חברת באנג אנד אולפסן מוכרת בזכות מוצרי האודיו היוקרתיים שלה. הרמקול הנייד Beosound A1 2nd Gen ממשיך את אותו קו עיצובי עם סאונד עשיר, שבא לתת פתרון למי שמוכן להשקיע את סכומי הכסף שהחברה מבקשת. הפעם החברה גם שילבה את העוזרת הקולית מבית אמזון – אלכסה, המאפשרת לבצע את התפעול עבור המוזיקה באמצעות פקודות קוליות. חבל שבאנג אנד אולפסן לא שילבה כאן גם את גוגל אסיסטנט, כך שהחוויה תתאים לקהל גדול יותר, במיוחד בישראל, בה האפליקציה של אלכסה לא זמינה בחנויות האפליקציות המקומיות.

עיצוב: ה-A1 הוא רמקול בעיצוב יוקרתי בהתאם למחירו, הוא עשוי מכיפת אלומיניום עם רשת ופוליאמר. הרמקול מגיע במספר צבעים: שחור, זהב, ורוד, ירוק וכסף. אני סקרתי את הדגם הכסוף, שהשתלב היטב עם רצועת העור החומה המחוברת אליו. הרצועה מיועדת לנשיאה נוחה של הרמקול, אבל כדאי לשים לב שהמשקל של ה-A1 עומד על 558 גרם. מבחינתי מדובר בעיקר ברמקול שמניחים על השולחן או אולי תולים על העץ בפיקניק בפארק, אז המשקל הכבד פחות הפריע לי. הרמקול גם עמיד למים, אבק וחול (תקן IP67), כך שאין בעיה להשתמש בו בכל מקום, גם בגשם וגם בים. מצד שני, הרמקול הזה נראה כל כך טוב, שאני הייתי מפחד להפיל אותו ולראות אם הוא יישרט או יינזק.

באנג אנד אולפסן Beosound A1: כפתורים מוזרים, צליל נהדר
שליטה: באנג אנד אולפסן הטמיעה כאן טכנולוגיית מיקרוסופט Swift Pair, אפל Swift Pair וגוגל Swift Pait. אני התנסיתי ב-A1 עם סמארטפוני אנדרואיד, כך שברגע שהפעלתי את הרמקול בפעם הראשונה, קיבלתי התראה בסמארטפון המציעה לי לבצע את החיבור, מבלי שהייתי צריך להיכנס להגדרות הבלוטות’. אגב, הבלוטות’ עצמו הוא בתקן 5.1.
הכפתורים ב-A1 ממוקמים במעגל התחתון של הרמקול, אשר עשוי מגומי רך. הכפתורים האלו לא בולטים, כמעט תמיד צריך לחפש אותם על מנת לבצע את הלחיצה הנחוצה. נכון שיש כאן את אלכסה, אבל מי שלא רוצה להשתמש באלכסה יאלץ לבצע את החיפוש אחר הכפתור המתאים, בכל פעם שהוא ירצה להגביר את הווליום או לעצור את השיר. כמו כן, לכפתורים אין שום תאורה אחורית, דבר שהיה עוזר למצוא אותם בסביבה חשוכה.

סאונד: באנג אנד אולפסן יודעים לייצר חוויית אודיו, קשה להאמין כמה הרמקול הקומפקטי הזה מייצר צליל נקי עם פרטים רבים, חזק, קריספי, אפילו עם באס מורגש. אני השתמשתי בו בחדר העבודה, שם הצליל שלו מילא בקלות את החדר. גם במרפסת שלי, שהיא בגודל בינוני, הרמקול הזה התמודד טוב עם המשימה. ניתן להתאים את האקולייזר באמצעות האפליקציה של החברה. ה-A1 כולל תמיכה בקודאק של קוואלקום aptX adaptive codec. אם יש לכם תקציב, תוכלו לחבר שני יחידות A1 ואז ליהנות מצליל אשר ימלא אזור גדול מאוד.
ה-A1 מיועד גם לביצוע שיחות טלפון, כאשר הוא כולל 3 מיקרופונים, אבל לפחות בבדיקה שלי, האיכות לא הייתה מדהימה, כאשר מי שדיברתי איתו אמר ששומעים אותי בסדר.
סוללה: זמן הניגון של ה-A1 עומד על כ-18 שעות ומחבר הטעינה הוא USB-C.
מחיר: 990 שקל (יבואן רשמי ביקונקט)
בשורה התחתונה, הדור השני של ה-Besound A1 מציע צליל נהדר, עיצוב יוקרתי ומיגון מפני מים, כך שאפשר להאזין איתו בכל תנאי מזג האוויר. היה נחמד אם באנג אנד אולפסן הייתה משלבת פה גם את העוזרת הקולית של גוגל ולא רק של אמזון, כך שהיכולת הזאת הייתה רלוונטית ליותר אנשים.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: בלקין SoundForm Elite – רמקול חכם בשילוב טעינה אלחוטית