אוזניות

סקירה: האם האוזניות Buds Live של סמסונג נוחות לשימוש?

חברות רבות משיקות אוזניות נטולות חוטים, אבל ה-Buds Live הן האוזניות הכי מיוחדות שנתקלתי בהן בזמן האחרון. כנסו לקרוא האם נוח להשתמש בהן ואילו יתרונות יש להן עבור משתמשי הסמארטפונים של סמסונג

הגלקסי Buds Live הן האוזניות הכי מיוחדות שנתקלתי בהן בתקופה האחרונה, הן מגיעות בעיצוב שעועית והן מנסות להיות האלטרנטיבה של סמסונג לאיירפודס של אפל. באמצעות ה-Buds Live סמסונג אורזת בצורה מוצלחת את האקוסיסטם שלה. סמארטפוני גלקסי יזהו את האוזניות בשנייה שהן יפתחו מנרתיק הנשיאה שלהן ויציעו להתחבר אליהן. אם למשתמש יש גם טאבלט של החברה הדרום קוריאנית, הוא יכול לבצע מעבר פשוט בין שני המכשירים עם האוזניות.

האוזניות של סמסונג נראות כמו תכשיט. צילום צחי הופמן
האוזניות של סמסונג נראות כמו תכשיט. צילום צחי הופמן

סמסונג Buds Live: מבנה פתוח, כך שלא תצטרכו להוריד אותן מהאוזניים

עיצוב: ה-Buds Live זכו למראה מיוחד וכבר אמרתי שהן מזכירות שעועית. לוקח זמן להבין איך ממקמים אותן באוזניים ויש גם עקומת למידה, עד שמכניסים אותן במהירות לאוזניים. הסיבה לכך, שמלבד העיצוב המיוחד, הרמקול בתחתית האוזניות, צריך להיות ממוקם באזור תעלת האוזן, אחרת מפספסים חלק מהצליל. ברגע שמתרגלים לזה, הכל עובד חלק. מבחינת נוחות, סמסונג יצרה אוזניות עם מבנה פתוח, המאפשר לדבר איתן עם אנשים, מבלי להוריד את האוזניים או לשמוע את רעשי הצעדים/נשימה. עבורי ה-Buds Live ישבו בצורה מושלמת באוזניים, לא ממש הרגשתי אותן ויכולתי להסתובב איתן או לשבת ליד המחשב ולעבוד. מצד שני, שמעתי על משתמשים שהאוזניות האלו היו גדולות לאוזניים שלהם והן הצליחו ליצור להם חוסר נוחות.

סמסונג Buds Live. צילום צחי הופמן

מבחינת מיגון לזיעה, מים או גשם, ה-Buds Live הן בעלות מיגון IPX2, מה שאומר שיש להן סוג כלשהו של מיגון לזיעה, אבל לא כדאי ללכת להתאמן ולהזיע איתן בחום של ישראל.

הנרתיק נשיאה/טעינה של האוזניות קומפקטי ונראה כמו תכשיט, אבל הוא מרגיש זול ביד, כי הוא עשוי פלסטיק. הנרתיק נכנס בקלות לכיס המכנסיים ואין בעיה להסתובב איתו. לפחות אצלי, מדובר ביתרון משמעותי. הסיבה לכך, היא שאני סוקר אוזניות רבות, טובות ויקרות יותר המגיעות עם נרתיקים בומבסטיים, שפשוט קשה לסחוב אותן בנוחות במשך היום.

ה-Buds Live לא בולטות באוזניים. צילום יח”צ

שליטה: אם אהבתי מאוד את העיצוב והנוחות של ה-Buds Live, אז בנוגע לשליטה האהבה שלי הייתה פחות חזקה. כמעט בכל פעם שרציתי להעביר שירים או לענות לשיחות, פספסתי את המשטח מגע בלחיצות שלי. האוזניות יודעות לעצור באופן אוטומטי את השיר המתנגן, ברגע שמוציאים אותן מהאוזניים, אבל הן לא מפעילות את השיר, כאשר מחזירים אותן חזרה.

סמסונג Buds Live:סאונד מוצלח, סינון רעשים פחות

סמסונג Buds Live. צילום צחי הופמן

סאונד: בתור אוזניות נטולות חוטים (True Wireless), הסאונד המתקבל מוצלח, הצלילים נעימים, ברורים ויש כמות טובה של באסים ועוצמת הווליום מספקת. מצד שני, רמת הפירוט בצלילים היא בינונית והסאונד מעט שטוח. בכל אופן, איכות הצליל משתנה בהתאם להצלחה שלכם לשים את האוזניות בצורה מדויקת עם הרמקול לכיוון תעלת האוזן. ניתן לשנות את האקולייזר דרך האפליקציה, ברירת המחדל המכוונת לצליל “רגיל” סיפקה צליל שטוח מדי ללא דגשים ואני בחרתי לעבוד רוב הזמן עם הפרופיל “הדינמי”.

מבחינת סינון רעשים אקטיביים (ANC), זה משהו שפחות מורגש כאן, כך שיחד עם המבנה הפתוח שלהן, אל תצפו להיות אטומים לסביבה החיצונית.

שיחות: יש כאן שלושה מיקרופונים עם יחידת קול המזהה את תנועות הלסת, כך שבזמן שהיא רוטטת, מידע זה מומר לאותות קול בשביל לשפר את איכות הקול. איכות השיחות טובה, ברורה ולא קיבלתי תלונות גם שדיברתי ברחוב, אבל עדיין מדובר בצליל מעט מכאני.

סוללה: ל-Buds Live יש אופציה לטעינה אלחוטית וזה כבר משמח. מלבד היכולת לטעון אלחוטית, ישנו חיבור USB-C עבור טעינה חוטית. האוזניות מספקות 6 שעות ניגון ועם הנרתיק אפשר להגיע ל-21 שעות.

מחיר: המחיר הרשמי אומנם עומד על 700 שקל, אבל אפשר למצוא אותן במחירים נמוכים משמעותית ברוב הרשתות.

בשורה התחתונה, ה-Buds Live הן אוזניות שהפתיעו אותי בנוחות שלהן ובאיכות הצליל והשיחות הטובה. מצד שני, הסינון רעשים האקטיבי לא יעיל יותר מדי ומשטח המגע להפעלה שלהן מתסכל בשימוש שלו.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: סמסונג גלקסי Buds פלוס – סוף כל סוף אפשר גם לדבר איתן

סקירה: Note 20 Ultra – האם זהו הסמארטפון הטוב ביותר?

סקירה: שיאומי Mi Smart Band 5 – צמיד כושר חכם ב-200 שקל

6 תגובות

השאר תגובה

%d