ה-WH-1000XM3 (לסקירה המלאה) הן אחת מאוזניות ה-Over Ear הטובות ביותר בשוק עם סינון רעשים אקטיבי (ANC). עברו בערך שנתיים מאז ההשקה והערב סוני הכריזה על הדור הבא – WH-1000XM4 והרבה אודיופילים מתרגשים. הבשורה המשמחת שהיבואנית הרשמית ישפאר, תתחיל למכור את האוזניות כבר בתחילת חודש ספטמבר, כאשר המחיר המשוער יעמוד על כ-1,550 שקל.
אוזניות סוני WH-1000XM4. צילום יח”צ אוזניות סוני WH-1000XM4. צילום יח”צ
אחד הדברים שמשתמשים רבים חיכו לו באוזניות של סוני, היא אפשרות לחיבור שני מכשירים במקביל (Multipoint connection), ה-WH-1000XM4 סוף סוף מקבלות את האפשרות הזאת, למי שאוהב להיות מחובר במשרד גם ללפטופ וגם לסמארטפון שלו.
ה-WH-1000XM3 הציגו יכולת סינון רעשים אקטיבית מצוינת וסוני מבטיחה שב-WH-1000XM4 ישנו שיפור בתחום הזה. ב-WH-1000XM4 האוזניות יודעות לסנן בצורה טובה יותר תדרי High ו-Mid. הדבר נעשה באמצעות המעבד של סוני – HD Noise Cancelling Processor QN1 אשר קיים גם בדור הקודם, רק שכאן הוא כולל אלגוריתם חדש לסינון רעשים וגם שבב אודיו חדש המורכב על המעבד (SoC). המעבד ושבב הבלוטות’ מזהים צלילים יותר מ-700 פעמים בשנייה.
ה-WH-1000XM4 גם כוללות התאמה אוטומטית טובה יותר באמצעות תוכנת ה-Adaptive Sound Control. תוכנה זאת מתאימה את ה-ANC ואת מצב האמביינט באופן אוטומטי לפי התנהגות המשתמש והמיקום שלו. בנוסף, האוזניות ישתמשו באפליקציה לזיהוי המיקום באמצעות שימוש ב-GPS מהסמארטפון.

סוני WH-1000XM4: תתחילו לדבר והאוזניות יעצרו את המוזיקה
ב-WH-1000XM4 סוני הציגה את התכונה Quick Attention, אשר הציעה להניח את היד על האוזנייה הימנית, עבור השתקת המוזיקה והכנסת הצלילים מהסביבה החיצונית. בצורה הזאת, ניתן לדבר עם אנשים. החיסרון, היה צריך להחזיק את היד כל הזמן על האוזנייה. סוני שכללה את היכולת הזאת עם תכונה חדשה בשם Speak to Chat, אשר עוצרת את המוזיקה כאשר המשתמש מתחיל לדבר עם מישהו, מבלי שהוא צריך להסיר את האוזניות, כך ניתן לשמוע בצורה טובה את הסביבה הקרובה.
מבחינת סאונד, סוני מאפשרים האזנה ב- High Resolution Audio גם בחיבור חוטי וגם אלחוטי, באמצעות DAC וטכנולוגיית Analogue amp. טכנולוגיית ה-DSEE Extreme השתפרה, כאשר היא מציעה שידרוג בקבצי אודיו מקובצים.
סוני גם שיפרה את נושא שיחות הטלפון מהאוזניות, כאשר היא אומרת ששיחות ישמעו טוב יותר באמצעות Precise Voice Pickup Technology, אשר תאפשר לאנשים איתם אתם משוחחים לשמוע אותכם בצורה ברורה יותר.

סוני WH-1000XM4: עיצוב דומה אבל נוח יותר
למרות שבמבט ראשון ה-M4 נראות זהות לדור הקודם, בסוני מציינים שכל המבנה עבר שיפור, כך שיותר נוח לשים אותן. הכריות אוזניים רכות יותר וגדולות ב-10%, כאשר הכרית בקשת דקה יותר.
זמן הסוללה ב-WH-1000XM4 עומד על 30 שעות ניגון בחיבור אלחוטי ועם ANC. טכנולוגיית הטעינה המהירה מאפשרת באמצעות 10 דקות של טעינה – 5 שעות ניגון. לאוזניות גם נוספה תכונה המאפשרת להן לזהות שהמשתמש הניח אותן על האוזניים או הסיר אותן, כך שהן ידעו להידלק ולהיכבות באופן אוטומטי לאחר 15 דקות.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: סנהייזר Momentum True Wireless 2 – האם אלו אוזניות נטולות החוטים הטובות ביותר?
סקירה: WF-1000XM3 – טכנולוגיית סינון הרעשים האקטיבית עולה שלב באוזניות של סוני
סקירה: Noise Cancelling Headphones 700 של Bose – דור חדש לאוזניות חובבי השקט