מכשיר האבחון והבדיקה מרחוק Tyto יגיע גם למבוטחי קופת החולים מכבי. אומנם זה יקרה רק בעוד מספר חודשים, אבל מכבי הודיעה שהיא מטמיעה את הטכנולוגיה של הסטארטאפ – Tytocare אצלה. מדובר בסטארטאפ ישראלי שגייס רק לאחרונה 49 מיליון דולר.
מכשיר ה-Tyto הקיים כבר מספר שנים בקופות החולים כללית ולאומית, חוסך להורים לילדים קטנים (וגם למבוגרים) את הצורך להגיע למוקד קופת החולים בלילה. המכשיר מאפשר לבצע בדיקות רפואיות בבית, שעד היום דרשו בדיקה פנים אל פנים. הוא מאפשר בדיקות: חום, לב, דופק, ריאות, גרון, אוזניים, בטן ועור. הוא מבצע את זה באמצעות מצלמות המשולבות באביזרים המגיעים עם המכשיר.

Tyto – עלות מסובסדת
המכשיר כולל צג וחיבור אלחוטי לסמארטפון, שם התקשורת מתבצעת עם הרופא באמצעות האפליקציה. מכיוון שמדובר בשיחת וידיאו, החולה רואה את הרופא תוך כדי הבדיקה, כאשר הרופא מקבל שידור ישיר מהמכשיר, למשל, מהמצלמה המציגה את חלל הגרון. לאחר הבדיקה, הרופא יכול להמליץ על המשך הטיפול וגם לשלוח מרשם. הרופא גם יכול לעדכן את התוצאות בתיק הרפואי האישי של הקופה.
מכבי עדיין לא הודיעה מה תהיה עלות המכשיר, אלא רק שהיא תאפשר לרכוש אותו במחיר מסובסד. קופות החולים כללית ולאומית מציעות אותו בעלות מסובסדת של 180 שקל.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews