סדרת ה-A של סמסונג היא זאת שמתחרה בשלל הסמארטפונים מצד היצרניות הסיניות. מדובר בסדרה הכוללת מגוון גדול מאוד של מכשירים, המתחילים ממאות שקלים בודדים ועד אזור האלפיים שקלים. ה-A היא המקום אליו פונים צרכנים שלא רוצים להשקיע שלושת אלפים שקלים ויותר על סמארטפון, כמו אלו הנמכרים מסדרת הדגל של סמסונג – S.
לאחרונה השיקה סמסונג את ה-Galaxy A54, סמארטפון הנמכר עם תג מחיר של 1,780 שקל. זה בא לפנות לקהל הצעיר בזכות תג המחיר וניסיון של החברה להביא יכולות הקיימות במכשירים יקרים יותר לסמארטפון החדש.

עיצוב: Galaxy A54 – גוף זכוכית עם מיגון למים
ה-A54 רוצה לפנות לצעירים ולכן הוא מגיע גם בשני צבעים צבעוניים: ירוק ליים וסגול בהיר, לצד צבעים שגרתיים שחור ולבן. אני קיבלתי לסקירה את הגרסה השחור שהייתה משעממת, אבל בזכות גוף זכוכית המכשיר קיבל תחושה יוקרתית יותר. מצד שני, מסגרת הפלסטיק פוגעת בחוויה, כנראה שסמסונג לא שילבה כאן מסגרת אלומיניום, בכדי שהוא עדיין לא יספק את התחושה של המכשירים היקרים יותר שלה. גב הזכוכית רגיש לטביעות אצבע, אבל לפחות בגרסה השחורה של ה-A54, סימני השומן מהאצבעות שלי לא היו בולטים.
ה-A54 הוא לא סמארטפון קל, הוא שוקל 202 גרם, מצד שני, יש כאן מיגון מוצלח מפני מים בתקן IP67 (טבילה במים עד לעומק של 1 מטר למשך 30 דקות). מיגון השמור בדרך כלל למכשירים יקרים יותר. עוד מבחינת מיגון, יש כאן זכוכית קדמית מסוג Gorilla Glass 5, לא מדובר בזכוכית המוקשחת הקיימת בסמארטפונים מסדרת ה-S, אבל זאת אמורה לספק עמידות מסוימת (עדיין כדאי לשים מדבקת הגנה).


מסך: Galaxy A54 – מסך באיכות טובה, אבל דרוש שיפור בתאורה באור שמש
ה-A54 מגיע עם מסך גדול, אבל לא גדול מאוד. מדובר בצג בגודל 6.4 אינץ׳ בטכנולוגיית Super AMOLED המספקת צבעים עשירים ורזולוציה של 1080 על 2340 פיקסלים (Full HD Plus) שזה מספיק טוב לרוב האנשים. יש כאן גם קצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ, שמספק את התחושה החלקה בממשק.
לא הכל טוב במסך, התאורה אומנם מתגאה בנתון של 1,000 ניטים, שזה הרבה, מצד שני, ברגע שנמצאים בחוץ באור יום עם שמש יחסית חזקה, מרגישים איך המסך מתכהה ולא תמיד מספיק נוח להסתכל בו. מצד שני, ניתן עדיין לקרוא את הטקסטים. בעיה אחרת שכנראה קשורה יותר לתוכנה היא ב-״מגן נוחות לעיניים״. מדובר בפיצ׳ר שמפחית את האור הכחול בלילה, כך שהמסך פחות בוהק בעיניים. משום מה, לא משנה באיזה זמן הגדרתי שהוא יעבוד, הוא עבד לי במהלך היום, במקום בלילה, כך שהייתי צריך לכבות ולהפעיל אותו ידנית, במקום שזה יעבוד בצורה אוטומטית.

ממשק: Galaxy A54 – ידידותי ועשיר בתכונות
בדומה למכשירים אחרים של סמסונג מהחודשים האחרונים, גם ה-A54 מגיע עם הממשק – One UI 5.1 המולבש על מערכת ההפעלה אנדרואיד 13 של גוגל. מדובר בשינויים מינוריים, אשר ממשיכים לשמור על הממשק של סמסונג ידידותי ועשיר בתכונות. בין החידושים בגרסה האחרונה, ווידג׳ט למזג האוויר המתאים את העיצוב שלו לסביבה והווידג׳ט ״הצעות חכמות״ המציע לחזור לשיחות שלא נענו בזמן שנמצאים במשרד או לכוון שעון מעורר ולקבוע תזכורות לפני שהולכים לישון. בנוסף, הווידג׳ט מציע להאזין לפלייליסטים בספוטיפיי בזמן שנמצאים בדרכים. עבור משתמשים שגולשים בדפדפן של סמסונג, הם יכולים עכשיו להמשיך לקרוא את אותו עמוד, כאשר הם עוברים מהטלפון למחשב באמצעות האפליקציה Link to Windows.

חומרה: Galaxy A54 – עובד כמעט חלק
נקודת פשרה בהרבה מכשירי ביניים היא כוח העיבוד, סמסונג מציעה כאן את המעבד Exynos 1380 מתוצרתה יחד עם 8 גיגה זיכרון עבודה (RAM). רוב הזמן הסמארטפון עבד בצורה טובה, אבל עדיין לפעמים הרגשתי מעט איטיות, אבל זה לא משהו שמפריע מאוד.
נפח האחסון של המכשיר עומד על 128 גיגה, יחד עם אפשרות להרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס.
עוד אפשר למצוא כאן התקן NFC עבור תשלום פיזי עם הטלפון באמצעות גוגל Pay, סורק טביעות אצבע מתחת למסך שעבד בצורה חלקה ויחסית במהירות, אפשרות לשילוב שני כרטיסי סים (פתרון נהדר לטסים לחו״ל שרוצים להשתמש גם בסים זר) ורמקולים סטריאופוניים חזקים שהפתיעו לטובה.

מצלמה: Galaxy A54 – צילומים טובים בעיקר באור יום
בתחום הצילום אנחנו מקבלים מערך צילום של 3 חיישנים: חיישן ראשי 50 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי ומיקוד אוטומטי, חיישן 12 מגה פיקסל לצילום רחב (123 מעלות) וחיישן 5 מגה פיקסל לצילומי מאקרו. חיישן מצלמת הסלפי מגיע עם 32 מגה פיקסל.
מדובר במצלמה טובה ביחס לקטגוריית הביניים, כל עוד מצלמים באור יום. בתנאי תאורה אופטימליים היא הצליחה להוציא תמונות חדות יחסית עם פירוט טוב וגוון צבעים הנוטה למעט עשיר, מצד שני, אל תצפו להתמודדות מוצלחת שלה עם תנאי תאורה בעייתים, כי זאת נקודת התורפה שלה, אז האובייקטים מתחילים להראות מריחות. באופן כללי, למרות מייצב התמונה אופטי, יצאו לי הרבה פעמים תמונות מרוחות, כמו כן, גם צילומי המאקרו היו בינוניים וסבלו מחוסר פירוט. מצלמת הסלפי מוצלחת גם בחדות וגם בצילומי דיוקן/פורטרט.










סוללה: Galaxy A54 – קיבולת סוללה גדולה, אבל הביצועים רק בסדר
סמסונג ציידה את ה-A54 עם סוללה גדולה בנפח 5000 מיליאמפר/שעה. זאת אומנם סוללה גדולה מאוד, אבל הביצועים של המכשיר בקטגוריה הזאת הם רק בסדר. לי הסוללה החזיקה מהבוקר עד אחת עשרה בלילה ונשארו לי עוד 10% אנרגיה (זמן מסך של 3 שעות ו-40 דקות).
כהרגלה של סמסונג, היא לא מצרפת לערכה מטען. אם אתם רוצים ליהנות מקצב הטעינה הפושר של הדגם הזה – 25 וואט, תצטרכו לרכוש מטען בעצמכם. בדומה למכשירים רבים אחרים בקטגוריית הביניים, אין כאן טעינה אלחוטית.
מחיר: 1,780 שקל
בשורה התחתונה, בסמארטפונים בקטגוריית הביניים יש את משחק הפשרה, סמסונג הייתה חייבת להתפשר במקומות מסוימים בשביל להוריד את המחיר. היא לא חסכה בעיצוב, במיגון ובמסך, אבל מצד שני, המכשיר לפעמים גמגם, המצלמה הייתה בינונית ולמרות שהסוללה מגיעה עם קיבולת גדולה, זמן העבודה שלה היה רק בסדר.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews