סמארטפונים

סקירה: OnePlus 10 Pro – מתחרה ראוי בקטגוריית מכשירי הדגל

בין שלל מכשירי הדגל הנמצאים על המדף, ה-OnePlus 10 Pro בולט בזכות עיצוב נוצץ, מערך צילום של Hasselblad וטעינה מאוד מהירה

חברת OnePlus ממוקדת כבר תקופה בהשקות סמארטפונים בקטגוריית הביניים, אבל היא עדיין לא מוותרת על מכשיר הדגל השנתי שלה. ה-10 Pro הוא סמארטפון עם תג מחיר גבוה, כמו המתחרים וכמו דגמי הדגל הקודמים של החברה – 3,700 שקל. מבחינת OnePlus היא עומדת ראש בראש מול יצרניות כמו סמסונג או שיאומי וקהל המעריצים האדוק שלה, אמור רק לגדול.

OnePlus 10 Pro. צילום צחי הופמן
OnePlus 10 Pro. צילום צחי הופמן

עיצוב: OnePlus 10 Pro – תשכחו מטביעות אצבע

ה-OnePlus 10 Pro מגיע במראה יחסית מיוחד, יש לו גוף זכוכית עם מסגרת אלומיניום, כאשר מערך העדשות ממוקם במבנהקרמי בולט. אני קיבלתי לסקירה את המכשיר בגרסה השחורה המשלבת בתוכה חומרים נוצצים, המתגלים כאשר מסתכלים על המכשיר מזוויות שונות של האור. טביעות אצבע לא נשארו על גב המכשיר, גם לאחר תקופה ארוכה של שימוש. מה שחסר כאן זה מיגון רשמי מפני מים. כן יש כאן זכוכית מסוג Gorilla Glass Victus המציעה מיגון מסוים. משקל הסמארטפון עומד על 200 גרם, יחסית סביר אבל נוטה לכיוון הכבד.

OnePlus 10 Pro. צילום צחי הופמן
OnePlus 10 Pro. צילום צחי הופמן

מסך: OnePlus 10 Pro – תאורה אחורית חזקה והתאמה אוטומטית לרענון התמונה

המסך של הדגם הזה הוא מהשורה הראשונה – 6.7 אינץ׳ בטכנולוגיית LTPO 2 Fluid AMOLED היודעת להתאים את קצב רענון התמונה בהתאם לתוכן ובכך לחסוך באנרגיה. קצב הרענון כאן מגיע ל-120 הרץ והרזולוציה היא 1440 על 3216 פיקסלים. מדובר במסך מצוין, צבעים עשירים ומדויקים, שחור עמוק וחדות גבוהה. גם התאורה האחורית עובדת היטב (1300 ניטים בשיא), כך שאין בעיה להמשיך להשתמש בו באור שמש ישיר.

OnePlus 10 Pro. צילום צחי הופמן
OnePlus 10 Pro. צילום צחי הופמן

ממשק: OnePlus 10 Pro – תתרגלו לחיבור עם Oppo

מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד 12 עליה מולבש ממשק ה-OxygenOS 12.1 של OnePlus. מדובר בגרסה שמגיעה כבר אחרי האיחוד של OnePlus עם Oppo, כאשר הדבר הבולט מבחינתי, שכל האפליקציות מופיעות גם בעמודי הבית וגם בתוך מגירת האפליקציות, במקום רק בתוך המגירה. דבר מרגיז. עוד חידוש כאן, הוא שבהחלקה מהחלק העליון של המסך, לא מקבלים רק את לוח ההתראות והפקדים המהירים. במקום זה, החלקה מהצד השמאלי תראה את לוח ההתראות, אבל החלקה מהצד הימני מפנה למסך ווידג׳טים – Shelf של OnePlus, שהיה פעם ממוקם בעמודי הבית.

אין במכשיר, לפחות כרגע, אופציה להקלטת שיחות, כן יש תמיכה ב-WiFi Calling וכפתור הסליידר הפיזי הנהדר, מאפשר לעבור בקלות בין צלצול, רטט או השתקה.

