איירובוט היא החברה החלוצה בתחום הרובוטים שואבי האבק, אבל משהו השתנה בענף הזה בשנים האחרונות, במקום מוצרים יקרים, אפשר למצוא מגוון של דגמים טובים של יצרניות כמו שיאומי, רובורוק ו-Viomi במחירים נוחים, אשר גורמים לקהל גדול לאמץ את המוצרים האלו לבית שלהם. איירובוט שהיתה בעבר המילה הגנרית לרובוט שואב אבק, נאלצה להלחם על מקומה, במטרה לגרום לצרכנים להעדיף את המוצר שלה הנמכר במחיר יקר יותר. הרומבה S9 פלוס שהושק בישראל לפני מספר חודשים עם תג מחיר הנושק ל-5,000 שקל, כולל המון טכנולוגיות חדשות של החברה, המנסות לנקות את הבית שלכם טוב יותר.

הפעלה: כמו רובוטים אחרים של איירובוט, ההפעלה פשוטה וכוללת שלושה כפתורים הממוקמים על הרובוט. כפתור Clean להתחלת הניקיון, כפתור Home המחזיר את ה-S9 פלוס לתחנת העגינת וכפתור Spot המבצע ניקוי קצר באזור מסוים. בעיקרון אפשר לתפעל את הרובוט רק דרך הכפתורים האלו, אבל היכולות המתקדמות שלו מתבצעות דרך האפליקציה.
אפליקציה: האפליקציה של איירובוט אפשרה לחברה להיפטר מהתקני הקירות הווירטואלים, כאשר הרובוט משתמש בטכנולוגיית מיפוי חדרים – Imprint Smart Mapping. הרובוט לומד את מבנה הבית ומאפשר לבחור את החדרים אותם רוצים לנקות (עד 10 אזורים). תהליך הלמידה דורש מה-S9 פלוס לבצע מספר ניקויים מלאים בבית, לאחר מכן, מקבלים באפליקציה מפה של הבית ואפשר לציין את השם של כל חדר. בצורה הזאת, ניתן בהפעלות עתידיות לבחור איזה חדרים הרובוט ינקה או ידלג עליהם.
לא ניתן לדעת באמצעות האפליקציה היכן נמצא הרובוט בזמן אמת בבית, אבל כן ניתן לראות לאחר שתהליך הניקוי הסתיים, את כל האזורים בהם הרובוט עבר.
איירובוט: חיישן למיפוי הבית
ניקיון: ה-S9 פלוס כולל חיישן תלת מימד חדש בטכנולוגיית Perfect Edge, המאפשרת לו למפות את הבית בצורה טובה יותר. החיישן סורק את הדרך במהירות של 25 פעמים בשנייה, זה עובד טוב, אבל עדיין האיירובוט משתמש במצלמות להבנת המיקום שלו, שלטעמי זה פחות טוב מחיישני הלייזר שאנחנו רגילים למצוא ברובוטים אחרים. מצאתי את הרובוט פעמים רבות מסתבך עם עצמו בדרך חזרה לתחנת העגינה שלו.
ה-S9 פלוס כולל מברשות גומי, המצליחות להגיע לפינות מאתגרות יותר. המברשות מתאימות את עצמן למשימות הניקוי, מחלקיקים קטנים כמו אבק ולכלוך ועד לשיער. המברשת הפינתית השתדרגה והיא כוללת עכשיו חמש זרועות זווית, במקום שלוש, והיא מצליחה להוציא יותר לכלוך במהלך העבודה שלה. איירובוט שינו מעט את המראה של האיירובוט למבנה מרובע, כך שגם זה עוזר לו להגיע לפינות. עבור משתמשים הרגישים לאבק, איירובוט שילבה מערכת אנטי-אלרגנים, הלוכדת אבק ועובש, ומונעת מהם לצאת מהרובוט או מתחנת הטעינה. אני יכול להגיד שלעומת רובוטים אחרים שבדקתי, פחות מרגישים את האבק בזמן שה-S9 פלוס עובד.
ה-S9 פלוס כולל טכנולוגיית Automatic Dirt Disposal שהיא מערכת סילוק אשפה אוטומטית, המאפשרת לשכוח מפינוי האבק למספר שבועות ואפילו יותר (תלוי כמה לכלוך יש לכם בבית). הפתרון הזה קיים גם ב-i7 פלוס והוא מגיע באמצעות תחנת עגינה גדולה, הכוללת מעיין ארובה, בה ממוקמת שקית אשפה מבד קשיח. בכל פעם שהרובוט מגיע לטעון את עצמו, הוא גם מרוקן את הלכלוך ממנו. מה שגורם לרעש משמעותי באותו זמן. באיירובוט מציינים שהשקית מסוגלת להכיל כמות של כ-30 מיכלי לכלוך.
כל הטכנולוגיות האלו שאיירובוט שילבה ב-S9 פלוס, אפשרו לרובוט לעבוד תקופה ארוכה, מבלי שהייתי צריך לגעת בו, אם זה בשביל לרוקן אבק מהמיכל הפנימי שלו או להוציא שיערות שנתפסו בו. בניגוד לרובוטים אחרים, האיירובוט מצליח להכניס את כל הלכלוך לתוכו ולא להכריח את המשתמש להתעסק בניקוי שלו. מה שכן, מדובר בשואב רועש מאוד וכדאי גם לשיב לב, שיש מספר אופציות לניקוי באפליקציה. אופציית “ניקוי מפורט” גורמת ל-S9 פלוס לעבור פעמיים על כל אזור, מה שהופך את העבודה שלו לאיטית. אני בחרתי באופציה של התאמה אישית בה עוצמת הניקוי מאוזנת והאיירובוט משנה אותה בהתאם לסוג הרצפה. כמו כן, הוא מחליט לבד אם לעבור על אותו אזור מספר פעמים או פעם אחת (בהתאם לגודל שטח הניקוי).
מחיר: 4,990 שקל (שנתיים אחריות, יבואן רשמי קהלת יבוא)
בשורה התחתונה, ה-S9 פלוס הוא רובוט מצוין, הוא לא חף מחסרונות, אבל הוא מהווה שדרוג לדגמים קודמים. הבעיה שצריך להבין שמדובר במוצר פרימיום ולכן משלמים עליו סכום רציני. במקרה הזה אפשר להשוואת אותו לשואבי האבק האלחוטיים של דייסון. מדובר במוצרים יקרים משמעותית מהמתחרים, אבל עדיין כאלו שעושים עבודה טובה יותר.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
עוד כתבות:
סקירה: דייסון V11 – כנראה השואב החזק ביותר היום
סקירה: האם הרובוט שואב אבק V2 של Viomi מנקה את הבית מספיק טוב?
העתיקו את הצורה והרעיון של ה Neato… בכלל לא מקוריים
זה חיקוי של ניטו בצורה ובמאפיינים אחרי הרבה שנים של הובלה. השואה נכונה מול המוביל בשוק ניטו. וגם המחיר של ניטו יותר נמוך.
אין שום משמעות לסקירה שלא כוללת את Neato המובילים בשוק כבר שנים.
בדגם הזה סוף סוף העתיקו את צורת ה D שהיתה בשימוש ב-Neato מהדגם הראשון.
מחיר מופקע בהחלט כאשר אפשר להשיג דגמים של המקור בפחות מ-2000 ש”ח
טוב הבנו שאתה עובד בנטו .