סמארטפונים

סקירה: Nord 2T של OnePlus – סמארטפון טוב, למרות השדרוגים המינוריים

ה-Nord 2T מציג שדרוגים מינוריים לעומת ה-Nord 2, אבל זה לא בהכרח דבר רע. הוא עובד היטב ומציע אלטרנטיבה לכל מי שמחפש סמארטפון בקטגוריית ה-2,000 שקל

חברת OnePlus ממשיכה במגמה שלה להשקת מכשירים רבים תחת סדרת ה-Nord. ה-Nord 2T אשר מגיע קצת פחות משנה לאחר השקת ה-Nord 2 לא מציע שדרוגים רבים מדי, אבל למרות זאת, מדובר בסמארטפון טוב המהווה אלטרנטיבה מוצלחת בקטגוריית ה-2,000 שקל.

OnePlus Nord 2T. צילום צחי הופמן
OnePlus Nord 2T. צילום צחי הופמן

עיצוב: Nord 2T – לא משאיר טביעות אצבע

ה-Nord 2T הוא סמארטפון קומפקטי, השוקל 190 גרם, משקל סביר מאוד בימינו. הוא מגיע עם גוף ומסגרת פלסטיק, אבל למרות שהגב אכן מרגיש פלסטיק הוא בעל שכבה אפורה-כהה המצופה במט להגנה מפני טביעות אצבע. בזווית הטיה מסוימת של המכשיר, אפשר לראות גם נקודות נוצצות שהוטמעו בו. מה שחסר כאן זה מיגון מסוים מפני מים.

OnePlus Nord 2T. צילום צחי הופמן
OnePlus Nord 2T. צילום צחי הופמן

מסך: Nord 2T – עדיין מסך מוצלח

גם ה-Nord 2T וגם ה-Nord 2 מגיעים עם אותו גודל מסך – 6.43 אינץ׳ ובטכנולוגיית AMOLED (הדגם הקודם הגיע ליתר דיוק עם Fluid AMOLED). לשניהם רזולוציה של 1080 על 2400 פיקסלים עם קצב רענון תמונה של 90 הרץ, המספק כאן תנועה חלקה וגם תמיכה ב-HDR10+ להצגת עושר צבעים בתכנים תומכים. הזכוכית היא גורילה גלאס 5. בקיצור, אין הבדלים בין המסכים, שניהם מספקים צבעים עשירים וחדות טובה, כך שתהיו מרוצים.

OnePlus Nord 2T. צילום צחי הופמן
OnePlus Nord 2T. צילום צחי הופמן

ממשק: Nord 2T – אין הקלטת שיחות, יש WiFi Calling

ה-Nord 2T מגיע עם אנדרואיד 12 עליו מולבשת המעטפת OxygenOS 12.1 של OnePlus, אשר החברה החלה לאמץ כחלק מהחוויה הקיימת ב-ColorOS של Oppo (שתי החברות התאחדו תחת תאגיד האם BBK). בכל מקרה, מדובר בחוויה יחסית נוחה, מלבד זה ש-OnePlus זורקת את כל האפליקציות גם למסכי הבית וגם למגירת האפליקציות במקביל. יש את ממשק ה-Shelf המתגלה בהחלקה מהחלק העליון הימני של המסך, זה מרכז בעיקר ווידג’טים במקום אחד. אני אישית לא הצלחתי להתרגל להשתמש בו. חסרה לי כאן אופציה להקלטת שיחות. יש כאן תמיכה ב-WiFi Calling (ניהול שיחות מהמפעילה הסלולרית דרך רשת ה-WiFi), כמו כן, OnePlus לא נוהגת לכלול את המתג הפיזי המאפשר מעבר בין צלצול, רטט ושקט בדגמי ה-Nord שלה ולכן זה נחמד מאוד למצוא אותו כאן.

OnePlus Nord 2T. צילום צחי הופמן
OnePlus Nord 2T. צילום צחי הופמן

חומרה: Nord 2T – שדרוג במעבד

השינוי העיקרי בין ה-Nord 2 ל-Nord 2T הוא המעבד, בעוד שהדגם הקודם הגיע עם מעבד Dimensity 1200 של חברת MediaTek, כאן מקבלים את הגרסה Dimensity 1300. עוד אפשר למצוא כאן זיכרון עבודה (RAM) מכובד מאוד של 12 גיגה ונפח אחסון של 256 גיגה, עדיין בגרסה המהירה של UFS 3.1. המכשיר מגיב היטב ובצורה חלקה. כמובן שיש כאן גם תמיכה בגלישה סלולרית דור 5, חיישן NFC לתשלום פיזי עם הטלפון בחנויות, חיישן טביעת אצבע מתחת למסך שמגיב היטב ורמקולים סטריאופוניים בינוניים.

OnePlus Nord 2T. צילום מסך
OnePlus Nord 2T. צילום מסך

מצלמה: Nord 2T – ביצועי מצלמה טובים

ה-Nord 2T מגיע עם נתוני צילום דומים מאוד. מדובר במערך צילום עם 3 חיישנים: 50 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, מיקוד אוטומטי ומפתח צמצם f/1.9, חיישן 8 מגה פיקסל לצילום רחב (120 מעלות) עם f/2.2 וחיישן 2 מגה פיקסל עומק עם f/2.2.

גוון הצבעים שהמצלמה הזאת מוציאה נוטה יותר לטבעי, אפילו מט ופחות לעשיר, כאשר התוצאות טובות. החיישן לצילום רחב פוגע משמעותית בחדות של התמונה. כמו כן, חסרה כאן אופציה לזום אופטי, כאשר ממשק המצלמה מציע זום דיגיטלי כפול 2 וכפול 5. בצילום לילה, OnePlus יודעת להכניס הרבה אור לתוך התמונה, שזה אכן עוזר, אבל עדיין המריחות באובייקטים ברורות.

מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 32 מגה פיקסל עם f/2.4. הצילום עצמו בינוני עם צבעים חיוורים.

סוללה: Nord 2T – טעינה מלאה ב-30 דקות

הסמארטפון הזה לא התקשה לפעול אצלי יום שלם, מאזור השעה 07:15 בבוקר ועד 23:30 בלילה נשארו לי עוד 33% אנרגיה עם זמן מסך של כמעט 3.5 שעות. הסוללה מגיעה כאן בקיבולת של 4500 מיליאמפר/שעה, כולל מטען מהיר מאוד בהספק 80 וואט, הכלול באריזה, זה הצליח לטעון בתוך 15 דקות 66% אנרגיה ובתוך 30 דקות טעינה מלאה. מה שחסרה כאן היא טעינה אלחוטית.

מחיר: 2,100 שקל (יבואן רשמי Cell Now)

בשורה התחתונה, ה-Nord 2T הוא שדרוג מינורי ל-Nord 2, אבל זה לא בהכרח דבר רע. אין סיבה לשדרג את הדגם הוותיק יותר, אבל מי שמחפש סמארטפון שעובד טוב עם מסך מוצלח, כוח עיבוד שלא מגמגם וסוללה חזקה עם טעינה מהירה, אבל מוכן להתפשר קצת על המצלמה, יהיה מרוצה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: שיאומי Poco F4 – מפתיע לטובה

סטארטאפ ישראלי ירכוש את הסמארטפון הישן שלכם בסניפי am:pm

סקירה: סמסונג Galaxy A73 – התמורה הכי טובה לכסף?

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: