושי האימוג׳י, ה-POP Keys היא מקלדת אלחוטית המתקשרת בבלוטות׳ עם המחשב ויש לה גם אפשרות לעבוד עם 3 מחשבים/טאבלטים במקביל. בחלק העליון של המקלדת קיימים 3 כפתורים למעבר בין המחשבים אליהם בוצע שיוך של המקלדת.

המקלדת פועלת על 2 סוללות AAA אשר אמורות לספק זמן עבודה של עד 3 שנים.

לוג׳יטק מקלדת POP. צילום צחי הופמן
לוג׳יטק מקלדת POP. צילום צחי הופמן

לוג׳יטק POP Mouse – צבעוני עם אימוג׳י

ה-POP Mouse הוא העכבר המשלים למקלדת ה-POP Keys, גם הוא מגיע במספר צבעים בהתאם לאלו של המקלדת. מדובר בעכבר בסיסי מאוד, אין לו אפילו כפתורים פיזיים למעבר אחורה/קדימה בדפדפן. מה שכן, יש לו גלגלת לגלילה בדפדפן האינטרנט וכפתור יעודי המאפשר להקפיץ את ממשק האימוג׳ים או להגדיר אימוג׳י ברירת מחדל כמו לייק.

לוג׳יטק עכבר POP. צילום צחי הופמן
לוג׳יטק עכבר POP. צילום צחי הופמן

גם ה-POP Keys הוא עכבר אלחוטי העובד בתקשורת בלוטות׳, הוא פועל באמצעות סוללת AA בודדת אשר אמורה לספק זמן עבודה של עד שנתיים. גם העכבר הזה יודע לעבוד עם 3 מחשבים/טאבלטים במקביל, באמצעות כפתור יעודי בחלק האחורי שלו, המאפשר את המעבר.

לעומת ה-POP Keys, ה-POP Mouse הוא עכבר עם טכנולוגיית SilentTouch של לוג׳יטק, המספק לחיצות רכות ושקטות. העכבר עצמו שטוח, כאשר לטעמי הוא לא תפס לי את היד בצורה מיטבית כמו שאני רגיל ואוהב. מצד שני, בצורה הזאת, ניתן לקחת אותו בקלות לכל מקום בתיק של הלפטופ (המשקל עומד על רק 82 גרם).

החיישן של ה-POP Mouse הוא אופטי, זה מספק דיוק של 1000 עד 4000 DPI. עבור השימושים שלי, העכבר הזה היה מספיק מדויק, אבל צריך לזכור שמראש מדובר בעכבר בסיסי.

מחירים: POP Keys נמכר ב-500 שקל וה-POP Mouse ב-170 שקל

בשורה התחתונה, מוצרי ה-POP של לוג׳יטק מוסיפים צבע לשולחן העבודה יחד עם גישה מהירה לאימוג׳ים. בעוד שהעכבר מתומחר במחיר נמוך יחסית ומציע שימושים שמתאימים לקטגוריה הזאת, המקלדת עצמה נמכרת ברף המחירים הגבוה יותר והיא מיועדת למי שאוהב הקלדה על מקלדת מכאנית. לכן, לא בטוח שמי שיקנה את המקלדת ירצה את העכבר או להפך. כדאי לקוות שלוג׳יטק תשיק עכבר ומקלדת נוספים עם תג מחיר המתאים אחד לשני.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: לוג׳יטק Combo Touch – המקלדת שהופכת את האייפד ללפטופ

סקירה: לוג׳יטק Signature M650 – עכבר עם אפשרות בחירה

סקירה: לוג’יטק MX Keys Mini – מיני בעיצוב, אבל לא בביצועים

4 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: