סמארטפונים

סקירה: Magic 4 Pro – הקאמבק של Honor לישראל

אם אתם מתגעגעים לוואווי, אז Honor היא הדבר הכי קרוב שאתם יכולים לקבל עם תמיכה בחנות האפליקציות של גוגל. ה-Magic 4 Pro הוא סמארטפון המגיע עם מערך צילום מוצלח, טעינה מהירה של 100 וואט (כולל מטען בערכה) ומסך שנראה טוב באור שמש ישיר

אם אתם מתגעגעים לסמארטפונים של וואווי, הדבר הכי קרוב שאתם יכולים לקבל כרגע בארץ (עם תמיכה בחנות האפליקציות של גוגל) הם הסמארטפונים של Honor. תזכורת קלה, Honor היה מותג הסמארטפונים הזולים יותר של חברת וואווי, זאת נכנסה לרשימה השחורה של ארה”ב ונאסר עליה בין היתר, לשלב את חנות האפליקציות של גוגל. בסוף שנת 2020 וואווי מכרה את Honor וכך זאת חזרה לעשות עסקים עם המערב.

לפני מספר חודשים בודדים, הודיעה חברת Cell Now, שהיא מתחילה לייבא באופן רשמי לישראל את המוצרים של Honor, בינהם: סמארטפונים, שעונים חכמים ואוזניות. ה-Magic 4 Pro אשר הוצג לראשונה בתערוכת הסלולר MWC בחודש פברואר, מציע חומרה חזקה, אשר אמורה לעזור ל-Honor להתחרות במכשירי הדגל בשוק.

Honor - Magic 4 Pro. צילום צחי הופמן
Honor – Magic 4 Pro. צילום צחי הופמן

עיצוב: Magic 4 Pro – מראה מבריק עם מערך צילום בולט

ב-Honor מתייחסים לעיצוב של ה-Magic 4 Pro כסימטרי, בו מערך חיישני הצילום ממוקמים בעיגול גדול התופס קצת פחות מחצי מגב המכשיר. מדובר במערך צילום שונה, שמאפשר למכשיר להתבלט לעומת דגמים אחרים. מה שעוד בולט במכשיר זה המראה המבריק שלו  אשר הגיע אצלי בצבע טורקיז, המזכיר בחלק מהזוויות צבע כסוף מראה. הציפוי הזה בגב הסמארטפון רגיש מאוד לטביעות אצבע, כך שהמכשיר הזה יהיה נוצץ ומבריק בדיוק עד שתתחילו לגעת בו.

מעבר לזה, יש ב-Magic 4 Pro מיגון מפני מים ואבק בתקן IP68 והמשקל שלו לא קל במיוחד – 209 גרם.

Honor - Magic 4 Pro. צילום צחי הופמן
Honor – Magic 4 Pro. צילום צחי הופמן

מסך: Magic 4 Pro – מסך OLED גדול הגולש לצדדים

ל-Magic 4 Pro יש מסך שגולש לצדדים, יש אנשים שמחבבים את העיצוב הזה כמוני ויש כאלו שפחות. מדובר במסך בגודל 6.81 אינץ׳ בטכנולוגיית OLED שנותנת לו צבעים עשירים ושחור עמוק. הרזולוציה עומדת כאן על 2848 על 1312 פיקסלים עם קצב רענון מסך משתנה גבוה של 120 הרץ וגם תאורה אחורית גבוהה של 1000 ניטים, שאפשרה לי להמשיך לראות את התצוגה בצורה טובה גם באור שמש ישיר.

ממשק: Magic 4 Pro – שכחו את ישראל ואין הקלטת שיחות           

מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד 12 עליה מולבש הממשק Magic Ui 6.0. מדובר בממשק המזכיר מאוד את הממשק של הסמארטפונים של וואווי, רק עם הבדל משמעותי, יש כאן תמיכה בחנות האפליקציות של גוגל והשירותים הנלווים. 

מה שמפריע בחוויית השימוש של המכשיר, הוא היעדר תמיכה במדינת ישראל בהגדרות, למרות שיש ממשק בעברית. זה בעיקר מציק שרוצים להירשם לשירותים של Honor וצריך להזין מספר טלפון ואי אפשר לבצע את זה ולקבל סיסמא, כי נכנסת קידומת של מדינה אחרת, בסוף פתרתי את זה באמצעות רישום באתר במחשב.

מי שישתמש בשעון שהחברה השיקה – Watch GS 3, יגלה שהוא צריך אפליקציה שלא זמינה בחנות Play של גוגל עבור ישראל והוא צריך את חנות האפליקציות של Honor, לפחות אצלי היא לא הייתה קיימת במכשיר. (עדכון, נראה שבינתיים האפליקציה עבור השעון Honor Health נפתח עבור ישראל).

עוד חסרון שקיים בממשק, הוא היעדר יכולת להקלטת שיחות. כמו כן, גם אין כאן תמיכה בשיחות באמצעות WiFi דרך המפעילות הסלולריות התומכות (WiFi Calling).

Honor - Magic 4 Pro. צילום צחי הופמן
Honor – Magic 4 Pro. צילום צחי הופמן

חומרה: Magic 4 Pro – ביצועים מהירים

Honor שילבה כאן את מעבד ה-4 ננומטר של קוואלקום – Snapdragon 8 Gen 1 הכולל תמיכה ברשתות סלולר דור 5 ו-WiFi 6. מדובר במעבד שכבר ראינו במכשירים אחרים והוא חזק ועושה עבודה מהירה וטובה. יש למכשיר 8 גיגה זיכרון עבודה (RAM), נפח אחסון פנימי של 256 גיגה וללא יכולת הרחבה באמצעות כרטיס. חיישן טביעת האצבע מהיר מאוד והוא מסוג 3D Sonic של קוואלקום. הרמקולים הסטריאופוניים מוצלחים לצפייה בסרטים, אבל במוזיקה הם נשמעים הרבה פחות טוב.

מצלמה: Magic 4 Pro – המון חיישנים, תוצאות מוצלחות

כמו רוב, אם לא כל יצרני הסמארטפונים, Honor שמה דגש על מערך הצילום של ה-Magic 4 Pro, הכולל 3 חיישנים: 50 מגה פיקסל עם זיהוי מיקוד אוטומטי ומיקוד אוטומטי לייזר עם מפתח צמצם f/1.8, חיישן 50 מגה פיקסל רחב (122 מעלות) עם מיקוד אוטומטי ו-f/2.2 וחיישן 64 מגה פיקסל – טלפוטו פריסקופ המציע זום אופטי כפול 3.5 ומייצב תמונה אופטי וזיהוי מיקוד אוטומטי ו-f/3.5. יש גם חיישן עומק (TOF 3D), זה לצד חיישן פליקר המשפר את קצב המיקוד והדיוק שלו בסביבות עם תאורה נמוכה.

מדובר במצלמה מוצלחת שמצליחה להוציא תמונות עם צבעים נאמנים למציאות, פירוט רב וחדות. גם במקומות סגורים, המצלמה שמרה על איכות נקייה. במצב לילה, המצלמה מצליחה להכניס תאורה רבה, אבל עדיין מדובר בתמונות שסובלות מעיוותים.

ב-Honor מספרים שבצילומים רחבים החיישן הראשי והרחב עובדים במקביל, כך שהתמונה לא תוצג בצורה עוקמה ויהיה גם תיקון של הצבעים. בפועל עדיין יש עיוותים בצדדים, אבל מדובר בתוצאות טובות.

הזום האופטי כפול 3.5 לא פוגע באיכות התמונה וגם הזום הדיגיטלי כפול 10 נראה לא רע. יש גם זום דיגיטלי כפול 100, אבל זה גימיק.

המצלמה הקדמית מגיעה עם חיישן 12 מגה פיקסל רחב (100 מעלות) עם f/2.3 וגם חיישן עומק עם יכולת זיהוי פנים ב-3D. גם כאן קיבלתי תוצאות טובות, כולל אפקט דיוקן בו הרקע מטושטש מאחורה.

סוללה: Magic 4 Pro – טעינה כמעט מלאה ב-30 דקות

הסוללה בסמארטפון של Honor מגיעה בקיבולת 4600 מיליאמפר/שעה שמחזיקה יום שלם. לי היא עבדה משעה 07:15 עד 22:15, כאשר נשארו לי 5% אנרגיה, מדובר בזמן מסך גבוה של 4 שעות ו-30 דקות. המטען בערכה מגיע בהספק מרשים של 100 וואט, זה הצליח לספק 56% אנרגיה בתוך 15 דקות ו-98% אנרגיה ב-30 דקות. יש כאן גם תמיכה בטעינה אלחוטית בהספק מדהים של 100 וואט, שלצערי לא היה לי מטען תומך לבצע את הבדיקה. הטעינה האלחוטית ההפוכה היא בהספק של 5 וואט.

מחיר: 3,700 שקל (יבואן רשמי Cell Now)

בשורה התחתונה, ה-Magic 4 Pro הוא סמארטפון מוצלח, שמצטיין כמעט בכל מה שהוא עושה ובהחלט ראוי להיות מכשיר דגל. מצד שני, יש לו מחלות ילדות של כניסת מוצר חדש לישראל. מדינת ישראל לא מופיעה רשמית בהגדרות המכשיר, מה שעושה בעיות בהורדת אפליקציות לאביזרים של Honor, אין הקלטת שיחות, אין WiFi Calling והמחיר עבור מותג חדש גבוה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: