סמארטפונים

סקירה: סמסונג Galaxy Z Flip 4 – מתקפל בסטייל

סמסונג מובילה את קטגוריית הסמארטפונים המתקפלים, כאשר לפחות בארץ היא היחידה שפעילה כאן בצורה רשמית. ה-Galaxy Z Flip 4 הוא הסמארטפון המתקפל של החברה הדרום קוראינית שפונה להמונים, הוא מציע עיצוב מיוחד ותג מחיר בגבול התחתון של קטגוריית הפרימיום

אם ה-Galaxy Z Fold 4 (לסקירה המלאה) פונה למשתמשים המחפשים סמארטפון עם מסך ענק ולא אכפת להם להשקיע מעל 5,500 שקל על מכשיר חדש, אז ה-Galaxy Z Flip 4 פונה לצרכנים הרוצים סמארטפון קומפקטי, כזה שמתקפל, נכנס לכיס בקלות ועם תג המחיר בגבול התחתון של קטגוריית הפרימיום – כ-3,200 שקל.  

סמסונג Galaxy Z Flip 4. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy Z Flip 4. צילום צחי הופמן

עיצוב: Z Flip 4 – לקפל ולהכניס לכיס

בדומה לקודמיו, ה-Z Flip4 מגיע במבנה צדפה. מדובר בסמארטפון קומפקטי אשר במצב פתוח נראה כמעט כמו סמארטפון רגיל, אבל שסוגרים אותו, הוא הופך לקוביה שאפשר להחזיק ביד. המבנה של הסמארטפון מאפשר לסחוב אותו בכיס המכנסיים, מבלי שזה יפריע יותר מדי. אומנם מדובר בסמארטפון קומפקטי, אבל כאשר הוא מקופל, הוא עבה – 17.1 מ״מ (בדיוק כמו בדור הקודם). במצב פתוח, העובי גם נשאר אותו דבר – 6.9 מ״מ. המשקל של ה-Z Flip 4 עלה מעט – מ-183 גרם ל-187 גרם.

סמסונג Galaxy Z Flip 4. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy Z Flip 4. צילום צחי הופמן

ב-Z Flip 3 סמסונג התמקדה במיגון הסמארטפון, גם בדגם החדש סמסונג משלבת את אותן תכונות, כולל שדרוגים קלים. סמסונג שילבה זכוכית ממוגנת בגרסה העדכנית של חברת קורנינג – Gorilla Glass Victus+, זה בנוסף למסגרת מסוג אלומיניום – Armor Aluminium. הסמארטפון הזה עדיין עמיד למים, הוא מגיע בתקן IPX8 המאפשר לטבול את המכשיר בבריכה בעומק של 1.5 מטר למשך 30 דקות. מיגון לחול ואבק עדיין אין כאן.

אחד הדברים שאני אוהב בעיצוב של הסמארטפון הזה, הוא היכולת להניח אותו מקופל פתוח ועומד על השולחן, כך שאני יכול לקרוא כתבות בקלות. חוץ מזה, אין דבר יותר כיף מלנתק שיחה בסגירה פיזית של המכשיר. מצד שני, הצורך לפתוח ולסגור את הקיפול לעיתים קרובות, הוא לא הדבר הכי נוח בעולם.

ה-Z Flip 4 מגיע ב-4 צבעים: סגול, אפור, כחול ואני קיבלתי לסקירה את הצבע ורוד-זהב.

סמסונג Galaxy Z Flip 4. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy Z Flip 4. צילום צחי הופמן

מסך: Z Flip 4 – צג חיצוני לתפעול מהיר

ה-Z Flip 4 מגיע עם נתוני מסך זהים לאלו שבדור הקודם. המסך מגיע בגודל 6.7 אינץ’ בטכנולוגיית AMOLED 2X עם תאורה אחורית גבוהה של 1200 ניטים (בשיא שלה). הרזולוציה עומדת על 1080 על 2640 פיקסלים וקצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ. המסך מגיע עם מדבקת הגנה ישירות מהמפעל והיא לא ממש הפריעה לי והיא גם לא היתה מגנט לטביעות אצבע. מה שכן מפריע בצג בעל איכות הצבעים הנהדרת הזאת, הוא הקיפול באמצע. נכון שברגע שמשתמשים במכשיר, הוא נעלם מהעין, אבל עדיין התחושה באצבע בעת המעבר עליו מורגשת. זה ממש לא קריטי, אבל כדאי לדעת.

מלבד המסך הפנימי, המסך החיצוני הוא לא פחות חשוב, כאשר אתם תמצאו את עצמכם משתמשים בו בחלק גדול מהזמן עבור זיהוי שיחות נכנסות, קריאת הודעות, שליטה בנגן המוזיקה (כאשר תתחילו להאזין לשירים) ועוד ווידג׳טים, כמו שליטה באוזניות Galaxy Buds 4 (לסקירה המלאה) או בתסריטים שקבעתם לבית החכם שלכם באמצעות Smart Things. ניתן גם לבצע תשלום בקופות באמצעות ה-NFC, מבלי לפתוח את המכשיר, אלא רק בהדלקת המסך באמצעות כפתור טביעת האצבע. גם המסך הזה זהה בנתונים שלו לדור הקודם. המסך עצמו הוא בגודל 1.9 אינץ’ בטכנולוגיית Super AMOLED וברזולוציה של 260 על 512 פיקסלים.

סמסונג Galaxy Z Flip 4. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy Z Flip 4. צילום צחי הופמן

ממשק: Z Flip 4 – מצב Flex והקלטת שיחות

סמסונג ציידה את ה-Z Flip 4 עם אנדרואיד 12 עליו מולבש הממשק שלה – One UI 4.1.1, כאשר הוא מציע חוויה כמעט זהה לסמארטפונים אחרים של החברה, כולל יכולת הקלטת שיחות פנימית, WiFi Calling ואפליקציית Smart Things לשליטה במוצרים חכמים בבית. הממשק גם מנצל את היכולת של המכשיר לקפל את המסך, כאשר הסמארטפון עומד עם זווית על שולחן. למשל, בעת צפייה ביוטיוב, הממשק יחתוך את האפליקציה, כך שבחלק העליון יופיע הסרטון ובחלק התחתון המידע עליו. המצב הזה נקרא Flex והוא קיים גם בעת שימוש במצלמה, עבור צילומי סלפי ללא חצובה ובגלריה.

סמסונג Galaxy Z Flip 4. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy Z Flip 4. צילום צחי הופמן

חומרה: Z Flip 4  – עדכון למעבד

החומרה עודכנה ב-Z Flip 4 לדור הנוכחי, כך שמדובר בסמארטפון שעובד חלק ללא בעיות. יש כאן מעבד Snapdragon 8+ Gen 1 עם תמיכה בגלישה בדור 5, עדיין רק 8 גיגה זיכרון עבודה (שלמרות הכל עובד חלק) ונפח אחסון מהסוג המהיר – UFS 3.1 של 128 גיגה, 256 גיגה ו-512 גיגה (אין יכולת הרחבה באמצעות כרטיס). חיישן טביעת האצבע ממוקם בכפתור פיזי בצד המכשיר, כצפוי הוא מגיב היטב. הרמקולים הסטריאופוניים מספקים סאונד טוב, שיאפשר לכם להאזין למוזיקה ולצפות בסרטים.

סמסונג Galaxy Z Flip 4. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy Z Flip 4. צילום צחי הופמן

מצלמה: Z Flip 4 – צילומי דיוקן מוצלחים

מבחינת נתונים טכניים, ה-Z Flip 4 מגיע עם מערך צילום ראשי של שני חיישנים של 12 מגה פיקסל. אחד עם מפתח צמצם f/1.8, מייצב תמונה אופטי ומיקוד אוטומטי. השני עם מפתח צמצם f/2.2 וצילום רחב של 123 מעלות. נתונים זהים לדור הקודם.

סמסונג מצליחה לייצר צילומי דיוקן/פורטרט בצורה מצוינת עם זיהוי טוב גם של שיערות, כך שטשטוש הרקע לא מרח גם את האובייקט. יש כאן אפשרות לצילום רחב, אבל התמונות סובלות ממריחה רבה מדי בצדדים. צילום הלילה מקבל תאורה רבה ונראה לא רע בכלל. שאר התמונות גם מוצלחות עם חדות גבוה, פירוט טוב וגוון צבעים נעים, אבל לפעמים בהתאם לתאורה, נוטה לגוון עשיר מדי.

מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 10 מגה פיקסל עם f/2.4 והתוצאות שלה היו בסך הכל טובות, אפילו בתנאי תאורה לא מושלמים.

סוללה: Z Flip 4 – ביצועי סוללה בינוניים

הסוללה של המכשיר מגיעה בקיבולת קצת יותר גדולה מהדור הקודם – 3700 מיליאמפר/שעה לעומת 3300 מיליאמפר/שעה ועם טעינה חוטית של רק 25 וואט. כהרגלה, סמסונג לא מצרפת מטען בתוך הערכה. כמו כן, הדגם הזה תומך בטעינה אלחוטית של רק 15 וואט. הסוללה החזיקה לי מאזור 7 בבוקר ועד 11 בלילה, כאשר נשארו לי 5% אנרגיה. מדובר בזמן מסך של קצת יותר מ-3 שעות. בקיצור, מדובר בנתוני עבודה בינוניים.

מחיר: 3,200 שקל (לגרסת 128 גיגה)

בשורה התחתונה, ה-Z Flip 4 הוא סמארטפון עם סטייל, הוא מגיע במראה מיוחד, עיצוב קומפקטי ומסך חיצוני שמאפשר לתפעל אותו בקלות, מבלי לפתוח פיזית במקרים רבים את המכשיר. החיסרון בקיפול, הוא הצורך לפתוח לעיתים תכופות את המכשיר ולפעמים זה לא נוח. כמו כן, אין כאן שדרוגים רבים מדי לעומת הדור הקודם, מצד שני, מדובר בסמארטפון עם מסך מתקפל במחיר יחסית נוח לקטגוריה, מצלמה מוצלחת ומסך נהדר.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

2 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: