אוזניות

סקירה: סנהייזר Momentum True Wireless 2 – האם אלו אוזניות נטולות החוטים הטובות ביותר?

קטגוריית הפרימיום באוזניות נטולות החוטים כוללת בין היתר את סוני ו-B&O. הדור השני של ה- Momentum True Wireless 2 של סנהייזר פותר את רוב הבעיות שהיו בדגם הקודם ומצליח לשפר אותן אפילו יותר

לפני כשנה סקרתי את הדור הראשון לאוזניות הנטולות חוטים באמת של סנהייזר. לפני כחודשיים הגיעו לארץ הדור השני – Momentum True Wireless 2, אשר מביאים שדרוגים חשובים ומשמעותיים. סנהייזר משחקת בקטגוריית הפרימיום של האוזניות נטולות החוטים, בין היתר היא מתחרה ב-WF-1000XM3 (לסקירה המלאה) המצוינות והדור השלישי ל-E8 של B&O.

סנהייזר מומנטום 2. צילום צחי הופמן

עיצוב: סנהייזר אומנם הצליחה להקטין רק מעט את האוזניות שלה, אבל יש הבדל משמעותי בנוחות של ה-Momentum 2 באוזניים. מדובר בדיאטה של 2 מ”מ במוצר. האוזניות קצת פחות בולטות מהאוזניים לעומת הדור הקודם, אבל עדיין יש להן נוכחות מורגשת. האוזניות מצופות בגומי רך, כאשר החלק החיצוני הוא כסוף עם הלוגו של החברה. בערכה מקבלים 4 מתאמי סיליקון בגדלים שונים, כולל אקסטרה סמול, זה גודל שלא מגיע בדרך כלל בערכות של אוזניות. מבחינת עמידות למים, האוזניות קיבלו את התקן IPX4. זה אומר שלא תהיה לכם בעיה להזיע איתן או להשתמש בהן בגשם קל, אבל אין להן דירוג גבוה. מבחינת ההזעה, זה בעיקר תלוי בכמות הזיעה שלכם, אם אתם יוצאים נטופי מים אחרי אימון, אולי אלו אוזניות שפחות כדאי לכם לעשות איתן ספורט, כי זאת לא המטרה העיקרית שלהן.

נרתיק הנשיאה של האוזניות, המשמש לטעינה שלהן, עדיין גדול, בולט ולא נוח להכניס אותו לכיס המכנסיים. מצד שני, הוא עטוף בד, נראה יוקרתי, נעים למגע ואין את הקליק פלסטיק המרגיז שהיה קיים בדור הראשון, בזמן הפתיחה והסגירה שלו.

הדור הראשון ליד הדור השני. צילום צחי הופמן

שליטה: השליטה באוזניות מתבצעת ממשטח המגע שלהן. בדומה לדור הראשון, גם כאן, עצירה/ניגון שיר מתבצעת בנגיעה באוזניה השמאלית ולא הימנית, זה שונה מאוזניות אחרות, אבל מתרגלים לזה. ניתן לשלוט בכל הדברים החשובים באמצעות המומנטום 2, העברת שירים, ווליום, מענה/ניתוק שיחה, הפעלת סינון רעשים אקטיבית (ANC), האזנה לסביבה החיצונית (Transparent Hearing) והזנקת עוזרת קולית. ניתן להתאים את הכפתורים באמצעות האפליקציה של סנהייזר בסמארטפון. מה שחסר זה חיווי קולי בדיבור על שינוי המצבים של ANC או האזנה לסביבה החיצונית.

מלבד כפתורי המגע, המומנטום 2 כוללות חיישנים, המזהים הוצאה שלהן מהאוזניים לעצירת השיר המתנגן והכנסה שלהן חזרה, עבור ניגון מחדש. בדומה לדור הקודם, גם כאן האוזניות חזרו לנגן לבד כאשר הנחתי אותן על השולחן. האוזניות לא תומכות בחיבור לשני מכשירים במקביל.

סנהייזר מומנטום 2. צילום צחי הופמן

סאונד: חידוש משמעותי בדור השני הוא ה-ANC, היכולת הזאת משפרת את הסינון של הרעשים כמו מזגן או מאוורר והיא מוסיפה מעט לחוויה. צריך לזכור שגם ככה אוזניות In Ear מספקות בידוד פאסיבי מוצלח ואתם בכל מקרה תצליחו לאטום את עצמכם מהסביבה, כאשר ה-ANC משפר את זה מעט.

המומנטום 2 מגיעות עם בלוטות’ 5.1 והן תומכות בקודקים: SBC, AAC ו-aptX, מה שמספק להן הזרמה איכותיות יותר של אודיו וגם מניעת בעיות סינכרון בין אודיו לווידיאו בסרטים. ביצעתי איתן שיחות טלפון רבות ולא היו תלונות על האיכות, כאשר האנשים איתם דיברתי סיפרו ששומעים אותי מצוין.

הצליל שהמומנטום 2 מצליחות לספק מפתיע ישר לטובה, הוא עמוק, חד ונותן להישאב פנימה. האוזניות מציעות צליל יותר לכיוון ניטרליי אבל עם מעט חמימות. יש פחות בס מפוצץ ופחות חזק מזה שבדור הראשון, כאשר הכוונה שהוא פחות משתלט, אבל הוא עדיין כזה המורגש היטב. יש אפשרות לשחק עם האקולייזר באפליקציה.

סנהייזר מומנטום 2 – נפתרה בעיית זליגת הסוללה

סנהייזר מומנטום 2. צילום צחי הופמן

סוללה: סנהייזר שיפרה את זה העבודה של האוזניות, כאשר במקום זמן הפעלה של 4 שעות ועוד 8 שעות באמצעות הנרתיק, הדגם החדש מספק 7 שעות הפעלה ועוד 21 שעות בנרתיק (ללא ANC). מה שחשוב, שבדגם הקודם הייתה בעיית זליגת סוללה נוראית, שחייבה כל הזמן לטעון אותן, בדגם החדש הבעיה הזאת נפתרה. מחבר הטעינה הוא USB-C, אבל אין כאן אופציה לטעינה אלחוטית.

מחיר: 1,245 שקל (יבואן רשמי שוחט סל המוסיקה)

בשורה התחתונה, ה-Momentum True Wireless 2 הן אוזניות נטולות חוטים כמעט מושלמות, יש להן צליל מצוין ויכולת טובה לביצוע שיחות טלפון, זאת לצד סינון רעשים ושליטה נוחה. החסרונות מתבטאים בעיקר בהיעדר טעינה אלחוטית, נרתיק עבה שלא נוח לאחסן בכיס ומחיר גבוה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

עוד כתבות:

סקירה: האוס אוף מארלי Positive Vibration XL – אוזניות ב-400 שקל

סקירה: AfterShokz Aeropex – מוזיקה, אבל לא מהאוזניים

סקירה: אוזניות סינון רעשים H12 של MPOW ב-395 שקל

2 תגובות

השאר תגובה

%d