שירות המוזיקה יאנדקס מיוזיק קיים בישראל כבר יותר משנה והוא מציע מחיר אטרקטיבי ביחס למתחרים (10 שקל לחודש לעומת 20 שקל). לפני כשלושה חודשים השיקה יאנדקס את האפליקציה שלה בעברית וגם פתחה נציגות מקומית, במטרה לקדם את השירות שלה בישראל. ניסיתי את השירות במשך מספר שבועות, בשביל לראות אם הוא יצליח להעביר אותי אליו מספוטיפיי.
התחלת השימוש ביאנדקס מיוזיק דומה לזאת שבאפליקציות המתחרות, צריך לסמן את הז’אנרים ואת האומנים האוהבים, כך שהשירות ידע להתאים לכם כבר בהתחלה תוכן שתאהבו. מה שהפתיע אותי לרעה, היא היכולת המוגבלת להגר משירותי מוזיקה מתחרים ליאנדקס מיוזיק. הסיבה לכך, שיאנדקס מיוזיק מציעה לייבא רק את אוספי המוזיקה שלכם מדיזר ו-Last FM, אבל לא משני שירותי המוזיקה הגדולים בישראל ובעולם: ספוטיפיי ואפל מיוזיק. רוב הסיכויים שאתם משתמשים כבר בשני השירותים האחרונים ואתם תצטרכו לבנות את ספריית השירים שלכם מהתחלה ביאנדקס מיוזיק (או לחפש פתרונות אחרים באינטרנט).
פלייליסטים עם המלצות אישיות מוצלחות
יאנדקס מיוזיק מציע שלושה פלייליסטים עיקריים מותאמים אישית, שהם אמורים להיות העוגן של המשתמש בשירות. הפלייליסט היומי – 60 רצועות המתעדכנות בכל יום על פי הטעם האישי של המשתמש. השמעת בכורה – 15 רצועות חדשות של אומנים שהמשתמש אוהב. הפלייליסט הזה מתעדכן בכל יום שישי. דז’ה וו – פלייליסט עם 30 שירים שהאלגוריתם חושב שהמשתמש יאהב אבל הוא לא מכיר. הפלייליסט מתעדכן מדי שבוע. בנוסף, יש תחנות רדיו לפי ז’אנרים ופלייליסטים שנוצרים לפי העורכים המקומיים.
אני ביליתי את רוב הזמן שלי בשלושת הפלייליסטים האישיים, שבסך הכל עשו עבודה טובה עם ההמלצות שלהם, אבל בניגוד לספוטיפיי לא הרגשתי שהם חושפים אותי מספיק לתכנים חדשים שלא הכרתי ואני גם יאהב. הרגשתי סוג של חזרה באומנים שיאנדקס מיוזיק מציע לי. מצד שני, הייתי מופתע לטובה מרמת ההתאמה של האלגוריתם ונראה שיש פה עבודה טובה שלו.
יאנדקס מיוזיק גם מציע אתר אינטרנט להאזנה לשירים שנמצאים מול המחשב. הוא לא גויר לעברית, אבל הוא מסוכרנן עם האזנה לשירים באפליקציה, ככה שאפשר לעבור להאזין לו בקלות שמסיימים להאזין בסמארטפון.
חובבי פודקאסטים מקומיים יתאכזבו מהאופציה הזאת, כי היא קיימת רק בגרסת הדפדפן וגם אז אין תוכן מקומי (לפחות לא כזה שאני מצאתי).
מבחינת הממשק, יאנדקס מיוזיק בנתה אפליקציה בה הכל בנוי בצורה מלבנית, דבר המזכיר את ממשק הווינדוס פון. אני אישית מחבב אותו. קל להתמצא בממשק, אפשר להוריד שירים ישירות למכשיר להאזנה ללא חיבור לאינטרנט ויש יכולת להפוך את הממשק לכהה. כל ההגדרות פשוטות להבנה ולא נראה שיש פה מקום להסתבך.
מאגר התוכן של יאנדקס מיוזיק עצום, אבל עדיין לא מצאתי בו את כל מה שאני אוהב. למשל, הקטלוג של להקת ג’יין בורדו מצומצם וגם של עברי לידר ואמיר דדון.
תשכחו מחיבור לשעון החכם או אפליקציה במחשב
הבעיות הגדולות שלי עם יאנדקס מיוזיק, שאני משתמש בספוטיפיי כבר מספר שנים ואני רגיל ליכולות המתקדמות שלו והחיבור שלו למוצרים אחרים. יאנדקס מיוזיק לא מציע לי אפליקציה להאזנה לשירים ללא חיבור סלולרי בשעוני גרמין או סמסונג (או שעונים חכמים אחרים), אין חיבור לרמקולים חכמים דרך ווייפיי סטייל ספוטיפיי קונקט ואין חיבור להאזנה בגוגל Home. שלא לדבר שאין אפליקציה לוווינדוס או חיבור לווייז. יאנדקס מיוזיק מציע רק אפשרות להאזין לשירים באפליקציה בסמארטפון או במחשב דרך הדפדפן. התחושה שיאנדקס מיוזיק תצטרך לעבוד קשה מאוד בשביל להעביר לקוחות משירותי המוזיקה המתחרים, כי מי שרגיל ליהנות מכל היתרונות החכמים שלהם, לא ימצא אותן כאן.
בשורה התחתונה, האלגוריתם של יאנדקס מיוזיק עושה עבודה טובה. נהניתי מהפלייליסטים שהוא בנה לי והיכולת שלו להבין את סוג המוזיקה שאני אוהב. יאנדקס מיוזיק מציע סוגי פלייליסטים קבועים המתעדכנים לעיתים תכופות, כך שקל להתחבר לשירות. הבעיה שיאנדקס מיוזיק גם סובל מחסרונות משמעותיים, לא כל התוכן המקומי שנמצא אצל המתחרים קיים בו והיכולות החכמות מוגבלות. אם זה שירות המוזיקה הראשון שאתם משתמשים בו, זהו מקום טוב להתחיל בו. אם אתם משתמשים של המתחרים, המעבר ליאנדקס מיוזיק ירגיש כשנמוך, פרט למחיר האטרקטיבי.