סמסונג השיקה שני דגמי Note 20. הדגם הרגיל נמכר ב-3,190 שקל, בעוד דגם ה-Note 20 Ultra נמכר ב-4,190 שקל. מדובר בתוספת של 1,000 שקל. האם הדגם הבסיסי יספיק לכם או דווקא עדיף להשקיע בגרסה היקרה יותר?
לסקירה המלאה על ה-Note 20 Ultra

עיצוב: שני המכשירים מגיעים בצבע ברונזה, אבל ל-Note 20 יש גם אפשרות לצבעים אפור וירוק, בעוד לאולטרה יש את הצבעים שחור ולבן. אני סקרתי את דגם הברונזה בשתי הגרסאות, הוא לא נשי כמו שחשבתי מהתמונות שלו, למרות שנתקלתי באנשים שאמרו שהוא נראה להם ורוד. בעוד דגם האולטרה עשוי מגוף זכוכית, כולל הגב ועם מסגרת מתכת, ב-Note 20 מקבלים גוף פלסטיק עם מסגרת מתכת. זה לא אומר שהמכשיר הזה נראה עשוי מפלסטיק זול, הוא עדיין נראה דגם יוקרתי, אבל התחושה פחות פרימיום שמחזיקים אותו.
כמו כן, גם הזכוכית הקדמית הממוגנת היא בגרסה ישנה יותר – גורילה גלאס 5, לעומת גורילה גלאס Victus העמידה יותר. בגלל שיש הבדלים בגדלי מסך (הרחבה בהמשך), יש כמובן גם הבדל במשקל. ה-Note 20 שוקל 192 גרם ועובי של 8.3 מ”מ, לעומת 208 גרם ועובי של 8.1 מ”מ. שני המכשירים עמידים למים בתקן IP68.

סמסונג Note 20: מסך מוצלח, אבל קצב רענון התמונה נמוך
מסך: שני המכשירים מגיעים עם מסכים בטכנולוגיית AMOLED האיכותית, אבל יש הבדלים בין הדגמים. קודם כל, רק לדגם האולטרה יש את המסך הגולש לצדדים, שגם מבטל את השוליים בצדדים. ה-Note 20 מגיע עם מסך בעל שוליים ישרים בגודל 6.7 אינץ’ וברזולוציה של 1080 על 2400 פיקסלים וקצב רענון תמונה של רק 60 הרץ, בעוד האולטרה נהנה ממסך בגודל 6.9 אינץ’, רזולוציה של 1440 על 3088 פיקסלים וגם קצב רענון תמונה של 120 הרץ (לא ברזולוציה המקסימלית). למרות ההבדלים ולמרות שה-Note 20 לא נהנה מקצב רענון תמונה גבוה, שעוזר בתנועה חלקה של התמונה, עדיין מדובר במסך מצוין, עשיר בצבעים וחד, כמו שסמסונג יודעת לעשות. עדיין, במחיר כזה, סמסונג הייתה יכול לספק קצב רענון תמונה קצת יותר גבוה.
ממשק: הממשקים בין שני המכשירים זהים – One UI 2.5 עם אנדרואיד 10. אני חושב שהממשק של סמסונג מציע חוויה נוחה, הוא ידידותי, מעוצב בצורה נעימה, כולל תפריט קיצורים צידי הצף על המסך, בו אני משתמש לחיוג לאנשי קשר מעודפים. יש אפשרות להקליט שיחות טלפון, ניתן לקבל את שיחות הטלפון גם בטאבלטים של החברה ויש חיבור פשוט למחשבי ווינדוס עבור תצוגה של ה-Note 20 עליהם.

סמסונג Note 20: רמקולים חזקים עם דולבי אטמוס
חומרה: אחד הדברים המרגיזים בשני דגמי ה-Note 20, שהם לא מגיעים לארץ בגרסה הכוללת מודם סלולרי דור 5. אומנם עכשיו מדובר בפריסה מינימלית שלא קיימת עדיין אצל כל המפעילות, אבל אם מוציאים על סמארטפון מעל 3,000 שקל, הציפייה שהוא יכלול כבר את הקצה של הטכנולוגיה.
בשני המכשירים מקבלים את המעבד של סמסונג Exynos 990, אותו אחד שקיים כבר בגלקסי S20 עם זיכרון עבודה של 8 גיגה ונפח אחסון של 256 גיגה. אז אומנם אנחנו לא מקבלים בארץ את המעבד של קוואלקום סנפדרגון 865 פלוס, אבל זהו עדיין סוס עבודה שמאפשר להפעיל אפליקציות רבות במקביל ללא שום בעיה, להגיב במהירות ולא להתעכב לרגע.
גם ב-Note 20 חיישן טביעת האצבע ממוקם מתחת למסך ומגיב במהירות. הרמקולים הסטריאופוניים מאפשרים ליהנות מצליל עשיר יותר באמצעות מצב דולבי אטמוס, אשר עושה עבודה מוצלחת.
כדאי לשים לב, שבניגוד לרוב המכשירים של סמסונג, אין ב-Note 20 אפשרות להרחבת זיכרון באמצעות כרטיס (באולטרה יש אפשרות כזאת).

עט מגע: מהרגע שמוציאים את עט המגע מהצד הימני התחתון של הסמארטפון, מופיע הממשק הייעודי עבורו. סמסונג שמרה כאן על השימוש בעט כשלט רחוק, למשל, עבור צילום סלפי. העט מאפשר לכתוב בקלות הערות בצורה נוחה. עדיין כדאי לשים לב, שבעוד העט באולטרה מציע מהירות תגובה של 9 מילישניות לחוויית כתיבה אמיתית, ב-Note 20 מקבלים תגובה במהירות של 26 מילישניות. מדובר בזמן קצר יותר של ההשהיה של זמן נגיעת העט במסך והתגובה שלו.
מצלמה: בקטגוריית הצילום אפשר למצוא ב-Note 20 שלושה חיישנים: חיישן ראשי 13 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי ומפתח צמצם F1.8, חיישן רחב 12 מגה פיקסל עם F2.2 ועוד חיישן 64 מגה פיקסל טלפוטו עם F2.0 ומייצב תמונה אופטי. החיישן הזה יודע לספק זום היברידי כפול 3 והזום הדיגיטלי הוא כפול 30.
באולטרה שלושה חיישנים: חיישן ראשי 108 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי ומפתח צמצם F1.8, חיישן רחב 12 מגה פיקסל עם F2.2 ועוד חיישן 12 מגה פיקסל טלפוטו עם F3.0. החיישן הזה יודע לספק זום אופטי כפול 5 והזום הדיגיטלי הוא כפול 50.
אפשר לראות את ההבדלים במצלמות כבר בגב המכשירים, באולטרה מדובר במערך צילום בולט מאוד וזום אופטי כפול 5. ב-Note 20 מדובר בזום היברידי כפול 3 ואין גם מיקוד לייזר, מה שגורם למיקוד מעט איטי יותר ולתמונות של ילדים שזזים הרבה להימרח. תמונות באור יום יוצאות חדות מאוד, עשירות בצבעים ובעלות פירוט. גם צילומי הלילה מלאים אור. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 10 מגה פיקסל עם F2.2 והיא מספקת תמונות שנראות רק בסדר באור יום (עדיין לא ממש חלקות).
צילום בחיישן רחב צילום בזום היברידי כפול 3 צילום בזום כפול 30 צילום רגיל
סוללה: הסוללה לא מוצלחת במיוחד, כאשר קצת אחרי שמונה בערב נשארתי עם 15% אנרגיה (כמעט 3.5 שעות זמן מסך). קיבולת הסוללה עומדת על 4300 מיליאמפר/שעה ויש גם טעינה מהירה. המטען המגיע בערכה הוא 15 וואט, למרות שה-Note 20 תומך בטעינה של 25 וואט. בתוך רבע שעה של טעינה קיבלתי 29% אנרגיה ובתוך חצי שעה 47% אנרגיה. זה לא רע בכלל. יש גם אופציה לטעינה אלחוטית וטעינה אלחוטית הפוכה.
מחיר: 3,190 עד 3,530 שקל
בשורה התחתונה, ה-Note 20 הוא סמארטפון טוב, אבל סמסונג דאגה ליצור פערים משמעותיים בינו לאחיו הגדול, אם זה בחומרי הפלסטיק ממנו הוא עשוי, קצב רענון התמונה וגם היעדר מיקוד הלייזר במצלמה. למרות כל ההבדלים האלו, אהבתי את ה-Note 20 , יש לו מסך מוצלח, הוא מהיר והמצלמה טובה.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: האם האוזניות Buds Live של סמסונג נוחות לשימוש?