סמארטפונים

סקירה: סמסונג גלקסי S20 אולטרה – חזית הטכנולוגיה תמורת 4,500 שקל

הגלקסי S20 אולטרה הוא סמארטפון יקר, אבל בתמורה סמסונג ארזה את קצה הטכנולוגיה במכשיר אחד. האם הוא גם מצליח לעשות עבודה ממש טובה? כנסו לגלות בסקירה המלאה

הגלקסי S20 אולטרה של סמסונג הוא ניסיון של החברה הדרום קוראינית למתוח את מחירי סדרת ה-S שלה כלפי מעלה. בעוד שה-S10 Plus עלה בעת ההשקה בארץ 4,000 שקל, דגם האולטרה נמכר במחירים הנעים בין 4,500 שקל ל-4,800 שקל. עבור המחיר הזה אתם מקבלים את קצה היכולות הטכנולוגיים של סמסונג (אם נניח בצד כרגע את הסמארטפונים עם המסך המתקפל). לקחתי את האולטרה לתקופת ניסיון, בשביל לראות מה סמסונג הצליחה לשפר מאז הדור הקודם.

עיצוב: אין שינוי משמעותי בעיצוב האולטרה מהדורות הקודמים ואין דבר רע בזה. לסמארטפון יש מסך הגולש לצדדים, מה שאומר מעט מאוד מסגרת ושוליים עליונים ותחתונים דקים, אבל כאלו שעדיין קיימים. יחס הגוף מסך עומד על 90.6%, נתון מצוין. המכשיר עצמו עשוי זכוכית גורילה גלאס 6 גם מקדימה וגם מאחורה עם מסגרת אלומיניום. הזכוכית הזאת ביחד עם המסך הגדול שוקלת לא מעט – 222 גרם ועובי של 8.8 מ”מ בכיס. אתם תרגישו טוב מאוד את הסמארטפון הזה בכיס שלכם. בהתאם למסורת, האולטרה עמיד למים בעומק 1.5 מטרים למשך 30 דקות (תקן IP68).

האולטרה הוא סמארטפון רגיש לנפילות ושריטות (כנסו לראות כאן את מבחן הנפילות של Cnet). סמסונג מציידת את האולטרה עם מגן מסך המודבק על הצג במפעל, מה שגם אומר שאתם לא ממש חייבים לרכוש כזה בחנות. בנוסף, יש נרתיק שקוף בסיסי המצורף גם הוא בערכה.

מסך: המסך הענקי באולטרה מעולה ומגיע בגודל 6.9 אינץ’ ברזולוציה איכותית של 3200 על 1400 פיקסלים בטכנולוגיית Dynamic AMOLED המצוינת. המסך תומך ב-HDR 10 Plus לטווח צבעים רחב יותר והכי חשוב קצב רענון תמונה הוא 120 הרץ המאפשר לתנועה במסך להיראות טוב יותר וחלק יותר. הבעיה שכרגע קצב הרענון תמונה הגבוה הזה קיים רק ברזולוציית 2400 על 1080 פיקסלים ולא ב-3200 על 1440 פיקסלים. ברזולוציה הגבוהה יותר תצטרכו להשתמש בקצב רענון תמונה של 60 הרץ. סמסונג אמורה לפתוח בהמשך את האופציה לשימוש ב-120 הרץ גם ברזולוציה הגבוהה.

גלקסי S20 אולטרה: ממשק עם המון תכונות, אבל לא מושלם

ממשק: סמסונג מתאמצת מאוד שהממשק שלה (One UI 2.1) יציע חוויה שלמה למשתמשים. היא כוללת שירות גיבוי – סמסונג קלאוד, אפליקציה לשליטה במוצרים חכמים בבית – Smart Things, יכולת זיהוי שיחות שעובדת בצורה בסיסית, סמסונג Pass לשמירת סיסמאות, סמסונג Notes לכתיבת הערות, דפדפן אינטרנט מהיר, סמסונג Health למדדי כושר, חנות אפליקציות גלקסי סטור וגם אפליקציית עריכת וידיאו. סמסונג עושה את רוב הדברים האלו טוב, אבל יש גם דברים פחות טובים, העוזרת הקולית ביקסבי וסמסונג Daily שהוא מעיין תפריט עדכון חדשות מפליפבורד, קידום לאפליקציות בחנות של החברה והורדת Themes. הגישה ל-Daily מתבצעת בהחלקה ימינה במסך הראשי. מדובר באלטרנטיבה פחות מוצלחת לעמוד הניוז של גוגל. עדיף שסמסונג תשקיע את הנדל”ן החשוב הזה במשהו אחר. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 10 ויש גם הקלטת שיחות.

סמסונג גלקסי אס 20 אולטרה. צילום צחי הופמן

חומרה: כוח העיבוד כאן עצום: מעבד Exynos 990 מבית סמסונג עם זיכרון עבודה 12 גיגה ונפח אחסון של 128 גיגה (יש גם גרסאות 256 או 512 גיגה) ואפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. סמסונג גם התחילה להביא לארץ את המכשירים עם Dual Sim. מה שאומר שאפשר לשים שני כרטיסי סים במכשיר הזה. כמובן שהאולטרה הוא מכשיר שטס במהירות וסמסונג אפילו מאפשרת לקבוע שאפליקציות מסוימות לא יסגרו ברקע ויאפשרו הפעלה מהירה. לא שהסמארטפון הזה יפעיל אותן בכל מקרה במהירות, אבל העיקר שאפשר לעשות את זה. חיישן טביעת האצבע ממוקם מתחת למסך, הוא עובד בטכנולוגיית אולטרה סוניק והוא עובד בסך הכל טוב. האולטרה לא כולל חיבור 3.5 מ”מ, אבל כן יש כאן שני רמקולים חזקים.

גלקסי S20 אולטרה: זום מטורף, צילום מוצלח

צילום: בגבו של האולטרה קיימים 4 חיישנים למצלמה החדשה עם מגה פיקסלים גבוהים : 108 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, חיישן 48 מגה פיקסל טלפוטו עם מייצב אופטי, חיישן 12 מגה פיקסל לצילום רחב (120 מעלות) וחיישן עומק (ToF). מצלמת הסלפי – חיישן 40 מגה פיקסל.

סמסונג הלכה חזק מאוד על נושא הזום, היא מציעה זום אופטי כפול 4 וכזה מוצלח עד 10, שהוא מעיין זום היברידי-אופטי. בשביל ללכת עוד יותר קדימה, סמסונג שילבה טכנולוגיה לה היא קוראת ספייס זום, זאת משתמשת גם בזום היברידי כפול 100 באמצעות בינה מלאכותית. זה נראה מגניב, אבל האיכות כפול 30 וכפול 100 ממש נמוכה, נראה שהתוכנה של סמסונג מורחת את התמונה בשביל שהיא לא תהיה מגורענת. זה נחמד להתלהבות או לביצוע מבצע ריגול, אבל זה לא ממש תמונות שתתגאו בהם.

חוץ מנושא הזום, איכות התמונות הרגילה לא פחות חשובה. החיישן הראשי כפי שציינתי הוא 108 מגה פיקסל, אבל בברירת המחדל מדובר ב-12 מגה פיקסל, אלא אם כן תשנו את זה ידנית. אל תדאגו, סמסונג תזכיר לכם מדי פעם שהאופציה הזאת קיימת באמצעות הודעה לפני הצילום תמונה.  מצלמת ה-108 מגה פיקסל דורשת הרבה תאורה והפירוט בפנים לא מספיק טוב שמתקרבים לעצמים. המצלמה הרגילה מציעה איכות תמונות מצוינת: חדה, עשירה בפרטים, מעולה גם בלילה ובעצם בכל מצב. כן, יש כאן את הבעיה של טיפול יתר/החלקה של הפנים, דבר שאמור להיפתר בעדכון גרסה. זה לא כזה נורא, אבל זה קיים. הייתי ממש מופתע ממצלמת הסלפי שמציעה תמונות נהדרות.

לעוד סקירות סמארטפונים, לחצו כאן

סוללה: מה שממש אכזב אותי באולטרה היא הסוללה. סמסונג ציידה את הסמארטפון הזה בסוללת 5000 מיליאמפר/שעה, שזה פשוט המון, אבל משהו בניהול האנרגיה, לצד מסך ענקי, איכותי וקצב רענון תמונה גבוה, גורמים למכשיר הזה בקושי לשרוד יום שלם. במצב שימוש ברזולוציית FHD Plus עם קצב רענון תמונה 120 הרץ, נשארתי עם פחות מ-20% אנרגיה באחת עשרה בלילה, כאשר התחלתי להשתמש באולטרה בשבע בבוקר (זמן מסך 4 שעות). סמסונג מציעה מטען מהיר מאוד של 45 וואט, שלא הגיע עם הערכה לסקירה, לכן לא אוכל לספר אם הוא עושה עבודה טובה ומהירה.

מחיר: 4,500 עד 4,800 שקל

בשורה התחתונה, האולטרה הוא חזית הטכנולוגיה, סמסונג ארזה כל מה שיכלה בסמארטפון הזה, בשביל להציע את המכשיר הכי טוב שהיא יכולה. נכון, יש באגים במצלמה שדורשים שיפור וקצב רענון התמונה של ה-120 הרץ לא קיים ברזולוציה הגבוהה, אבל זה אמור להיפתר בהמשך. המחיר של הגלקסי S20 אולטרה יקר מאוד, אבל הוא מציע כמעט כל מה שאתם רוצים.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

עוד כתבות:

סקירה: סמסונג גלקסי A71 – הכוכב החדש בקטגוריית הביניים?

סקירה: סמסונג Galaxy Note 10 Lite – עט להמונים

סקירה: לוג’יטק MX Master 3 – מה נותן בתמורה עכבר ארגונומי ב-520 שקל?

2 תגובות

  1. לגבי הסוללה, מה כלל השימוש שלך משעה 7 בבוקר עד 11 בלילה? ניווט? סרטונים? פייסבוק?

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: