חדשות

אחרי הסמארטפונים, הסיניות רוצות שתקנו טלוויזיה שלהן

לאט לאט, היצרניות הסיניות החלו לתפוס נוכחות גדולה יותר לא רק בשוק הסלולר, אלא גם בטלוויזיות. TCL, הייסנס, שיאומי, פיליפס ו-Skyworth רוצות שהמסך הבא שלכם יהיה שלהן והן יצטרכו להתמודד מול תחרות עיקשת מצד סמסונג, LG וסוני

בשנת 2015 שוק הסלולר הישראלי געש, חברת שיאומי הגיעה לארץ באמצעות היבואנית הרשמית המילטון ושלל יצרניות סיניות אחרות, כמו: וואווי, Meizu או OnePlus ניסו לכבוש את ליבו של הצרכן המקומי. מאז חלק מהיצרניות נעלמו מהנוף המקומי, אבל השינוי שהביאו איתו אותן יצרניות בכלל לא נעלם, אלא התחזק – היצרניות הסיניות הן חלק משמעותי וחשוב מענף הסלולר.

שיאומי TV A2. צילום יח״צ
שיאומי TV A2. צילום יח״צ

הביסוס בשוק הסלולר המקומי וכמובן העולמי, הביא את היצרניות הסיניות להתמקד גם בענף אחר – הטלוויזיות, שוק המזוהה עם ענקיות דרום קוריאניות: כמו: סמסונג ו-LG, לצד סוני היפנית.

יצרניות סיניות כמו: TCL, הייסנס, שיאומי, Skyworth ופיליפס (מותג הטלוויזיות פיליפס שייך ליצרנית TPV) הן כבר לא מותג זר בקיר הטלוויזיה ברשתות החשמל. בשנת 2022 מתוך חמש היצרניות המובילות בעולם, שלוש מהן היו סיניות: TCL, הייסנס ושיאומי, לצד סמסונג ו-LG. מי שכיכבה במקום הראשון היא סמסונג ובמקום השני TCL (על-פי נתוני חברת המחקר OMDIA).

הסיניות מחבקות את גוגל TV

גוגל TV. צילום צחי הופמן
גוגל TV. צילום צחי הופמן

הסיניות, כמו: שיאומי, TCL, Skyworth ופיליפס הצליחו בין היתר להתבסס בשוק, מאותה סיבה שהסיניות הצליחו בשוק הסלולר – מערכת ההפעלה של גוגל. בטלוויזיות, גוגל מציעה את גוגל TV המפעילה את המסכים שלהן.

אגב, החיבוק של היצרניות הסיניות במערכת ההפעלה של גוגל עלול גם לפגוע בהן בעתיד. מי שגילתה בשנת 2021 את החרב פיפיות הזאת היא ווואווי, אשר הפכה לכוכב העולה בשוק הסלולר המערבי, אבל לאחר שנשיא ארה״ב לשעבר דונאלד טראמפ הכניס אותה לרשימה השחורה בה נמצאים חברות בבעלות או שליטה של הצבא הסיני, חברות אמריקניות לא הורשו לעבוד איתה. מה שלא אפשר לוואווי לשלב את חנות האפליקציות של גוגל.

מי שכנראה לא סומכת על גוגל היא הייסנס (שרכשה ב-2017 את טושיבה היפנית). הייסנס משתמשת במערכת הפעלה מתוצרתה – VIDAA, שלמרות שהיא פחות מוכרת מזאת של גוגל, היא מציעה לקהל הישראלי גישה לאפליקציות של רשת 13, כאן 11, קשת 12+  ו-FreeTV.

TCL – מנסה להגדיל נתח שוק בישראל

מחסני אס.ג׳י - TCL. צילום צחי הופמן
מחסני אס.ג׳י – TCL. צילום צחי הופמן

בשנה האחרונה TCL מנסה להגדיל נתח שוק ולפנות יותר לקהל הישראלי. TCL קיימת בישראל שנים רבות, אבל נראה שבעקבות שינויים בתוך היבואנית הרשמית – אס.ג׳י (לצד יבואנית רשמית נוספת – אלקטרה), אנחנו מתחילים להרגיש כאן יותר את TCL ולראות השקות מסודרות של המסכים בארץ.

לאחרונה השיקה אס.ג׳י את דגמי 2023 של TCL בארץ. הדגם המוביל את ההשקה הוא ה-C845 (לסקירה המלאה) המגיע עם טכנולוגיית QLED-Mini Led. המסך החדש הנמכר בגדלים של 55, 65, 75 ו-85 אינץ׳, כולל עוצמת תאורה גבוהה של 2,000 ניטים, אשר אמורה לעזור לצפות בו בחדר מואר באור שמש, בנוסף, הוא מציע רמת שחור וניגודיות גבוהה.

דגם ה-C845 כולל מעבד המבוסס על בינה מלאכותית AiPQ דור 3.0, שפותח על-ידי TCL, זה אמור להציע השבחת הצבעים, חדות, תנועה וניגודיות. המעבד מזהה את סוגי התכנים (ספורט, גיימינג וסרטים) ומתאים את אופן עיבוד התמונה לתוכן.

ה-C845 גם מציע פתרון אודיו, הכולל סאב-וופר בגב המסך מבית ONKYO, עם 60 וואט ו-2.1 ערוצי שמע. מערכת הסראונד כוללת מעבד בינה מלאכותית, המסייע לעיבוד הסאונד והתאמתו לחדר.

מחירו של ה-C845 לגודל 65 אינץ׳ עומד על 5,770 שקל.

TCL C845. צילום צחי הופמן
TCL C845. צילום צחי הופמן

TCL גם השיקה את דגם ה-C745 המיועד לגיימרים, הוא מציע מנוע החלקת תנועה MEMC  120 הרץ, מנגנון VRR עד 144 הרץ ומאיץ תמונה עד 240 הרץ. למסך אזורי תאורה עצמאיים (Local Dimming Zones) המעדכנים את רמת הבהירות בכל אזור על-פי התמונה המשודרת, מה שאמור לשפר את רמתה קונטרסט וחדות התמונה. עוצמת התאורה של המסך הזה היא 1,000 ניטים וגם הוא כולל פתרון סאונד של ONKYO.

המחיר לגודל 65 אינץ׳ עומד על 4,290 שקל.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: