Aftershokz היא חברת אודיו אמריקאית קטנה בת כמעט 10 שנים. את Aftershokz פגשתי פעם ראשונה בתערוכת הטכנולוגיה CES בלאס וגאס בשנת 2017, מאז יצאו לחברה מספר דגמים, כאשר ה-Aeropex הוא הדגם השלישי של החברה שאני סוקר והוא בעצם מציג שיפור בטכנולוגיית האזנה דרך עצמות הלחיים (Bone Conduction Headphones). מדובר בטכנולוגיה מעניינת להאזנה למוזיקה והיא מתאימה לאנשים שלא אוהבים אוזניות In Ear שנכנסות להם לתוך האוזניים או למי שרוצה להיות מודע לסביבה החיצונית.

עיצוב: ה-Aeropex קומפקטיות יותר מהדגם הקודם שסקרתי – Trekz Air והן גם קיבלו עיצוב מעוגל יותר. האזור של הרמקולים יושב על עצמות הלחיים והוא בעל עיצוב מעודן יותר. האוזניות ממוגנות מפני מים בתקן IP67 (שדרוג לעומת ה-IP55) החברה לא ממליצה לשחות איתן, כאשר יש להם דגם אחר שמיועד לשחייה (Xtrainerz).
ה-Aeropex נוחות מאוד להאזנה ארוכה, כי הן לא יושבות בתוך האוזניים, אלא ממש לידן. בקושי מרגישים אותן על הראש, ובגלל שהן לא אוטמות את האוזניים, אפשר להסתובב איתן ולהמשיך לדבר עם אנשים או להיות מודעים לסביבה (הסבר על הטכנולוגיה בהמשך). הקשת האחורית בולטת ולא נצמדת לעורף, זה אומר שאי אפשר להישען עם האוזניות בנוחות במיטה. למרות שהקשת נשענת על האוזניים באזור של המשקפיים, זה לא הפריע לי, גם לאחר ההאזנה ממושכת. זאת הייתה בעיה שהייתה קיימת גם ב-Trekz Air, אבל הדגם החדש מרגיש יותר נעים. רצתי עם האוזניות האלו לאורך תקופה והן ישבו לי בצורה יציבה על הראש ולא התנדנדו או הפריעו.

עבור השליטה במוזיקה, האוזניות כוללות כפתור מרכזי באזור הרמקולים. זה מאפשר מעבר בין השירים קדימה (2 לחיצות), אחורה (3 לחיצות – זה אף פעם לא עבד לי), עצירה ומענה/ניתוק שיחה. כפתורי הווליום ממוקמים בחלק התחתון הפנימי של האוזניות.
Aeropex: זיהוי רטיבות בטעינה

סאונד: הטכנולוגיה של AfterShokz מאפשרת להאזין למוזיקה מעצמות הלחיים. יש להן רמקולים קטנים שרוטטים ממש ליד האוזן והן מונחות בעצם על הלחיים. בפעם הראשונה שמאזינים למוזיקה בצורה הזאת, זה נשמע מוזר, כאילו המוזיקה לא ממש מגיעה מהאוזניים. מבחינת איכות הצליל, יש שיפור, בעיקר בבאס, אבל צריך לזכור שהסאונד דרך עצמות הלחיים הוא לא לאודיופילים, מדובר בצליל שטוח, חסר עומק והוא אפילו קצת מתכתי. מצד שני, הוא יותר נעים מדגם ה-Trekz Air והווליום גם יותר חזק. כמו כן, יש פחות ויברציות שמרגישים בפנים וב-AfterShokz אומרים שיש גם פחות זליגת סאונד בדגם הזה, אני לא הרגשתי הבדל. הבלוטות’ הוא 5.0.
ה-Aeropex מאפשרות לדבר איתן בצורה ברורה וטובה, אבל כל עוד אתם במקום סגור, ברגע שהיה מעט רוח, קיבלתי תלונות שקשה לשמוע אותי.
סוללה: ל-Aeropex יש סוללות המספקות זמן עבודה של 8 שעות. מחבר הטעינה הוא מגנטי וייחודי. מה שנחמד, ש-Aftershokz מצרפת שני כבלי טעינה בערכה. החברה השתמשה בעבר במחבר מיקרו USB, אותו היא מיגנה בכיסוי פלסטיק. את המחבר החדש היא כבר לא מכסה, בגלל יכולת שלה לזהות רטיבות ולהתריע על כך באמצעות תאורה, צליל ורטט, ברגע שמחברים אותן לחשמל.
מחיר: 710 שקל (יבואן רשמי בנדא)
בשורה התחתונה, ה-Aeropex הן לא אוזניות למי שמחפש איכות צליל גבוהה, אבל הן אוזניות היחידות שאני מכיר, שמאפשרות להאזין למוזיקה עם מודעות מלאה לסביבה, מבלי לחסום פיזית את האוזניים. הן נותנות פתרון טוב לשימוש בזמן ספורט או כאשר רוצים אוזניות שיאפשרו לדבר עם אנשים בסביבה הקרובה, מבלי להוציא אותן מהאוזניים.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
עוד כתבות:
סקירה: שיאומי Redmi Note 9S – סמארטפון ב-1,150 שקל שמפתיע לטובה
סקירה: ג’ברה Elite Active 75t – גרסת הספורט
סקירה: סמסונג גלקסי Buds פלוס – סוף כל סוף אפשר גם לדבר איתן