ענף השואבים הרובוטים נשלט בעיקר על-ידי יצרניות סיניות, אבל בחודשים האחרונים הצטרפה אליו (שוב) בישראל חברת neato (לשעבר אמריקאית, אבל עכשיו גרמנית). neato הייתה פעם היריבה של חברת iRobot, בארץ neato נשכחה ועכשיו היא רוצה לעשות קאמבק בעזרת היבואנית הרשמית החדשה שלה – ביקונקט.
בהשקה הנוכחית הביאה neato לישראל שלושה דגמים: D8, D9 ו-D10. אני לקחתי לסקירה את הדגם האמצעי ה-D9.

שליטה ואפליקציה: neato D9 – מיפוי של הבית ואפליקציה בסיסית
ה-D9 מגיע עם אפליקציה בשם MyNeato. מדובר באפליקציה בסיסית שלא מסבכת יותר מדי את המשתמשים. היא מאפשרת לבחור בעוצמת השאיבה לפני התחלת העבודה (אי אפשר לשנות את מצב העוצמה בזמן השאיבה), איתור של הרובוט בבית באמצעות פקודה הגורמת לו להשמיע צליל וכמובן מיפוי של הבית.
ה-D9 הצליח למפות את הבית שלי בצורה טובה, כאשר באמצעות האפליקציה, גם ניתן להגדיר מקומות שהוא לא אמור לנקות בהן. למשל, אזורים עם כבלים. אין אפשרות לחלק את המפה לחדרים ואז לשלוח את הרובוט לנקות רק את החדר שינה וחדר העבודה. במקום זאת, אפשר לקבוע מקומות שהרובוט ינקה בהם נקודתית. המפה כן מאפשרת להגדיר אזור כמסדרון וחדר שינה, זה אומנם נשמע כמו חלוקת חדרים, אבל זה לא עובד בצורה חלקה ואוטומטית, כמו שזה צריך להיות. כמו כן, האפליקציה לא מאפשרת לשלוח את הרובוט למספר חדרים אחד אחרי השני והיא גם לא מראה בזמן אמת את מיקום הרובוט בבית במפה.


ניקיון: neato D9 – לא מפסיק להיתקע
neato מתגאה בעיצוב של הרובוט שלה בצורת D, אשר מאפשר לו להגיע לפינות בצורה יותר נוחה. neatoאומנם רומזת שהיא היחידה שמגיעה עם רובוט בעל מבנה כזה, אבל גם ה-S9+ של iRobot מגיע עם עיצוב דומה. בכל מקרה, עדיין מדובר ביתרון של הדגם הזה על רובוטים רבים אחרים.
ל-D9 מברשת צידית אחת ומברשת ראשית עם שיערות בד, אשר מתמודדות היטב בניקוי הבית ושאיבת הלכלוך. מבחינת כמות השיערות שנתפסה במברשת הראשית, היא הייתה מורגשת, אבל לא רבה כמו מברשת שיערות בד אחרות.
הטכנולוגיה בה neato משתמשת לסריקת הבית והמיפוי שלו היא לייזר -LIDAR. זוהי אומנם טכנולוגיה שברובוטים אחרים הוכיחה את עצמה ככזאת המאפשרת להם לנווט בקלות ולהתרחק ממכשולים, אבל משום מה בדגם ה-D9, היא לא עזרה לו להימנע מקירות, כסאות ושולחנות.

ה-neato הוא לא רובוט חכם במיוחד, הוא נתקע בדברים ללא הרף והוא לא מבין את זה. הוא יכול להיתקע בקיר במשך דקות ארוכות מבלי להפסיק, אני לא זוכר רובוט אחר שפשוט היה עקשן כל כך. כמו כן, יש לי שטיח שאגי בבית, כאשר בניגוד לדגמים של Viomi או Ecovacs שסקרתי, ה-D9 נתקע על השטיח והיה צריך לבוא לחלץ אותו. אומנם יש לזה פתרון יחסית פשוט, הגדרה באפליקציה שלא יעלה על השטיח, אבל אני כן מעוניין שהרובוט יעלה עליו וינקה מה שהוא יכול.
במקרה שהרובוט נתקע לכם, ב-neato לא מאפשרים לכם רק להזיז אותו ולהמשיך בפעולת הניקיון, במקום זה צריך לאתחל אותו מחדש.
מיכל הפסולת מגיע בנפח 700 מ״ל, זה יחסית גדול, מה שמאפשר לרוקן אותו רק לאחר מספר שאיבות של הבית (תלוי בכמות הלכלוך שלכם). המיכל כולל פילטר מסוג HEPA היודע לסנן יותר מ-99.5% מהחלקיקים (עד 10 מיקרון) והאלרגנים בבית. זה אומנם נשמע מרשים, אבל בדגם ה-D10 מדובר בסינון של 99.7% עד 0.3 מיקרון.
זמן העבודה של ה-D9 עומד על עד 200 דקות. בניקיון של הבית שלי, הרובוט לא היה אפילו קרוב לכך שהסוללה תיגמר לו.
מחיר: 2,060 שקל (יבואן רשמי ביקונקט)
בשורה התחתונה, ה-D9 אכזב אותי. ציפיתי למוצר יותר מוצלח מחברה ותיקה כל כך. הוא אומנם עבר עדכון גרסה במהלך הסקירה שלי, אבל הוא עדיין לא הצליח לנווט ולנקות את הבית בצורה חלקה.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: Floor One S3 – שוטף ושואב ריצפה של Tineco
מה ההבדל בין שלושת הדגמים?