צמידי הכושר החכמים של שיאומי פופולאריים מאוד, בעיקר בגלל המחיר הנוח שלהם, לצד האפשרות למדוד איתם צעדים, לנטר דופק ולקבל התראות מהסמארטפון (בצורה עקומה). ה-Mi Smart Band 5 הושק לאחרונה בארץ והוא מציג שיפורים ביכולות שלו, עליהם אדבר עוד מעט וגם תמיכה בפונטים בעברית. רק מה, בשיאומי לא סיימו את העבודה, לכן הטקסטים מופיעים הפוך. מה שאומר, שאנחנו נצטרך לחכות עד שבשיאומי יחליטו לסדר את הבעיה הזאת ולאפשר גם לנו, צרכנים שרוצים לקבל התראות בעברית, ליהנות מהיכולת הזאת.

עיצוב: הצמידים של שיאומי מעוצבים בדרך כלל בצורה פשוטה, כולל רצועת הגומי השחורה המגיעה בתוך ערכה. שיאומי מציעה לרכוש רצועות אחרות ב- 5 צבעים שונים, כמו צהוב או ירוק. ה-Mi Band 5 בסך הכל יושב טוב במשך היום על היד (משקל 23.3 גרם). רק שבימי הקיץ החמים, עדיין הזעתי רבות ומצאתי את עצמי מניח אותו על השולחן ברגע שחזרתי הביתה. אם אתם מבלים בבריכה, בים או שוחים, תשמחו לדעת שהצמיד עמיד למים עד לעומק של 50 מטר.

שיאומי Mi Smart Band 5– מסך מגע AMOLED
מסך: המסך גדול יותר ב-20% מהדור הקודם והוא מגיע בגודל 1.1 אינץ’. מדובר במסך מגע צבעוני בטכנולוגיית AMOLED, אותו ניתן לקרוא בצורה טובה באור שמש ישיר. מה שחבל, שצריך לשחק עם עוצמת התאורה באופן ידני והיא לא מתבצעת באופן אוטומטי.

ממשק: קשה לייצר חוויית ממשק עשירה בצמידים עם מסך כל כך קטן, כך שגם הממשק של שיאומי לא מספיק ידידותי. הערה העיקרית שלי, הממשק לא עודד אותי יותר מדי לבצע פעילויות ספורט, מעבר להתראה על זמן ישיבה ארוך.
ניתן להחליף דרך האפליקציה בסמארטפון את התצוגה העיקרית של השעון, כאשר אני בחרתי אחת הכוללת תצוגה גדולה של השעה, מספר הצעדים והדופק. שאר הנתונים, כמו תאריך ומצב הסוללה היו בפונטים קטנים מדי בשבילי. גם החיווי על שיחה נכנסת וכל מיני הודעות הופיעו בתצוגה מעט קטנה.

ספורט ובריאות: ה-Mi Smart Band 5 מגיע עם בלוטות’ 5.0 ויש לו מד צעדים מובנה, חיישן דופק המבצע ניטור באופן קבוע (בשיאומי אומרים שהם שיפרו את רמת הדיוק שלו בעד 50% מהדור הקודם בזמן פעילויות ספורט), אבל אין לו GPS. מה שאומר, שאם אתם יוצאים לרוץ, אתם תצטרכו לקחת איתכם את הסמארטפון, כי הוא ימשוך את נתוני המרחק והקצב ממנו. בסך הכל, תקבלו פה את כל הנתונים החשובים עבור הפעילות שלכם: זמן, מרחק, דופק, קצב ושריפת קלוריות. מה שמרגיז, שצריך בכל פעם לגשת לסמארטפון ולפתוח את האפליקציה לפני הריצה, אחרת לא יתקבלו נתוני GPS. הצמיד מציע מדידה של עוד 10 פעילויות מלבד ריצה, כמו: שחייה, הליכת מאמץ, הליכון, קפיצה בחבל, אופניים, אליפטיקל ועוד.

עוד בתחום הדופק, הצמיד אמור לספק התראת רטט כאשר הדופק גבוה מידי. כמו כן, הוא כולל מדד PAI – אינטליגנציית פעילות אישית. זהו מדד המחושב על בסיס המין, הגיל וקצב הלב, כאשר הוא מספק ציון שאמור לעודד לפעילות יומית. אני לא ממש הבנתי אותו והוא לא הצליח לדרבן אותי לעשות עוד פעילויות. הצמיד גם יודע לנטר אחר לחץ, אבל לא קיבלתי שום התראה אקטיבית ממנו, רק באמצעות בדיקה שלי.

הצמיד מאפשר מדידה אוטומטית של השינה עם חיווי על זמן השינה הקלה, העמוקה, REM והשעה בה נרדמתי והתעוררתי. זאת אופציה חשובה, אבל אני מהאנשים שקשה להם לישון עם צמיד/שעון על היד, לכן לא התמדתי עם היכולת הזאת.
שיאומי Mi Smart Band 5 – שיפור בכבל הטעינה
סוללה: שיאומי הקלה על תהליך הטעינה, כבר לא צריך להוציא את יחידת המכשיר מהרצועה, מספיק רק לחבר את כבל הטעינה המגנטי בגב ה-Mi Smart Band 5. זהו תהליך הרבה יותר פשוט. זמן ההפעלה של הצמיד עומד על כ-14 יום. מרשים.
מחיר: 200 שקל (יבואן רשמי המילטון)
בשורה התחתונה, ה-Mi Smart Band 5 הוא צמיד חכם המתאים לחובבי ספורט שלא רוצים להשקיע סכום כסף גבוה מדי, כאשר הוא מאפשר לעקוב בקלות אחר הצעדים, הדופק, השינה וגם לקבל התראות מהסמארטפון עם עברית הפוכה.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
שיאומי השיקה את ה-Redmi 9C ב-540 שקל