חדשות

סוני משיקה טלוויזיות לפלייסטיישן 5 ודגם 8K

סוני השיקה את הטלוויזיות שלה לשנה הקרובה: דגמים עם מצב תמונה לפלייסטיישן 5, מסך 85 אינץ' ברזולוציית 8K וגם טלוויזיות OLED

אחרי ש-LG וסמסונג השיקו את הטלוויזיות שלהן לשנת 2020, מצטרפת סוני לחגיגה עם הקטלוג שלה, הכולל טלוויזיות הפועלות עם מערכת ההפעלה אנדרואיד TV. בין הדגמים, סוני מציעה את סדרת ה-HX90 המיועדת לחובבי הגיימינג ובעיקר לאלו שמתכננים לקנות את הקונסולה – פלייסטיישן 5.

סוני HX90. צילום יח"צ
סוני HX90. צילום יח”צ

סדרת ה-HX90 משלבת את טכנולוגיית ה-Premium Full-Array Local Dimming המשנה באופן דינמי את רמות האור בחלקי המסך בהתאם לתוכן, מה שמביא לעלייה של הניגודיות והבהירות. כמו כן, מתבצע איזון של תפוקת האור על פני המסך בשימוש עם מעבד התמונה X1 של סוני, כך שסצנות כהות יקבלו תאורה כפי שהתכוון היוצר.

מבחינת חווית הגיימינג, ה-HX90 משלבת מצבי תמונה אשר מתאימים לפלייסטיישן 5. הטלוויזיה תומכת ברזולוציית 4K ב-120 פריימים לשנייה, ב-Auto Low Latency Mode (או ALLM) המוריד את השיהוי בזמן משחק ו-Variable Refresh Rate (או VRR) המבצע התאמה אוטומטית של קצב רענון התמונה בטלוויזיה לזאת שבפלייסטיישן 5.

דגמי ה-HX90 מתחילים בגודל 55 אינץ’ במחיר של 6,990 שקל, 65 אינץ’ ב-8,690 שקל ועד 85 אינץ’ ב-17,990 שקל.

סוני HX90-PS5. צילום יח”צ

סוני AG9 ו-A89 – מסכים שהם רמקול

מי שלאו דווקא דגש על גיימינג, אבל מחפש מסך OLED, יכול למצוא את ה-AG9 וה-A89, שני מסכים הדומים יחסית בתכונות שלהם. פאנל ה-OLED והשימוש במעבד התמונה של סוני – X1 Ultimate מייצר תמונה מציאותית מלאה פרטים. טכנולוגיית ה-X Motion Clarity של סוני מייצרת תמונות חלקות, הממזערות טשטוש עם פחות אובדן בהירות במהלך סצנות מהירות גבוהה.

סוני AG9. צילום יח”צ

סוני משלבת כבר מספר שנים את טכנולוגיית הסאונד המיוחדת שלה – Acoustic Surface Audio, ההופכת כל מסך טלוויזיה לרמקול אחד גדול. אקטואטורים חדשניים שמאחורי המסך רוטטים באופן דיסקרטי ליצירת צליל, כך שהשמע מגיע מהמקום בסצנה בה הפעולה מתרחשת על גבי המסך, למשל דיאלוג מדמויות ישמע ישר מאזור הפה שלהם ואותו דבר עם רעשי מנוע ממכונית. בדגם ה-AG9 קיימים שני סאב וופרים בכדי ליצור צליל דינאמי יותר עם בס מוגבר (ב-A89 מדובר ביחידת באס אחת).

סוני A89. צילום צחי הופמן

סוני מציעה ב-AG9 וב-A89 את מצב Netflix Calibrated Mode, אשר פותח במטרה להציג בסלון הביתי את איכות התמונה לפי הכוונה של היוצר. כמו כן, יש גם תמיכה בפורמט IMAX Enhanced  ודולבי אטמוס ודולבי ויז’ן. הדגמים החדשים כוללים אופטימיזציה של הסביבה, במטרה לייעל את איכות התמונה והצליל. הטלוויזיות יתאימו את בהירות התמונה לאור הסביבה בחדר, כאשר הם יעלו אותה בחדרים מוארים ויקטינו בחדרים חשוכים. המצב הזה, אמור גם לגלות חפצים בחדר, כמו וילונות ורהיטים שיכולים לקלוט או לשקף צליל, וכוונון עדין של האקוסטיקה, כך שאיכות התמונה והצליל לא יפגעו.

דגם ה-A89 נמכר ב-10,750 שקל בגודל 55 אינץ’ וב-14,490 שקל ב-65 אינץ’.

דגם ה-AG9 ממכר ב-11,880 שקל בגודל 55 אינץ’, 16,390 שקל בגודל 65 אינץ’ ו-26,590 שקל בגודל 77 אינץ’.

סוני ZH8 – טלוויזיית 8K

סוני ZH8. צילום יח”צ

סדרת ה-Master היוקרתית של סוני היא ה-ZH8, זאת משלבת את כל הטכנולוגיות של סוני, כולל מצב הגיימינג לפלייסטישן 5. לא מדובר במסכי OLED, אלא ב-Full Array LED. המסך כולל את המעבד X1 Ultimate, כאשר תוכן שצולם ברזולוציית 2K ו-4K ישודרגו לרמה גבהה של רזולוציית 8K על מעבד ה-8K X Reality Pro.

עוד אפשר למצוא ב-ZH8 את טכנולוגיית הרמקולים Acoustic Multi Audio, הכוללת בנוסף לרמקולים התחתונים שני טוויטרים רוטטים נוספים בצידי המסך. מגברי הצליל BI AMP עצמאיים, נשלטים בנפרד, בכדי לנהל את מיקום הצליל ולשפר את איכות הקול שלו. גם כאן אפשר למצוא את מצב Netflix Calibrated Mode.

דגם ה-75 אינץ’ נמכר ב-35,790 שקל ודגם ה-85 אינץ’ ב-49,900 שקל.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: סוני WH-1000XM4 – האוזניות הכי טובות היום

סקירה: TU8500 – הטלוויזיה המובילה של סמסונג בסדרת הביניים

סקירה: OLED GX של LG – טלוויזיה שהיא תמונה

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: