לילה. הילד בוכה עם חום גובה. שיחת טלפון דחופה למוקד קופת החולים מסתיימת בנסיעה למרכז הרפואי הקרוב, שם אתם נדרשים להמתין זמן ארוך עד שהרופא מגיע לבדוק את הילד. מלבד הטרטור למוקד וגרירת הילד מחוץ לבית, הדבר דורש גם הסתכנות בהידבקות במחלה נוספת מהמבקרים במוקד. Tyto הוא מוצר של הסטארטאפ הישראלי TytoCare, המאפשר לוותר על כל הטרטור הזה ולעשות בדיקות רפואיות בבית, שעד היום דרשו בדיקה פנים אל פנים. לאחרונה Tytoהחל להימכר בישראל על ידי שירותי בריאות כללית, כך שהוא מותאם לשימוש עם רופאי הקופה.

התקנה: הערכה של Tyto כוללת מספר אביזרים, לכן כדאי להכיר אותם עוד לפני שתצטרכו לבצע בהם שימוש בזמן אמת. ההתקנה הראשונית דורשת חיבור WiFi זמין ולא ניתן לחבר את המכשיר לרשתות 5 גיגה הרץ, אלא רק ל-2.4 גיגה הרץ. לאחר מכן נדרש לבצע עם האפליקציה רישום ולהגדיר את החיבור בין ה-Tyto לסמארטפון. האפליקציה של Tyto מגיעה עם ממשק בעברית, בניגוד למכשיר שמגיע בממשק באנגלית. בשביל לכסות על הפער הזה, האפליקציה מציעה הסברים בעברית, כולל סרטונים המציגים את דרכי הפעולה על מסך המגע.

הפעלה: התחלת הבדיקות דורשת כניסה לאפליקציה, בחירת המשתמש (החולה) הרצוי והזמנת תור לרופא. האפליקציה תתריע עוד כמה זמן הרופא יתפנה, כך שבאותו זמן תוכלו לארגן את כל האביזרים ולטעון את ה-Tyto במקרה ששכחתם לעשות זאת. זמן ההמתנה תלוי בזמינות של הרופאים בקופת החולים.
Tyto: ערכת אביזרים לבדיקות רבות
בדיקות: בתוך הערכה משולבים מספר אביזרים המאפשרים לעשות את הבדיקות. הבדיקות כוללות: חום, לב, דופק, ריאות, גרון, אוזניים, בטן ועור. הרופא מקבל את התוצאות תוך כדי הבדיקה, כך שהוא יכול להמליץ על המשך הטיפול וגם לשלוח מרשם. הרופא גם יכול לעדכן את התוצאות בתיק הרפואי האישי של הקופה.

מסך שיחת הווידיאו עם הרופא מתחלק לשניים: בחלק התחתון של המסך רואים את הרופא וגם תמונה קטנה המשמשת כמוניטור שלכם. בחלק העליון מופיע איור עם הסבר בעברית על הפעולה שצריך לבצע, למשל, בדיקה עם הסטטוסקטופ תציג איפה צריך להניח אותו בגוף וגם תסמן מתי צריך לעבור לשלב הבא. ה-Tyto יקליט את קולות הלב וישמיע אותם לרופא. את המתאם של הסטטוסקופ או מתאמים אחרים מחברים לחלק האחורי של ה-Tyto. סימון של נקודה כחולה על המתאם ועל ה-Tyto עוזר לבצע את החיבור בצורה נכונה. בדיקת האוזניים מתבצעת באמצעות מצלמה ופנסים המושלבים בחלקו האחורי של המכשיר. בצורה הזו, אתם תוכלו לראות על גבי מסך הסמארטפון שידור חי של האוזן, כולל כל השעווה שהצטברה שם והשיערות שלא קיצצתם. מדובר בחוויה מרתקת בפני עצמה. על גבי החלק שנכנס לאוזן ניתן להלביש ראש פלסטיק חד פעמי, כך שניתן לשמור על היגיינה של דיריי הבית. עוד בדיקת וידיאו חביבה היא של הגרון. גם כאן אתם תדחפו מצלמה לגרון שלכם ותוכלו לראות אותו בזמן אמת. עבור ילדים ניתן לשלב מקלות פלסטיק חד פעמיים שעוזרים בבדיקה.

ה-Tyto מאפשר גם מדידת חום הגוף באמצעות מצלמת אינפרה אדום. המדידה מתבצעת בצורה קצת מוזרה. קודם צריך לכייל את המכשיר באמצעות החזקה שלו כ-2 ס”מ מקיר פנימי בבית (ככה שהוא יזהה את חום הבית) ולאחר מכן החזקה מול המצח באותו מרחק.
מחיר: 300 שקל (בקופת חולים כללית)
בשורה התחתונה, ה-Tyto הוא מוצר שיכול לשנות את צורת התממשקות שלנו עם קופות החולים בזמן שאנחנו או הילדים שלנו חולים. הוא מאפשר בצורה פשוטה ובמחיר לא גבוה לבצע את כל המדדים החיונים בבית, מבלי שאנחנו נגיע פיזית לפגוש רופא. המוצר עדיין לא מושלם מבחינת הממשק, העיצוב או המטען המגושם המגיע בערכה, אבל זה באמת דברים קטנים שיכולים להיפתר בהמשך והם לא פוגעים בתוצאה הסופית. עוד חיסרון, זה ש-Tyto לא קיים בעוד קופות חולים בארץ.