העתיד נמצא במסכים המתקפלים. אנחנו אומנם רק עכשיו רואים את המכשירים הראשונים עם הטכנולוגיה מגיעים לשוק, אבל אצל סמסונג, וואווי ומוטרולה מדובר כבר במוצרים עובדים. הגלקסי Fold הוא הסמארטפון הראשון המתקפל אשר הגיע (כמעט) לשוק לפני שנה, סבל מתקלות שונות, חזר למקצה שיפורים ואז שוב הגיע סופית לחנויות. בישראל הוא החל להימכר בצורה רשמית בחודש ינואר, תחת תג מחיר גבוה במיוחד – 8,000 שקל.

עיצוב: לפולד יש שתי תצורות, כאשר הוא סגור וכאשר הוא פתוח. במצב סגור מקבלים מלבן ארוך (משהו שמזכיר את מכשיר הקומיוניקייטור של נוקיה מלפני שנים רבות). הסמארטפון צר, ארוך וכבד – 263 גרם. מבחינת המבנה של הפולד סגור, הוא דווקא לא רע ונוח להחזיק אותו ביד. הבעיה זה העובי שכפול מסמארטפונים רגילים – 15.5 מ”מ והיעדר מיגון כלשהו מפני מים. כל נושא המשקל והעובי כמעט שנעלמים, ברגע שפותחים את הפולד באמצעות הציר המיוחד שהוא יושב עליו, ומגלים את הפלא של מסך ענקי. בפתיחת הפולד מקבלים טאבלט דק – 6.9 מ”מ, אשר המשקל שלו מתחלק בצורה טובה ומאפשר להחזיק אותו ביד זמן רב, כאשר רוצים לצפות בסרטים.

מסך: כפי שציינתי, המסך הגדול – 7.3 אינץ’ מאפשר לקרוא אימיילים בנוחות, לגלוש באתרים מבלי לגלול יותר מדי או לראות סרטים באיכות תצוגה מרשימה וחדה מאוד. מכיוון שמדובר בעצם בטאבלט עם מסך קטן או סמארטפון עם מסך גדול, אפשר להחזיק אותו בנוחות ביד אחת כאשר הוא פתוח. מדובר בצג בטכנולוגיית Dynamic AMOLED ברזולוציית 1536 על 2152 פיקסלים עם תמיכה ב-HDR10. הצבעים העשירים והתצוגה הגדולה, פשוט היו תענוג בשימוש בנטפליקס או ביו טיוב. המסך המתקפל הוא שיא טכנולוגי, שיגרום לכם לבהות בו זמן רב, כאשר הוא חצי מקופל. מה שכן, יש עדיין חסרונות, שכנראה קשורים לדור הראשון: ציפוי פלסטיק על המסך שמרגיש כמו מדבקה, שוליים עבים והקיפול באמצע, שרוב הזמן אתם לא תשימו לב אליו, אבל בפעמים שכן, זה בולט.
בצד החיצוני של הפולד קיים מסך קטן וצר בגודל 4.6 אינץ’ בטכנולוגיית Super Amoled וברזולוציה נמוכה יחסית של 720 על 1680 פיקסלים. זה לא באמת משנה הרזולוציה של המסך החיצוני, למרות שהיא בסדר גמור, כי המסך הזה מיועד בעיקר לשימוש הבסיסי שלכם ביום יום, אם זה לחפש אנשי קשר בספר טלפונים, לקרוא הודעות וואטסאפ או מיילים במהירות, לשלוט באפליקציות מוזיקה או להפעיל את ווייז כאשר אתם ברכב (אלא אם כן יש לכם תושבת שמאפשרת להניח את הפולד במצב פתוח). אני דווקא התפלאתי לטובה מהמסך הזה, השתמשתי בו רבות במהלך היום ובכך חסכתי את הפתיחה הפיזית של המכשיר. אפשר להקליד טקסטים קצרים עם מקלדת זעירה, זה לא נוח, אבל לכמה מילים בודדות זה בסדר. השימוש בצג החיצוני עזר לי לחסוך בסוללה, כי לא עברתי לכל פעולה קטנה למסך הגדול.
ממשק: סמסונג רצתה ליצור המשכיות בין שני המסכים של הפולד. ניתן לפתוח אפליקציה במסך הקטן ואז לפתוח את הפולד ולעבור למסך הגדול. ניתן להריץ שתי אפליקציות בצורה נוחה יחסית או שלוש, אם ממש רוצים. לצורך כך סמסונג יצרה תפריט צידי, העוזר לפתוח את האפליקציות במקביל. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 9 ולא 10, קצת מאכזב. הממשק של סמסונג הוא One UI 1.5 ולא 2.1. לא שזה כזה קריטי, אבל נקווה שסמסונג יבצעו עדכונים בקרוב. חוץ מזה, אתם תמצאו כאן את כל האפליקציות הסטנדרטיות של סמסונג.

גלקסי פולד: נפח אחסון עצום, אבל ללא הרחבה
חומרה: המעבד בפולד הוא לא הכי חדיש שתמצאו, מדובר בסנפדרגון 855 הקיים במכשירי דגל משנה שעברה. יש כאן המון זיכרון עבודה – 12 גיגה ועם נפח אחסון עצום של 512 גיגה (ללא יכולת הרחבה). המכשיר הזה סוחב ללא בעיה מספר אפליקציות במקביל וכצפוי הוא עובד היטב.
סורק טביעת האצבע ממוקם בצידו של המסך. אין דרך לתאר אותו חוץ מלא נוח. הוא דק מאוד, האצבע תמיד מפספסת אותו ואם אתם שמאליים, תתכוננו לאתגר מיוחד בנגיעה בו. מצד שני, מכיוון שמדובר במנגנון טביעת אצבע פיזי, הוא תמיד מצליח בזיהוי שלו במהירות. יש גם זיהוי פנים במצלמות הפנימיות והמצלמה החיצונית, שבסך הכל עובד לא רע. הזיהוי פנים חוסך את הנגיעה בסורק טביעת האצבע.

צילום: לגלקסי פולד שש עדשות: שלוש מאחור, שתיים מבפנים ואחת על הכיסוי. המצלמה על גבי הכיסוי מגיעה עם חיישן 10 מגה פיקסל ומפתח צמצם F2.2. המצלמות הפנימיות כוללות חיישנים של 10 מגה פיקסל לצילום רחב עם מפתח צמצם F2.2 וחיישן 8 מגה פיקסל לצילום עומק עם מפתח צמצם F1.9. המצלמות הראשיות הממוקמות בגב הפולד כוללות חיישן 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F1.5 ומייצב אופטי, חיישן 12 מגה פיקסל F2.4 עם מייצב אופטי, פוקוס אוטומטי וזום אופטי כפול 2. החיישן השלישי 16 מגה פיקסל F2.2 לצילום רחב.
מה שמעניין הן שלוש העדשות הממוקמות בצד החיצוני, אלו מספקות ביצועים טובים באור יום, תמונות חדות, עשירות בפרטים ורוויות צבע. יש זום אופטי כפול 2 שעובד לא רע וצילום רחב. מכיוון שאתם תשתמשו במסך הגדול לצילום והאצבע שלכם תתקשה להגיע לאייקון הצילום עצמו, סמסונג מאפשרת למקם אייקון נוסף בכל מקום במסך, מה שיאפשר לכם לבצע את הצילום ביתר קלות.
הצילום במצב לילה לא מדהים, אבל גם לא רע. יש הרבה תאורה בתמונה, אבל היא גם יוצאת מעט חיוורת. מה שכן, קשה לקבל תמונות מספיק טובות במקומות סגורים ללא מצב הלילה. צילום הסלפי גם עובד היטב, אבל סובל מהחלקת יתר של הפנים.
גלקסי פולד: שני מסכים עוזרים לחסוך בסוללה
סוללה: הפולד מציע סוללה מצוינת שמחזיקה בקלות יום שלם וגם מעבר לזה (קיבולת 4380 מיליאמפר/שעה). לי נשארו 42% אנרגיה בסוף היום, קצת יותר משעתיים זמן מסך. הסיבה לזמן המסך הלא גבוה, שחלק מהשימוש ביליתי במסך החיצוני. הבעיה שהטעינה עצמה לא ממש מהירה, בתוך רבע שעה 16% אנרגיה ובתוך חצי שעה 28%. המטען אשר צורף אצלי בערכה היה של 10 וואט, אבל המכשיר תומך בטעינה של 15 וואט ויש גם טעינה אלחוטית.
מחיר: 8,000 שקל (הערכה גם כוללת אוזניות גלקסי Buds)
בשורה התחתונה, הגלקסי פולד הוא מכשיר מיוחד. הוא הראשון שהגיע לשוק בארץ עם מסך מתקפל, הוא מאפשר ליהנות מטאבלט איתו ניתן ללכת לכל מקום ומדובר בכלי עבודה פרודקטיבי, שממש מאפשר לעבוד בנוחות בדרכים. הבעיה שיש גם חסרונות שימנעו מרוב האנשים לרכוש אותו וזה כמובן קשור קודם כל למחיר. לצד זה, אפשר לציין את המשקל, העובי, היעדר מיגון מפני מים ורגישות לנזקים, שמפריעים לחוויה. גם עם החסרונות הללו, אני עדיין הייתי ממשיך להשתמש בו עוד תקופה ארוכה.