מותג ה-Poco של שיאומי מנסה בקביעות לתת כמה שיותר חומרה טובה עם תג מחיר נוח. ה-Poco F4 מגיע עם אותה נוסחה מוכרת, תג מחיר השייך לקטגוריית הביניים – 2,000 שקל. מדובר בסמארטפון שמתאמץ מאוד להיות כמעט אלטרנטיבה לסמסארטפונים יקרים יותר, הוא אומנם לא מצליח לעשות את זה, אבל הוא כן מצליח להוות אלטרנטיבה חשובה בקטגוריה.

עיצוב: Poco F4 – מבריק ועמיד לרטיבות ואבק
שיאומי הלכו כאן על מראה של סמארטפון מבריק סטייל מראה, לפחות הוא היה כך בגרסה שאני קיבלתי בצבע שחור. המראה המבריק הוא כמובן מגנט לטביעות אצבע, אבל עדיין מדובר במכשיר שנראה טוב. בעוד שהזכוכית בחלק הקדמי היא מסוג גורילה גלאס 5, שאמורה לספק עמידות מסוימת, לא מצאתי באיזו גרסת זכוכית שיאומי משתמשת בגב המכשיר. מה שכן, יש כאן מיגון מסוים מפני רטיבות ואבק (IP53), שזה נחמד מאוד לסמארטפון ברמת המחיר הזאת. המכשיר עצמו שוקל 195 גרם, שזה גם לא רע לסמארטפון עם גודל המסך שלו והסוללה המכובדת. אתם תרגישו את המשקל הזה ביד, אבל זה לא נורא.

מסך: Poco F4 – מסך עם צבעים חיים וחדים
המסך ששיאומי שילבה כאן מספק חוויה מוצלחת עם חדות טובה וצבעים חיים. מדובר בצג בגודל 6.67 אינץ’ בטכנולוגיית AMOLED עם קצב רענון תמונה גבוה מאוד של 120 הרץ ורזולוציה של 1080 על 3400 פיקסלים. התאורה האחורית לא אכזבה (1300 ניטים בשיא). הצג תומך ב-HDR10+ ודולבי ויז’ן.

ממשק: Poco F4 – יש מקליט שיחות, אין WiFi Calling
קצת מרגיז שהיבואן הרשמי של שיאומי בארץ, לא מסדיר את נושא ה-WiFi Calling במכשירי החברה (לפחות לא בסמארטפונים שאני סקרתי). למי שלא מכיר, WiFi Calling הוא הפתרון של מפעילות הסלולר בארץ, לאפשר לכם לקבל שיחות במספר שלכם שאתם מחוברים ב-WiFi, כך שאם יש לכם בעיות קליטה בבית, אתם מסודרים. מדובר בפתרון שרוב יצרניות הסמארטפונים משלבות במכשירים שלהם, החל מ-OnePlus, דרך סמסונג ועד אפל.
הדגם הזה מגיע עם אנדרואיד 12 עליו מולבש הממשק של שיאומי – MIUI 13. מדובר בממשק שמחקה את ה-iOS של אפל, למשל, מסך התרעות ומסך הגדרות מהירות נפרדים, כאשר הגישה אליהם מתבצעת בהחלקה של האצבע מהחלק העליון הימני או השמאלי של המסך. מעבר לזה, תקבלו כאן עמוד בית עם מגירת אפליקציות כמו ברוב מכשירי האנדרואיד או עמוד בית בו ממוקמים כבר האפליקציות, סטייל iOS. יש למכשיר יכולת הקלטת שיחות פנימית, אבל מרגיז ששיאומי מתקינה מראש על המכשיר כל מיני משחקים.

חומרה: Poco F4 – מהיר אבל עם חיישן קירבה מטריד
בדרך כלל חיישן הקירבה של שיאומי לא מפריע לי יותר מדי, אבל כאן הוא סבל לעיתים קרובות מדי מפספוסים. מה שאומר, שהמסך נדלק ונכבה כאשר המכשיר מונח לכם על הלחי במהלך שיחה ולפחות במקרה שלי, המכשיר עבר ל-Mute.
אבל אם נעזוב את חיישן הקירבה, מדובר כאן בסמארטפון שמגיב היטב (רוב הזמן), מגיע עם המעבד סנפדרגון 870 של קוואלקום עם תמיכה ברשתות סלולריות מדור 5, זיכרון עבודה מכובד (RAM) של 8 גיגה, שמאפשר למכשיר הזה לרוץ כמעט ללא גמגומים ויש גם נפח אחסון של 256 גיגה מהסוג העדכני UFS 3.1. מה שכן, אין כאן אופציה להרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס. יש כאן גם חיישן NFC לביצוע תשלומים בחנויות פיזיות ורמקולים סטריאופוניים סבירים מינוס. חיישן טביעת האצבע ממוקם בכפתור פיזי בצד המכשיר והוא הגיב ללא בעיות מיוחדות.

מצלמה: Poco F4 – מצלמה לא רעה ביחס לקטגוריה
המצלמה מגיעה עם מערך צילום של 3 חיישנים: 64 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי ומיקוד אוטומטי ומפתח צמצם f/1.8. חיישן 8 מגה פיקסל לצילום רחב (119 מעלות) עם f/2.2 וחיישן 2 מגה פיקסל מאקרו f/2.4. בגדול מדובר במצלמה סבירה, היא לא רעה בכלל עבור הקטגוריה של הסמארטפון הזה, אבל לא מעבר. באור יום מלא, עדיין התמונות לא יוצאות מספיק חדות, ברגע שתנאי התאורה הופכים מאתגרים, אפשר לראות את הקושי הרב של הדגם הזה להתמודד במשימה. מצד שני, במצב צילום לילה בתנאי תאורה חשוכים, ה-Poco F4 הצליח להוציא תמונות לא רעות, בלי יותר מדי מריחות. מה שנחמד, שיש לשיאומי כל מיני אפקטים חמודים במצלמה שעובדים טוב, כמו שכפול של אנשים.
מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 20 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.5. באור יום מדובר בתוצאות טובות ואפילו הייתי מרוצה מהאפקט של טשטוש הרקע מאחורה (פורטרט/דיוקן). מצד שני, המצלמה ביצעה מריחות של עור הפנים וקל מאוד לפקשש כאן עם התמונות ולהוציא אותן מטושטשות עם כל תזוזה קלה.










סוללה: Poco F4 – סוללה ליום שלם עם טעינה מהירה
ה-Poco F4 מגיע עם סוללה בקיבולת 4500 מיליאמפר/שעה שלא אכזבה ושרדה ללא בעיה יום שלם. לי המכשיר החזיק מאזור השעה 7:00 בבוקר ועד 23:00 בלילה ונשארו לי עוד 28% אנרגיה. מדובר בזמן מסך של 3 שעות ו-39 דקות
בניגוד לחלק מהמתחרות, למשל, Nothing, כאן כן מקבלים מטען בתוך האריזה והוא מגיע בהספק של 67 וואט, זה מצליח לספק טעינה מהירה בתוך 15 דקות 53% אנרגיה ובתוך 30 דקות – 88% אנרגיה.
חבל שאין כאן טעינה אלחוטית, מצד שני, זוהי אופציה שקשה למצוא בדגמים בקטגוריה הזאת (אבל כן ב-Nothing).

מחיר: 2,000 שקל (יבואן רשמי המילטון)
בשורה התחתונה, כמו יצרניות רבות בקטגוריה, ה-Poco F4 מצטיין במסך ובסוללה, כולל טעינה מהירה. יש לו כוח עיבוד שעובד רוב הזמן טוב, מצלמה לא רעה ועיצוב זכוכית מבריק. מצד שני, חיישן הקירבה מפשל והיעדר תמיכה ב-WiFi Calling מרגיזה. זהו סמארטפון שרוב הצרכנים שמחפשים מכשיר תחת 2,000 שקל יהיו מרוצים ממנו, אבל כדאי לשים לב לפשרות.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
ממליץ לקנות את הf3 לעומת הf4 . שני הדברים היחידים שמפסידים זה מצלמה קצת פחות טובה וטעינה פחות מהירה
שטויות במיץ, אף אחד לא ירצה אותו. חיישן הקרבה שלו סיוט! לא ניתן לנהל שיחה נורמאלית, המסך נלחץ בזמן השיחה כל הזמן. רב האנשים קונים טלפון כדי להתקשר ממנו, זה הטלפון הזה לא מאפשר להוציא שיחות כמו שצריך.