בשנת 2020 כולנו היינו בעיקר בבתים שלנו וניצלנו היטב את שירותי הסטרימינג השונים. על פי ניתוח דו”ח נתוני הטרנדים שהוכן על-ידי נטפליקס, ז’אנר הדרמה נמצא במקום הראשון. שלושת התוכניות בהן הכי צפו בז’אנר זה: המורדת, לאחר מכן, גמביט המלכה ובמקום השלישי 365 ימים.
מייד לאחר מכן, הישראליים חיפשו קומדיות וסטנדאפ, אלו הם גם הז’אנרים הפופולריים שדורגו גבוה ב-2020 בישראל, מה שמעיד על כך שהישראלים חיפשו לצחוק ותכנים לשיפור מצב הרוח. הז’אנרים הבאים המועדפים על ידי הישראלים, היו: אקשן, מתח ותכנים לילדים.
שלושת הקומדיות והסטנדאפים הכי נצפים: אמילי בפריז, הולידייט וחינוך מיני. בקטגוריית המותחנים מדובר ב: בית הנייר, הצד של ספנסר והצד האפל של התשוקה. בקטגוריית הפעולה מדובר ב: חילוץ, משמר האלמוות ופרויקט פאוור ובקטגוריית המשפחה והילדים: בובספוג הסרט: מבצע הצלה, תופסות קצב ולהציל את חג המולד: חלק 2.
מייקל ג’ורדן: הריקוד האחרון. צילום יח”צ
ההעדפות של הישראלים השתנו מעט בתקופה שבין חודשי מרץ עד יולי, לעומת התקופה שבין ינואר לפברואר 2020, לפני שבילינו זמן כה רב בבית. הז’אנרים השתנו לתכני ספורט מבוססי אירועים אמיתיים, ריאליטי ומוזיקה מבוססי אירועים אמיתיים, ומצד שני, תכנים שמעידים על אסקפיזם כמו פנטזיה, אנימה ומדע בדיוני, שצברו מומנטום בתקופה הזאת.
תוכן ישראלי בעולם
שירות הסטרימינג של נטפליקס קיים ב-190 מדינות ונראה שהתוכן הישראלי גם עניין מדינות אחרות. על פי נתוני נטפליקס – 90% מסך הצופים בסדרות “שטיסל” (עונות 1-2), “פאודה” (עונות 1-3) ו-“בשבילה גיבורים עפים” הגיעו מחוץ לישראל, כאשר 02 המדינות בהן נצפו הכי הרבה תכנים ישראליים הן: ארצות הברית, גרמניה, הולנד, צרפת, פולין, אוסטרליה, ברזיל, קנדה, צ’ילה, קולומביה, הודו, איטליה, ספרד, שבדיה, ובריטניה.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
אפליקציית סטינג TV מגיעה לטלוויזיות של LG