סמארטפונים

סקירה: סמסונג Galaxy Z Fold 4 – עדיין הסמארטפון הכי פרודוקטיבי

ה-Galaxy Z Fold 4 של סמסונג בא לפתור בעיות שונות אשר היו קיימות בגרסה הקודמת, הוא אומנם לא מצליח לפתור את כולן, אבל הוא הופך את אחד הסמארטפונים הפרודוקטיביים בשוק לקצת יותר טוב

הדור הרביעי לסמארטפון בעל המסך המתקפל של סמסונג הוא חוד החנית של הטכנולוגיה בחברה הדרום קוראנית. ה-Galaxy Z Fold 4 שהושק לאחרונה בא לפתור בעיות שונות אשר היו קיימות בגרסה הקודמת, הוא אומנם לא מצליח לפתור את כולן, אבל הוא הופך את אחד הסמארטפונים הפרודוקטיביים בשוק לקצת יותר טוב.

סמסונג Galaxy Z Fold 4. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy Z Fold 4. צילום צחי הופמן

עיצוב: Galaxy Z Fold 4 – שיפורים קלים בעיצוב שעושים את ההבדל

סמסונג לקחה את הסמארטפון המתקפל למקצה שיפורים בתחום העיצוב והם אומנם נראים קטנים, אבל הם עושים הבדל משמעותי. החברה הביאה לכאן מסך מעט רחב (עליו ארחיב בהמשך), אשר הפך את המכשיר למעט יותר נמוך. גם הרווח אשר היה קיים בסגירת הסמארטפון בין שני החלקים הצטמצם משמעותית.

ה-Z Fold 4 שוקל לא מעט או יותר נכון הרבה מאוד –  263 גרם עם עובי שמגיע במקסימום ל-15.8 מ״מ, קצת פחות מהדור הקודם – 271 גרם ועובי של 16 מ״מ. המכשיר עדיין עמיד למים בתקן IPX8 והוא מגיע מגוף אלומיניום אשר אמור להיות עמיד לנפילות ושריטות, אבל לא הייתי בודק את זה.

מצלמת הסלפי הפנימית מוסתרת עדיין מתחת למסך, כאשר סמסונג שיפרה את החיישן שלה.

מסך: Galaxy Z Fold 4 – המסך החיצוני נוח יותר לשימוש

המסכים נשארו זהים בין שני הדורות של ה-Z Fold. המסך הפנימי מגיע בגודל 7.6 אינץ׳ בטכנולוגיית Dynamic AMOLED 2X עם קצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ ותאורה אחורית המגיעה בשיא ל-1200 ניטים. הרזולוציה עומדת על 1812 על 2176 פיקסלים. אומנם מדובר במסך פנימי הזהה בגודל שלו לדגם הקודם, אבל הוא עכשיו מעט יותר נמוך ורחב. עדיין מדובר בצג איכותי עם איכות תמונה טובה מאוד שמשאיר אותך פעור פה מהטכנולוגיה המתקפלת. מצד שני, עדיין קיים הקיפול באמצע המסך, בחלק שמחבר את המסכים, למרות שלאחר מספר שניות לא רואים אותו. כמו כן, גם קיימת המדבקה שסמסונג מחייבת להשאיר על המסך, שלטעמי קצת פוגעת באיכות.

סמסונג Galaxy Z Fold 4. צילום יח"צ
סמסונג Galaxy Z Fold 4. צילום יח”צ

המסך החיצוני עבר את השדרוג המשמעותי ביותר, למרות שגם הוא נשאר בגודל 6.2 אינץ׳ בטכנולוגיית Dynamic AMOLED 2X עם קצב רענון גבוה של 120 הרץ. הרזולוציה עומדת על 904 על 2316 פיקסלים. גם כאן, המסך יותר נמוך אבל רחב. המעט תוספת הזאת לרוחב, הופכת את השימוש במסך החיצוני להרבה יותר נוחה לשימוש. המסך החיצוני משמש רוב הזמן לפעולות שכיחות, כמו: קריאה וכתיבת הודעות, מעבר מהיר מאוד על מייל תכוף או צילום. התוספת הזאת בתצורה, משנה את החוויה. המסך הזה גם כולל תאורה אחורית חזקה מאוד, אשר אפשרה צפייה באור שמש ישיר.

סמסונג Galaxy Z Fold 4. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy Z Fold 4. צילום צחי הופמן

ממשק: Galaxy Z Fold 4 – אנדרואיד 12L

ה-Z Fold 4 הוא המכשיר הראשון שאני נתקל בו עם אנדרואיד בגרסה 12L המיועד לטאבלטים, כאשר עליו מולבש הממשק של סמסונג One UI 4.1.1. מדובר בממשק שבא למקסם את המסך הפנימי הגדול באמצעות אפליקציות שעברו התאמה במיוחד למטרה הזאת. למשל, תפריט ההגדרות של המכשיר, אשר יודע להציג בצג אחד את התפריטים הראשיים ובצד השני של המסך את התפריטים הפנימיים ואותו הדבר באפליקציית המייל אאוטלוק אשר מציגה בצד אחד כותרות המייל וצד שני תוכן המייל. אפליקציות אחרות של מיקרוסופט, כמו וורד ואקסל תוכננו טוב יותר לעבודה במסך גדול וגם לעבודה במקביל ואפליקציית פייסבוק מנצלת היטב את שטח המסך הגדול, כאשר בלחיצת כפתור ניתן לחלק את המסך לשניים: צד אחד פייסבוק מסנג׳ר וצד שני הפיד עצמו. אותו הדבר גם באפליקציית טיקטוק, רק שבמקום הודעות היא מציגה את התגובות ובנטפליקס אפשר לקפל את המסך לרוחב והסרט יוקרן רק בחלק העליון. מי שלא טרחה להתאים את האפליקציה שלה היא אינסטגרם, שלא תמיד מתפקדת היטב.

עוד תוספת נחמדה בממשק היא שורת המשימות בחלק התחתון של המסך, המאפשרת להגיע במהירות לאפליקציות מועדפות ולאלו שנעשה בהן שימוש לאחרונה. שורת המשימות צצה כאשר נמצאים בתוך אפליקציה ולא בעמודי הבית. שורת המשימות גם מאפשרת לפתוח בקלות שתי אפליקציות במקביל.

סמסונג Galaxy Z Fold 4. צילום יח"צ
סמסונג Galaxy Z Fold 4. צילום יח”צ
סמסונג Galaxy Z Fold 4. צילום יח"צ
סמסונג Galaxy Z Fold 4. צילום יח”צ

חומרה: Galaxy Z Fold 4 – מהיר עם מעבד מעודכן

המעבד של ה-Z Fold 4 הוא ה- Snapdragon 8+ Gen 1 עם 12 גיגה זיכרון עבודה ונפחי אחסון של 256 גיגה, 512 גיגה ואפילו 1 טרה מסוג UFS 3.1 המהיר (אין הרחבה באמצעות כרטיס). מדובר בסמארטפון מהיר שהתמודד היטב עם כל המשימות. יש כאן רמקולים סטריאופוניים לא רעים, אבל עדיין עם מגבלות של רמקולים בסמארטפון עם צליל שטוח ויותר מדי טראבל.

סמסונג Galaxy Z Fold 4. צילום יח"צ
סמסונג Galaxy Z Fold 4. צילום יח”צ

מצלמה: Galaxy Z Fold 4 – תוצאות צילום טובות

בקטגוריית הצילום אנחנו מוצאים מצלמה לצילומי סלפי במסך החיצוני של 10 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2, מצלמה במסך הפנימי של 4 מגה פיקסל עם f/1.8, כאשר המצלמה הראשית בגב המכשיר כוללת 3 חיישנים של 50 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ומייצב תמונה אופטי עם f/1.8, חיישן 12 מגה פיקסל לצילומים רחבים (123 מעלות) עם f/2.2 וחיישן 10 מגה פיקסל עם זום אופטי כפול 3 עם מיקוד אוטומטי, מייצב תמונה אופטי ו-f/2.4.

החיישן הראשי הצליח לייצר תמונות טובות מאוד עם נטייה לגוון העשיר. מעבר לחיישן הטלפוטו לביצוע זום כפול 3, הצליח לייצר תמונות שכמעט לא נפגעו באיכות וצילומים בחיישן הרחב לא נפגעו יותר מדי בחדות, אבל עדיין היו מריחות בצדדים. גם ביצועי הפורטרט/דיוקן יצאו מוצלחים עם טשטוש הרקע מאחורה.

עבור צילומי הלילה, החיישן של המצלמה גדל והוא מאפשר להכניס יותר תאורה. בסמסונג אומרים שמדובר בתמונות הבהירות ב-23% יותר. התוצאות טובות, כאשר המצלמה מצליחה להוציא תמונה מוארת היטב וגם לא רעה מבחינת האיכות שלה.

מבחינת צילומי סלפי, המצלמה בתוך המסך הפנימי גרועה, בעוד המצלמה החיצונית הקדמית דווקא הצליחה להוציא תמונות טובות.

סוללה: Galaxy Z Fold 4 – הסוללה השתפרה

בחוויית השימוש שלי, הסוללה ב-Z Fold 4 המגיעה בקיבולת זהה לזאת שבדור הקודם – 4400 מיליאמפר/שעה, הצליחה לספק תוצאות שימוש טובות יותר. בעוד שה-Z Fold 3 בקושי שרד יום שלם, כאן המכשיר החזיק לי משעה 07:00 עד 23:00 ועוד נשארו לי 19% אנרגיה (זמן מסך של 4 שעות ו-10 דקות). הטעינה נשארה 25 וואט, כאשר אין גם כאן מטען בערכה. יש טעינה אלחוטית של 15 וואט לעומת 11 וואט.

מחיר: 6,050 שקל לגרסת 256 גיגה

בשורה התחתונה, ה-Galaxy Z Fold 4 של סמסונג הוא סמארטפון פרודוקטיבי, שאומנם לא מציג שיפורים דרמטיים מהדור הקודם, אבל הוא תענוג עבור אנשים שמחפשים מכשיר עם מסך עצום, יכולת לעבוד עם שתי אפליקציות במקביל בנוחות ומציע את שיא הטכנולוגיה בתחום המסכים. יש כאן פשרות, אבל מי שרוצה סמארטפון מהסוג הזה, כנראה יוכל להתעלם מהן.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

איפה תמצאו את ה-Galaxy Z Fold 4 וה-Z Flip 4 במחיר הזול ביותר?

סמסונג הכריזה על ה-Galaxy Watch 5 – מזהה חום גוף

אפל הציגה את סדרת אייפון 14: קליטה לווינית, זיהוי תאונת דרכים ושיפורים בצילום

3 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: