מתישהו בתחילת שנות האלפיים, טלפוני צדפה היו הדבר הכי מגניב, בין אם זה היה המוטרולה סטארטק, ה-Razr V3 ובהמשך הנוקיה פולד 6600. טלפונים הנפתחים וכוללים צג פנימי בחלק אחד ומקשים בחלק אחר היו הטרנד. הסמארטפונים עם מסכי המגע גמרו את חגיגת הצדפה, אבל הנה הם חוזרים לשוק. הראשונות ליהנות מהקאמבק הזה, הן מוטרולה עם גרסה חדשה ל-Razr וסמסונג עם הגלקסי Z Flip. בשני המקרים מדובר ביכולת שאפשרית בזכות המסכים המתקפלים.

סמסונג Z Flip – יושב בול ביד
עיצוב: מהר מאוד אחרי שהתחלתי להשתמש בפליפ, גיליתי שיש אנשים שממש אוהבים את העיצוב וכאלו שטוענים שהוא מכוער. אני אישית שייך לחלק שחושב שיש פה מוצר עם עיצוב מוצלח, שאומנם סובל מחסרונות של עובי (17.3 מ”מ) שהוא סגור ומשקל מכובד, אבל כזה שמחולק נכון – 183 גרם. בתמורה לעובי, מקבלים סמארטפון קומפקטי שיושב שהוא סגור בצורה מעולה ביד או בכיס המכנסיים הקדמי (וגם האחורי). שפותחים את הפליפ הוא הופך לסמארטפון דקיק – 7.2 מ”מ. הסמארטפון מגיע בצבעים: סגול, שחור או זהב. היחידה שלי הייתה בצבע סגול-כסוף-מבריק, שנתנה תחושה של כלי איפור. יש בפליפ את התחושה הכיפית של פתיחת מכשיר צדפה וניתוק שיחה בסגירה פיזית, אבל הפתיחה עצמה קשה ולא מספיק חלקה.
מבחינת מיגון, הפליפ לא עמיד למים ואבק. בשביל לשמור על הציר של המסך, סמסונג מיגנה אותו היטב והיא אומרת שגם יש שם איזה סוג של מברשת, המנקה אותו.

מסך: לפליפ יש מסך מתקפל בגודל 6.7 אינץ’ ועוד מסך קטן בצד החיצוני בגודל 1.1 אינץ’. מדובר מסך המציג את השעה, תאריך, מצב סוללה, שיחה מזוהה וחיווי קצר של הודעות נכנסות. לטעמי הוא קטן מדי ונסגר בזמן קצר מידי. מה שדורש בכל פעם נקישה כפולה על מנת להעיר אותו. החיסרון בעיצוב הפליפ, הוא שצריך לפתוח אותו פיזית כל הזמן בשביל לקרוא הודעות או לבדוק התראות, כי המסך החיצוני רק מציג נקודה (אלא כן מבצעים החלקה נוספת עליו) ולא מודיע איזו התראה מחכה בפנים. מהסיבה הזאת, אני רוב הזמן השארתי את הסמארטפון פתוח על השולחן שלי.
המסך העיקרי הוא תענוג, למרות שהוא לא משתווה באיכות שלו לזאת שב-S20 אולטרה. מדובר במסך בטכנולוגיית Dynamic AMOLED ברזולוציית 1080 על 2626 פיקסלים עם תמיכה ב-HDR 10. זה מסך עשיר בצבעים, חד עם שחור עמוק, שכיף לעבוד איתו. עדיין המסך המתקפל סובל מחסרונות, יש עליו מעיין ציפוי פלסטיק המגן עליו, שוליים עבים ואת הקיפול הקיים באמצע המסך. מהר מאוד העיניים מתעלמות מהקיפול ולא שמים לב אליו, אבל כן מרגישים אותו באצבע שמשתמשים במכשיר (לא בצורה שמפריעה). אין מגרעת בפליפ, רק נקודה קטנה בה משולבת המצלמה הקדמית.
סמסונג Z Flip – צילומי סלפי קלים לביצוע
ממשק: המבנה המיוחד של הפיליפ יוצר בעצם חיבור של שני מסכי 4 אינץ’. סמסונג השתמשה במבנה הזה בשביל להציג שתי אפליקציות בו זמנית על כל אחד מחלקי המסך. באפליקציית יו טיוב יש גם חלוקה נוחה, כאשר בחלק העליון צופים בסרטון ובחלק התחתון מופיעים הסרטונים הבאים. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 10 עם הממשק העדכני של סמסונג – One UI 2.1.
חומרה: כמו שאפשר לצפות, מדובר בסמארטפון שמגיב במהירות. יש כאן מעבד סנפדרגון 855 פלוס עם 8 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון פנימי של 256 גיגה (ללא יכולת הרחבה). בדומה לגלקסי Fold עם המסך המתקפל, גם בפליפ סמסונג בחרה למקם את סורק טביעות האצבע בצד. אין כאן סורק טביעות אצבע בגב או בתוך המסך. השיטה הזאת לא נוחה, למרות שברגע שמניחים את האצבע על הסורק הוא מבצע את הפעולה במהירות. יש גם אופציה לזיהוי פנים, שעובדת בסדר. מבחינת הסאונד, מאכזב לגלות שמדובר רק ברמקול בודד, אבל הוא חזק ונשמע היטב. אין כאן כניסת 3.5 מ”מ.
צילום: לפליפ יש מצלמה עם שני חיישנים של 12 מגה פיקסל, כאשר אחד מהם גם כולל מייצב אופטי. החיישן השני הוא עבור צילום רחב ואין כאן אופציה לזום אופטי. חבל. מפתחי הצמצם הם F1.8 ו-F2.2. הצילום באור יום או אפילו מעונן מספק תוצאות טובות מאוד וחדות, ככה שאתם תהיו מרוצים. הצילום לילה מואר היטב, אבל גם מגורען ומרוח. זה קצת מבאס בשביל מכשיר ברמת מחיר כזאת.
מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 10 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F1.8 והיא מנצלת היטב את המבנה המיוחד של הפליפ. ניתן להעמיד את הסמארטפון על השולחן, תוך כדי שהמסך מתחלק לשניים והחלק העליון משמש לתצוגת המצלמה. באמצעות מחווה של היד באוויר, מבצעים את הצילום מרחוק. זה עובד ממש טוב, רק חבל שאיכות הצילום בינונית.
סוללה: הסוללה מאכזבת (3300 מיליאמפר/שעה), כאשר בקושי מסיימים איתה את היום. לי הפליפ החזיק משעה שבע בבוקר עד אחת עשרה בלילה עם 15% אנרגיה (זמן מסך 4 שעות). הטעינה המהירה מספקת בתוך רבע שעה 21% אנרגיה ובתוך חצי שעה 38%. המטען המגיע בערכה הוא רק 10 וואט, אבל המכשיר תומך גם במטעני 15 וואט. בנוסף, יש כאן טעינה אלחוטית.
מחיר: 5,540 שקל
בשורה התחתונה, ה-Z Flip הוא סמארטפון שונה מכל המכשירים האחרים בשוק. קל להתאהב במבנה הצדפה, המאפשר לטרוק שיחות טלפון או ביכולת להניח את המכשיר על השולחן ולבצע צילומי סלפי. ה-Z Flip יושב ביד בצורה נהדרת, כאשר סמסונג מנצלת היטב את טכנולוגיית המסך המתקפל. זהו לא סמארטפון מושלם, הוא סובל מחסרונות והוא יקר, אבל הוא בעיקר מגניב.
צחי יא אח אחלה כתבה
תודה רבה!