OnePlus 10 Pro. צילום צחי הופמן
OnePlus 10 Pro. צילום צחי הופמן

חומרה: OnePlus 10 Pro – מהיר מאוד

כראוי לסמארטפון דגל, ה-OnePlus 10 Pro  מגיע עם מעבד הדגל של קוואלקום – סנפדרגון 8 דור 1 עם 12 גיגה זיכרון עבודה, נפח אחסון של 256 גיגה מסוג -UFS 3.1 המהיר. זהו סמארטפון מהיר ולא ציפיתי לפחות. גם חיישן טביעת האצבע האופטי הממוקם מתחת למסך זריז ויש גם רמקולים סטריאופוניים טובים ותמיכה בגלישה סלולרית דור 5.

מצלמה: OnePlus 10 Pro – השיתוף עם Hasselblad ממשיך

בקטגוריית הצילום OnePlus ממשיכה לשתף פעולה עם חברת Hasselblad, אשר זהו הדור השני למערך הצילום של שתי החברות. שיתוף הפעולה הזה, מאפשר בין היתר ל-OnePlus להשתמש ביכולות כיול הצבעים של Hasselblad. מערך הצילום המשולש כולל חיישן 48 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי למספר כיוונים, מיקוד לייזר, מייצב תמונה אופטי ומפתח צמצם f/1.8. חיישן 8 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, מיקוד אוטומטי, זום אופטי כפול 3.3 ומפתח צמצם f/2.4, חיישן 50 מגה פיקסל לצילומים רחבים (150 מעלות) עם f/2.2. מערך הצילום כאן כמעט זהה לזה מהשנה שעברה, פרט לשיפור בצילום הרחב.

שיתוף הפעולה עם Hasselblad עשה ל-OnePlus טוב, מדובר במצלמה מוצלחת שמתמודדת היטב עם כל הדברים החשובים: חדות, עושר צבעים מספק, פירוט וצילום בזווית רחבה ללא קצוות מעוגלים, אבל כן עם דיסטורשן בצדדים. אפקט הדיוקן/בוקה הצליח להתמודד יפה עם הבלטת האובייקט (כולל שיער) וטשטוש הרקע מאחוריו. הזום האופטי מייצר תמונות עם רמת פירוט טובה, אבל החדות מעט יורדת. במקומות סגורים עם תנאי תאורה מאתגרים, עדיין היו תוצאות לא רעות ובצילום לילה, קיבלתי תמונה מוארת בזכות החיישן הגדול, כולל שמירה על צבעים נעימים.

מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 32 מגה פיקסל עם f/2.2 והיא מצליחה לייצר תמונות נהדרות עם צבעים נעימים.

סוללה: OnePlus 10 Pro – טעינה כמעט מלאה ב-30 דקות

בדרך כלל OnePlus מתקשה להציע ביצועי סוללה מוצלחים במכשירי הדגל שלה, הדבר לא שונה גם ב-OnePlus 10 Pro. אני הצלחתי להחזיק איתו מאזור 07:00 בוקר ועד קרוב ל-22:30 בלילה, כאשר הסוללה התרוקנה (זמן מסך של 4 שעות ו-10 דקות). הסוללה מגיעה כאן בקיבולת גדולה של 5000 מיליאמפר/שעה. ביצועי הטעינה מהירים מאוד, כאשר בערכה כלול מטען 80 וואט. בתוך 15 דקות קיבלתי 58% אנרגיה ובתוך 30 דקות הגעתי ל-94% אנרגיה. חוץ מזה, יש כאן טעינה אלחוטית מהירה – 50 וואט.

מחיר: 3,700 שקל (יבואן רשמי Cell Now)

בשורה התחתונה, מעריצי OnePlus לא יתאכזבו מה-10 Pro. מדובר בסמארטפון הכולל עיצוב עם גב נוצץ ודוחה טביעות אצבע, מסך מצוין, טעינה סופר מהירה ומצלמה עם ביצועים טובים מאוד. מצד החסרונות, השילוב עם Oppo לא משפר את חוויית הממשק, אין כאן מיגון רשמי מפני מים והסוללה תשרוד לכם במקרה הטוב יום שלם.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: שיאומי 12 – האלטרנטיבה של שיאומי בגזרת מכשירי הדגל

סקירה: סמסונג Galaxy S22 Ultra – סוף סוף סוללה מוצלחת

סקירה: ה-Nord CE 2 עולה 400 שקל פחות מה-Nord 2; האם שווה לרכוש דווקא אותו?

3 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: