סמארטפונים

סקירה: Galaxy Z Fold 5 – הסמארטפון שהופך לטאבלט

לצד ה-Galaxy Z Flip 5 האופנתי (לסקירה המלאה), סמסונג השיקה את ה-Galaxy Z Fold 5 הפרודוקטיבי. מדובר בסמארטפון גדול מימדים שהופך בהינף יד לטאבלט. הדגם החדש לא מציג חידושים מסעירים והוא מתמקד בעיקר בשיפורים עיצוביים, אבל הוא עדיין מציע חוויית מולטי טאסקינג שאי אפשר לקבל היום בסמארטפון אחר (לפחות לא כאלו שנמכרים ביבוא רשמי בישראל).

סמסונג Z Fold 5. צילום יח״צ
סמסונג Z Fold 5. צילום יח״צ

עיצוב: Z Fold 5 – מרווח סגירת המכשיר הצטמצם

ה-Z Fold 5 לא השתנה עיצובית, אבל יש פה אבל, סמסונג הצליחה סוף סוף להתגבר על הרווח בסגירה של המכשיר, כך שהסמארטפון נסגר לגמרי. עכשיו העובי בסגירה של ה-Z Fold 5 עומד על 13.4 מ״מ לעומת 14.2 מ״מ ב-Z Fold 4. סמסונג עושה את זה באמצעות מערכת צירים חדשה, כך שנוח יותר להחזיק את הסמארטפון שהוא מקופל. משקל המכשיר עומד עכשיו על 253 גרם לעומת 263 גרם. עדיין מדובר בסמארטפון גדול שמרגישים היטב בכיס המכנסיים וגם שמחזיקים אותו ביד. למרות המבנה הצר, הוא עדיין לא הדבר הכי נוח לנשיאה.

מבחינת עמידות, ה- Z Fold 5מגיע בתקן עמידות למים IPX8, אשר אמור לספק לו עמידות בטבילה במים מתוקים (לא ים או בריכה) למשך 30 דקות לעומק 1.5 מטר (בדומה לדור הקודם). המסך הפנימי גם אמור להיות חזק יותר מפני פגיעה ב-25% והזכוכית החיצונית והאחורית היא מסוג Gorilla Glass Victus 2 שגם אמורה לספק עמידות מסוימת.

סמסונג Galaxy Z Fold 5. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy Z Fold 5. צילום צחי הופמן

מסך: Z Fold 5 – מסך ענק דמוי טאבלט

ה-Z Fold 5 הוא סמארטפון המיועד לחוויית שימוש של מולטי טאסקינג, למי שמחפש תחליף לטאבלט נייד קומפקטי. כאשר המכשיר סגור, אפשר למצוא צג מגע חיצוני בגודל 6.2 אינץ’ בטכנולוגיית Dynamic AMOLED 2X. מדובר בצג הזהה בגודל שלו לזה מהשנה שעברה, כאשר הוא כולל מבנה רחב יותר לעומת המכשיר מלפני שנתיים, ה-Z Fold 3. המסך החיצוני עדיין מגיע בגודל 7.6 אינץ׳. התאורה של ה-Z Fold 5  חזקה יותר, היא עומדת על 1200 ניטים לעומת 1000 ניטים. תכונה חדשה היא Vision Booster אשר מספקת התאמה אוטומטית של התאורה לתנאי מזג האוויר בשלוש רמות שונות של אור. קצב רענון התמונה נשאר על 120 הרץ.

המסך החיצוני מאפשר עבודה חלקה בינו למסך הפנימי. ניתן להתחיל לקרוא אימייל באפליקציית Gmail במסך החיצוני ואז ישר להמשיך לעבוד ממנה שפותחים את המכשיר למסך הגדול והפנימי. המעבר בין אפליקציות מהמסך החיצוני לפנימי מתבצעת בצורה חלקה. המסך החיצוני הוא זה שמבלים בו את רוב זמן השימוש, הוא נוח לרוב השימושים ולמרות שהוא צר יחסית, עדיין ההקלדה מתבצעת בצורה חלקה. גם איכות התצוגה שלו חדה ועשירה ואין בעיה לעבוד איתו באור שמש ישיר.

המסך הפנימי נראה כאילו נבנה לחוויה של צפייה בסרטים ותוכניות טלוויזיה משירותי הסטרימינג השונים, כמו: נטפליקס או דיסני+, מבלי שיש הרגשה שמתפשרים על גודל התמונה. האפליקציה של נטפליקס מזהה את ה-Z Fold 5, כך שמקפלים אותו, תצוגת הסרט מוקרנת בחלק העליון, מה שמאפשר להניח את הסמארטפון מוקפל על השולחן ולצפות בנוחות בתוכן הווידיאו המוקרן (עוד על השימושים השונים של המסך הגדול בהמשך).

סמסונג Z Fold 5. צילום יח״צ
סמסונג Z Fold 5. צילום יח״צ

הקיפול באמצע המסך הפנימי בולט, אבל לאחר מספר שניות של שימוש הוא נעלם מהעיניים. עדיין יש כאן את מדבקת ההגנה של סמסונג שאסור להסיר אותה, שלפחות בדגם הקודם, לאחר חודשים של שימוש, היא התחילה לגדל בועות.

ממשק: Z Fold 5 – אפליקציות מותאמות לחוויה הגדולה והמתקפלת

המסך הגדול מאפשר להציג שתי אפליקציות במקביל על המסך, בין אם לאורך או לרוחב ולעבוד על שתיהן בצורה נוחה יותר מזאת האפשרית בסמארטפון רגיל. ניתן גם לשמור באמצעות כוכבית המופיעה בעת החלוקה למסך המפוצל שתי אפליקציות מועדפות שיפתחו ביחד. השמירה של שתי האפליקציות יכולה להופיע כאייקון בשורת המשימות או בעמודי הבית. ניתן להעתיק ולהדביק תכנים בין מסמכים או אפליקציות שונות בתצורה הזאת.

אפליקציות של מיקרוסופט, כמו אאוטלוק יודעות לנצל היטב את המסך הגדול. באאוטלוק הצד השמאלי מוקדש לכותרות המיילים והצד הימני לתוכן המייל עצמו.

עוד אפליקציה שעובדת נהדר על ה-Z Fold 5 היא אפליקציית הספרים ״עברית״. האפליקציה פורסת את הספר על-גבי כל המסך הגדול ומאפשרת לקרוא מהסמארטפון, כמעט כאילו היה ספר רגיל.

סמסונג Z Fold 5. צילום יח״צ
סמסונג Z Fold 5. צילום יח״צ
סמסונג Z Fold 5. צילום יח״צ
סמסונג Z Fold 5. צילום יח״צ

סמסונג עבדה בהתאמה של ממשק ה-One UI  בגרסה 5.1.1 עבור החוויה של מסך גדול מאוד. כך שמלבד התכונות שציינתי, אפשר להרגיש שלא מדובר בסתם תצוגה גדולה של אנדרואיד. מה שכן, מכיוון שרוב האפליקציות לא עברו התאמה למסך מהסוג הזה (למשל, אינסטגרם) הן יראו לכם מרוחות מעט (או יותר). תמיד אפשר להשתמש במסך החיצוני במקרים האלו, למרות שהוא לא תמיד יהיה נוח.

סמסונג Galaxy Z Fold 5. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy Z Fold 5. צילום צחי הופמן

חומרה: Z Fold 5 – מעבד שעבר התאמה לסמסונג

ה-Galaxy S23 Ultra הגיע עם מעבד Snapdragon 8 Gen 2 עליו סמסונג עבדה יחד עם קוואלקום, כך שהוא יתאים לדרישות שלה. גם ה-Z Fold 5 קיבל את המעבד הזה, כאשר הוא בעל מערכת קירור חדשה, היודעת לנהל טוב יותר את החום במכשיר. זיכרון העבודה (RAM) מגיע בנפח 12 גיגה והמכשיר הזה עבד בצורה חלקה ללא שום בעיות.

נפח האחסון הוא 256 גיגה, כאשר יש גם גרסאות של 512 גיגה ו-1 טרה, כך שאין פה בעיית אחסון, אבל אין מקום לכרטיס זיכרון. כן יש כאן אופציה ל-eSIM, במקרה שאתם עובדים עם מפעילה סלולרית תומכת ולא אצל אחת ממפעילות הסלולר הגדולות שמונעות מהישראליים להתקדם.

חיישן טביעת האצבע הוא בכפתור פיזי צידי, שזה לפעמים מרגיש מיושן שרוצים לשחרר את נעילת המכשיר. החיישן עצמו הגיב היטב ובמהירות.

מצלמה: Z Fold 5 – אין שדרוג בצילום

בתחום הצילום נשארנו עם מערך צילום זהה לזה שב-Z Fold 4 וזה לא בהכרח דבר רע. בגב המכשיר מערך צילום משולש. חיישן ראשי 50 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, חיישן רחב 12 מגה פיקסל וחיישן טלפוטו 10 מגה פיקסל עם זום אופטי כפול 3. מצלמת הסלפי הקדמית מגיעה עם חיישן 10 מגה פיקסל. מצלמת הסלפי המגיעה מתחת למסך הפנימי עם חיישן 4 מגה פיקסל.

המצלמה הראשית מוצלחת, היא מציעה צבעים עם גוון עשיר ומעט חמים, היא לא התקשתה לצלם תמונות חדות במהירות, גם בתנועה של ילדים. במקומות סגורים בלילה עם אור פנימי, לא הורגשה הנחתה באיכות. רמת הפירוט עבדה היטב, גם במקומות סגורים.

מצלמת הסלפי החיצונית הצליחה לייצר תמונות טובות, אבל היא רגישה לתנאי תאורה וגם בצילום במקומות סגורים עם אור יום, יש הנחתה מורגשת, בעיקר בגירעון.

סמסונג Z Fold 5. צילום יח״צ
סמסונג Z Fold 5. צילום יח״צ

מצב Flex מאפשר צילום כאשר הסמארטפון פתוח אבל יושב בצורה מקופלת, אז ניתן לצלם ולראות את התמונה ישירות בחלק התחתון של המסך ועדיין לראות מה קורה מעינית העדשה. ניתן גם לצלם תמונות סלפי שהסמארטפון פתוח לגמרי והאנשים המצולמים רואים את עצמם ממסך הסמארטפון עבור חיווי התמונה. היתרון במצב הזה, שבניגוד לצילום סלפי רגיל, ה-Z Fold 5  לא משתמש במצלמת הסלפי, אלא בעדשות המצלמה האחורית, שבמצב הזה הופכות לקדמיות. כך, מתקבלת איכות תמונה טובה יותר.

סוללה: Z Fold 5 – זמן סוללה מספק, טעינה לא מהירה

הסוללה של ה-Z Fold 5 נשארה בקיבולת זהה לזו שבדור הקודם – 4400 מיליאמפר/שעה, היא עובדת בצורה טובה, היא החזיקה לי משבע בבוקר ועד אחת עשרה בלילה ועוד נשארו לי 35% אנרגיה (זמן מסך של קצת יותר משלוש וחצי שעות).

מבחינת טעינה, סמסונג מאכזבת מאוד, קודם כל כהרגלה אין מטען בערכה, הטעינה החוטית תומכת רק בקצב שלא נחשב היום מהיר – 25 וואט והטעינה האלחוטית היא 15 וואט. יש גם טעינה הפוכה עבור טעינה של אביזרים מגב המכשיר – 4.5 וואט.

מחיר: 6,500 שקל (לגרסת 256 גיגה)

בשורה התחתונה, ה-Z Fold 5 כמעט שלא מחדש, מצד שני סמסונג מביאה לכאן סמארטפון בשל, עמיד יותר, מהיר עם ממשק שמאפשר ליהנות ממסך ענק ומתקפל וגם מצלמה טובה וסוללה שמחזיקה בקלות יום שלם. למשתמשים שמחפשים לעבור היום לסמארטפון עם מסך ענקי שהופך לטאבלט, לא אמורות להיות חששות לבצע את המעבר הזה, פרט אולי לתג המחיר הגבוה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: