אוזניות ה-WH-1000XM3 של סוני אשר הושקו כמעט לפני שנה, היו אחת מאוזניות ה-Over The Ear הטובות ביותר בשוק מבחינת סאונד וסינון רעשים אקטיבי (ANC). לאחרונה השיקה סוני את דגם הטרולי וויירלס שלה (אוזניות ללא שום חוט המחבר בינהן), במטרה להציע חוויית סאונד ו-ANC, גם למי שלא רוצים להסתובב עם אוזניות גדולות על הראש. דגם הטרולי וויירלס מגיע עם שם דומה מאוד – WF-1000XM3, אשר החל להימכר רק בימים האחרונים בארץ, באמצעות יבוא רשמי של ישפאר.

סוני – WF-1000XM3 – נוחות על האוזניים אבל לא לריצה
עיצוב: ה-M3 קומפקטיות, הן עשויות פלסטיק, כאשר גומי עוטף את האזורים הקרובים לאוזניים. מדובר באוזניות היושבות בצורה יציבה ונוחה באוזניים, הן מגיעות עם 4 מתאמי סיליקון וגם 3 מתאמים מקצף עבור האוזניים. דבר זה מאפשר לבחור את המתאמים הטובים ביותר לאוזניים עבור אטימה פסיבית מושלמת.
חסרון משמעותי לחלק מהמשתמשים הוא היעדר מיגון מפני רטיבות/זיעה ב-M3. מה שאומר, שלא כדאי לכם לצאת איתם לריצה בפארק בימי הקיץ עמוסי הזיעה.
הנרתיק טעינה של האוזניות מעט גדול אבל גם קצת שטוח. המכסה שלו נסגר ונפתח בקליק והאוזניות מתמגנטות פנימה. מאוד כיף להשתמש בנרתיק הזה, למרות שהייתי שמח אם הוא היה מעט קטן יותר, כך שלא יכביד כל כך בכיס המכנסיים.

שליטה: סוני משתמשת בשני משטחי מגע עגולים באוזניות האלו. פתרון טוב בהרבה מכפתורים פיזיים, הגורמים להזזת האוזניות בזמן התפעול שלהם. באמצעות לחיצה בודדת או מספר לחיצות, אפשר לעצור את המוזיקה, לענות לשיחות, להעביר שירים ולהפעיל את סינון הרעשים/מצב אמביינט. מה שאי אפשר זה לשלוט בעוצמת הווליום דרך ה-M3, רק באמצעות הסמארטפון. אגב, כאשר מסירים את האוזניות מהאוזניים, הן מזהות את זה ועוצרות את המוזיקה. אם הורדתם את שתי האוזניות המוזיקה לא תחזור לעבודה באופן אוטומטי, רק אם הורדתם אחת.
אחד הדברים המרגיזים באוזניות האוטמות אותך לגמרי מהסביבה, הוא הצורך להוריד אותן, בכל פעם שצריך לדבר עם מישהו. סוני הביאה ל-M3 פתרון שהיא מציעה באוזניות הגדולות יותר שלה. נגיעה ארוכה עם האצבע במשטח המגע באוזנייה השמאלית, יפתח אותן לזמן קצר לרעשי הסביבה, כך שניתן יהיה לנהל שיחה. לאחר סיום השיחה, פשוט עוזבים את האצבע מהאוזנייה. מצד שני, זה נראה קצת מוזר שמדברים ככה עם מישהו ברחוב.
סוני – WF-1000XM3 – סאונד איכותי מאוד עם שקט מהסביבה
סאונד: ה-M3 משתמשות בטכנולוגיה חדשה של סוני, לשידור האודיו לכל אוזניה בנפרד ישירות מהסמארטפון, בניגוד לאוזניות טרולי וויירלס רבות, בהן האודיו עובר מהסמארטפון לאוזנייה הימנית וממנה לשמאלית. למרות זאת קשה להגיד שהשמיעה הייתה נטולת ניתוקים, עדיין היו מקרים מסוימים של הפסקת המוזיקה לפחות משנייה. הבלוטות’ כאן הוא 5.0 ואני מקווה שבהמשך סוני תפתור את הבעיות האלו עם עדכוני גרסה.
ה-M3 כוללות מנגנון סינון רעשים אקטיבי אותו אנחנו לא רגילים למצוא בדגמי טרולי וויירלס. השימוש ביכולת הזאת עובדת, כאשר היא מורידה בעיקר רעשי רקע קבועים כמו מזגן, רעשים ברחוב אבל לא קולות של אנשים. יש הרגשה שהסינון מעט מעט חונק את האוויר באוזניים, אבל זאת לא הרגשה קבועה והיא גם לא ממש הפריעה לי. בשילוב של הסינון הפאסיבי של אוזניות הנכנסות לתוך תעלת האוזניים והסינון האקטיבי, הביצועים טובים, אבל אל תצפו לניתוק מוחלט לגמרי שאתם נמצאים בסביבה רועשת מאוד של אנשים מדברים, אפילו עם מוזיקה.
אם אתם כן רוצים להיות מודעים לסביבה, אבל גם להמשיך להאזין למוזיקה או לצפות בסרט, ה-M3 כוללות אפשרות למצב אמביינט, המאפשר לקולות הרקע להיכנס פנימה. האפליקציה של סוני מזהה באופן אוטומטי את הסביבה בה נמצאים, כך שטכנולוגיית סינון הרעשים האקטיבית תותאם להליכה ברחוב, נסיעה בתחבורה הציבורית או ישיבה בבית והיא תקבע כמה קולות חיצוניים יגיעו לאוזניים שלכם. ניתן גם לשחק עם ההגדרות האלו באופן ידני או לבטל את מצב הזיהוי האוטומטי.
הסאונד שסוני הצליחה לייצר ב-M3 מוצלח מאוד והוא הדבר המורגש ביותר בחוויה איתן. יש להן צליל עמוק, נקי עם באסים מורגשים וטראבל מאוזן. יש גם אפשרות לשחק עם האקולייזר דרך האפליקציה. הווליום של האוזניות חזק, כך שהפעמים שהשתמשתי בפול ווליום היו מעטות. ה-M3 לא סבלו מדיליי בזמן צפייה בסרטים.

שיחות: נושא השיחות היה מעט בעייתי ב-M3. התוצאה לא הייתה אחידה, מכיוון שבחלק גדול מהזמן ציינו ששומעים אותי טוב מאוד, בחלקים אחרים אמרו שאני נשמע כאילו אני מדבר בתוך תא שירותים ובמקרים מסוימים, הקול שלי הפך למתכתי מאוד עד לא ברור. גם סינון רעשי הרקע החיצוניים לא היה מספיק טוב.
סוללה: הנרתיק הנוח של ה-M3 משמש לגם לטעינה ניידת שלהן. זמן הסוללה של הסוללות עומד על 6 שעות עם ANC, כאשר הנרתיק יספק עוד 18 שעות עבודה. ניתן לקבוע שהאוזניות יכבו לאחר מספר דקות שהן לא נמצאות באוזניים, להארכת זמן הסוללה. ל-M3 יש הנחיות קוליות, כך שברגע שתניחו אותן באוזניים, תשמעו חיווי קולי עם אחוזי הסוללה הנותרים. 10 דקות טעינה מספקות 90 דקות ניגון ומחבר הטעינה הוא USB-C, לצערי הרב אין טעינה אלחוטית.
מחיר: 1,100 שקל (יבואן רשמי ישפאר)
מחפשים אוזניות אחרות? בואו תקראו על הדגמים של המתחרים
בשורה התחתונה, הסלוגן המקדם את ה-WF-1000XM3 אומר – Only music, Nothing Else. למרבה הפלא, הוא מתאר את האוזניות האלו בצורה מדויקת. מדובר באוזניות טרולי וויירלס היושבות בצורה נוחה על האוזניים, מציעות סאונד משובח, נטול דיליי בצפייה בסרטים וסינון רעשים אקטיבי מהסביבה החיצונית. האוזניות האלו לא מציעות בונוסים כמו ניהול שיחות באיכות מספיק טובה עם אנשים בסמארטפון או מיגון מפני זיעה עבור ריצה. אם כל מה שחשוב לכם זה מוזיקה, כנראה שאלו האוזניות הטובות ביותר היום בשוק.
סקירה: סנהייזר Momentum – אוזניות טרולי וויירלס עם סאונד נהדר