שעונים חכמים

סקירה: סמסונג Galaxy Watch 5 Pro

ה-Galaxy Watch 5 Pro פותר את בעיית הסוללה בשעונים של סמסונג, לצד מראה קשוח ועמיד יותר. בנוסף, הוא מציע ניטור לחץ דם, אק״ג וזיהוי נפילות

סמסונג סימנה לעצמה כיעד את קהל חובבי הספורט ובעיקר הספורטאים המקצועיים. אם השעונים שלה התמקדו בעבר בקהל שרץ, שוחה ואולי רוכב על אופניים בשעות הפנאי, עכשיו היא רוצה את הספורטאים המקצועיים, אלו שהולכים לרכוש שעונים של חברת גרמין ועושים איתם טריאתלונים. ה-Galaxy Watch 5 Pro שהושק בקיץ האחרון בא לפתור חסרונות שעיכבו את סמסונג מלכבוש את הקהל הזה: עמידות וזמן סוללה.

סמסונג Galaxy Watch 5 Pro. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy Watch 5 Pro. צילום צחי הופמן

עיצוב ומסך: Galaxy Watch 5 Pro – גדול ועמיד יותר מהדגם הרגיל

ה-Watch 5 Pro נראה מחוספס וקשוח יותר מה-Watch 5 הרגיל (לסקירה המלאה), יש לו מסגרת טיטניום לעומת אלומיניום, כאשר יש לשניהם הגנה למסך מסוג ספיר קריסטל. מכיוון שיש כאן סוללה גדולה יותר, גרסת הפרו גם שוקלת יותר: 46.5 גרם לעומת 33.5 גרם ל-Watch 5 המגיע בגרסת 44 מ״מ (המשקל ללא הרצועה). המסגרת העבה יחד עם הרצועה בעלת אבזם המתכת, לעומת אבזם פלסטיק, משלימים מראה אלגנטי יותר. כדאי לציין שמדובר ברצועת 20 מ״מ סטנדרטית, כך שניתן בקלות להחליף אותה לרצועת שעון אחרת.

אגב, אבזם המתכת דורש התאמה שונה שלו לגודל של היד, במקום חורים, מדובר בפתיחה של קליפס עם הציפורן. זה לפעמים קצת פחות נוח, אבל ניתן לבצע התאמה ממש מדויקת לגודל היד, כאשר רוצים שהשעון יהיה מהודק יותר בזמן אימון ספורט, עבור מדידה טובה יותר של הדופק.

ה-Watch 5 Pro עמיד למים כמו הדגם הרגיל עד לעומק של 50 מטר (IP68) והוא עבר מבחני עמידות צבאיים מסוג – MIL-STD-810H. בסמסונג ציינו בזמן ההשקה, שהעמידות של הדגם הזה טובה פי שניים מה-Watch 4.

גודל המסך זהה בין הפרו לדגם הרגיל – 1.4 אינץ׳ בטכנולוגיית Super AMOLED המצוינת, המציגה צבעים חיים ויש גם תאורה אחורית חזקה, שמאפשרת להסתכל על המסך בקלות גם באור שמש ישיר.

סמסונג Galaxy Watch 5 Pro. צילום יח״צ
סמסונג Galaxy Watch 5 Pro. צילום יח״צ
סמסונג Galaxy Watch 5 Pro. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy Watch 5 Pro. צילום צחי הופמן

ממשק ושיחות טלפון: Galaxy Watch 5 Pro – ממשק ידידותי

בדגם הקודם, Galaxy Watch 4, סמסונג עברה למערכת ההפעלה של גוגל – Wear OS מהמערכת שלה – טייזן. גם ה-Watch 5 Pro מגיע עם Wear OS, כך שגם כאן ניתן ליהנות ממגוון גדול של אפליקציות מהחנות של גוגל. מעבר לגישה לאפליקציות, אין ממש תחושה בשעון שמדובר במערכת ההפעלה של גוגל. גרסת ה-Wear OS היא 3.5 וגרסת ה-One UI של סמסונג היא 4.5.

בניגוד לשעונים רבים אחרים בשוק, סמסונג מאפשרת לענות להודעות נכנסות, כמו וואטאספ ישירות מהשעון. יש אפשרות לענות באמצעות הודעות גנריות שסמסונג הכניסה למערכת או שאתם הכנתם מראש וגם ניתן לכתוב באמצעות המקלדת המאוד זעירה. היא לא הכי נוחה בעולם, אבל בשביל לכתוב שלוש מילים, זה בסדר.

אם אתם חובבים של עוזרות קוליות, סמסונג מציעה גישה מהשעון לגוגל אסיסטנט, מלבד העוזרת הקולית שלה – ביקסבי. ניתן לקבוע שלחיצה ארוכה על כפתור הבית תזניק את גוגל אסיסטנט (או אם אתם ממש רוצים, אז את ביקסבי), כך שתוכלו לשאול אותה שאלות או לתת פקודות קוליות לתפעול התאורה או המזגן שלכם בבית (לא בעברית, באנגלית ועוד שפות).

סמסונג מציעה מגוון Watch Faces הניתנים להתאמה אישית, החל מהצבעים ועד המידע המופיע עליהם. את ההתאמות ניתן לבצע ישירות מפרק כף היד.

תכונה אחרת בשעון, היא היכולת לנהל שיחות טלפון ממנו, כאשר הוא נמצא בקרבת הסמארטפון. אם יש לכם את השעון בגרסת ה-LTE, אז אתם יכולים ללכת לטייל איתו בנפרד. הרמקול מספק עוצמה לא גבוהה במיוחד, אבל עדיין ניתן לדבר איתו. איכות המיקרופון הייתה טובה ושמעו אותי היטב.

המעבד הפעיל כאן הוא – Exynos W920 מבית סמסונג, בדיוק זה שהיה גם ב-Galaxy Watch 4, שזה קצת מאכזב שאין כאן שדרוג. יש לשעון אותו זיכרון עבודה (RAM) של 1.5 גיגה ונפח אחסון של 16 גיגה. היה נחמד אם סמסונג הייתה משדרגת כאן, מצד שני, השעון הגיב היטב.

סמסונג Galaxy Watch 5 Pro. צילום יח״צ
סמסונג Galaxy Watch 5 Pro. צילום יח״צ

ספורט ובריאות: Galaxy Watch 5 Pro – אק״ג, לחץ דם ורמת החמצן בדם

סמסונג שילבה בשעון את חיישן ה-BioActive, אשר שולב גם בסדרת ה-Galaxy Watch 4  והוא כולל: חיישן אופטי למדידת הדופק, אק”ג, רמת החמצן בדם ומדידת לחץ (סטרס). בסמסונג אומרים שהחיישן מספק כאן מדידה מדויקת יותר, בזכות משטח פנים מוגדל ומגע ישיר עם העור.

סמסונג גם מציעה בדגם הזה יכולת מדידת אק״ג ולחץ דם (רק בחיבור לסמארטפון של סמסונג). בדיקת האק״ג מתעדת בשעון את הפעילות החשמלית של הלב, מה שעוזר לרופאים לאתר חריגות פוטנציאליות בקצב הלב. כמו כן, היכולות הנוספות בשעון, מאפשרות גם לאתר פרפור פרוזדורים, אחת הצורות הנפוצות ביותר של קצב לב לא סדיר. משתמשים שמבצעים את הבדיקות עם השעון, יכולים לשלוח את התוצאות מרחוק לרופא המשפחה שלהם בצורה פרטית. בניגוד לאפל, סמסונג לא מבצעת בדיקות ברקע כשאתם עונדים את השעון. מה שאומר שסמסונג לא מחפשת אי סדירות בלב, אם אתם לא מבצעים את הפעולה הזאת. מה שמחייב את המשתמש לבצע בדיקות יזומות מטעמו. אני מקווה שסמסונג תוסיף כזאת אופציה בעתיד.

קיימת כאן גם אופציה למדידת לחץ דם, אבל האופציה הזאת דורשת כיול מול מד לחץ דם רגיל. עבור מי שמבצע בדיקות תכופות של לחץ דם, שילוב של הטכנולוגיה הזאת בשעון יכולה לעזור לו.

סמסונג Galaxy Watch 5 Pro. צילום יח״צ
סמסונג Galaxy Watch 5 Pro. צילום יח״צ

סמסונג גם הוסיפה בפעם הראשונה בשעונים שלה חיישן אינפרה אדום למדידת חום הגוף, כרגע הוא מציע ב-32 מדינות שהן לא ישראל – מעקב אחר מחזור באמצעות טמפרטורת הגוף הבסיסית. האופציה הזאת צפויה להגיע לישראל במהלך השנה.

בקטגוריית השינה, השעון מנטר אחר מנוחת הלילה של המשתמש, מספק לו ציון על איכות השינה וגם יודע לזהות נחירות (בשילוב הסמארטפון המונח בקרבה) ואת רמות החמצן בדם. לטעמי, הצורך בשימוש בו זמנית גם בשעון וגם בסמארטפון, קצת מסרבל את התהליך. כמו כן, בתור מי שלא אוהב לישון עם שעון על היד, אני בדרך כלל מוותר על האופציה הזאת. מי שכן ישתמש באופציה הזאת וסובל מנדודי שינה, יוכל לקבל המלצות על אימוני שינה משופרים ותוכנית הדרכה למשך חודש.

מבחינת פעילויות ספורט, השעון מציע לנטר את הצעידה, ריצה, רכיבה על אופניים, שחייה בבריכה, שחייה בים, פלאנק ועוד. השעון גם יודע לזהות באופן אוטומטי הליכה או ריצה ולהציע לסווג אותן כאימון. מה שחסרה כאן, היא האופציה לחבר את השעון גם למד דופק חיצוני עבור מי שלא מסתפק במד הדופק הפנימי.

עבור מי שיושב שעות מול המחשב, ה-Watch 5 Pro מזכיר לקום או לעשות תרגילי התמתחות בכסא. השעון גם מדריך אילו תרגילים כדאי לעשות והוא יודע לנטר אותם.

השעון גם מציע יכולת זיהוי נפילות, אבל משום מה היא לא פעילה כברירת מחדל. לאחר זיהוי נפילה, השעון שולח הודעה כולל המיקום לאנשי הקשר שהוגדרו מראש. בגרסת הממשק הבאה – One UI 5, סמסונג הפכה את האופציה הזאת לפעילה כברירת מחדל אצל משתמשים בגילאים מבוגרים יותר.

סוללה: Galaxy Watch 5 Pro – שיפור משמעותי בסוללה

הסוללה בשעונים החכמים של סמסונג, לא שורדת בדרך כלל הרבה יותר מיום, ה-Watch 5 הרגיל החזיק לי יום וחצי (ללא מסך דולק כל הזמן), לעומת זאת בדגם הפרו, הגעתי ל-3.5 ימים, שזה מצוין (גם ללא מסך דולק כל הזמן). הסוללה של הפרו מגיעה בקיבולת של 590 מיליאמפר/שעה, לעומת 410 מיליאמפר/שעה בדגם הרגיל.

מחירים: 1,500 שקל (גרסת בלוטות׳), 1,650 שקל (גרסת LTE)

בשורה התחתונה, ה-Galaxy Watch 5 Pro אומנם סימן לעצמו את הספורטאים המקצועיים, אבל המראה הקשוח לצד עמידות חזקה יותר וסוללה משמעותית טובה יותר, הופכים אותו גם לאופציה עדיפה למשתמשים הרגילים, שעושים ספורט בתור תחביב.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

2 תגובות

  1. מה אתם רושמים אהבתי חרא שעון אפילו לשלם בו לא ניתן

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: