כבר שנים שסוני משיקה טלוויזיות חכמות באיכות מצוינת, אבל תקציבי הפרסום של החברות הדרום קוריאניות לא ממש מאפשרים לחברה היפנית לקבל את הבולטות שהיא ראויה לה בשוק המקומי. מצד אחד אנחנו מוצאים בזירה המקומית את סמסונג עם המותג QLED ומהצד השני את LG עם טכנולוגיית OLED. מי שנושפת בעורף של שתי החברות האלו היא סוני, שאולי מזוהה בתקופה הזאת בעיקר עם קונסולת הפלייסטיישן 5, אבל היא כבר מספר שנים משיקה טלוויזיות בטכנולוגיית OLED עם יתרון ברור על פני המתחרות – מערכת ההפעלה אנדרואיד TV, המציעה את רוב, אם לא כל האפליקציות של שירותי הטלוויזיה וגם יכולות של עוזרת קולית כמו גוגל אסיסטנט (ב-LG האסיסטנט קיימת, אבל התפעול שלה נחסם בישראל). דגם ה-Bravia A89 הגיע לארץ בחודש ספטמבר האחרון, כאשר הוא מציע מספר טכנולוגיות מעניינות לצופה הטלוויזיה.

עיצוב: ה-A89 מגיע בעיצוב לו קוראת סוני – One-Slate. מדובר במראה נקי מאוד, אשר אפשרי בזכות שילובם של הרמקולים בתוך המסך עצמו (הרחבה על טכנולוגיית הסאונד בהמשך). אין הפרדה בין הפאנל למסגרת הדקיקה, כאשר הרגליות עשויות ממתכת להשלמת המראה היוקרתי.
סוני Bravia A89. צילום צחי הופמן סוני Bravia A89. צילום צחי הופמן
סוני Bravia A89: כפתור יעודי לנטפליקס, אנדרואיד TV ו-AirPlay
ממשק ושלט רחוק: כאמור, ה-A89 מגיעה עם מערכת ההפעלה אנדרואיד TV, הכוללת ממשק בעברית. מערכת ההפעלה הזאת נהנית מכך שרוב, אם לא כל חברות שירותי הטלוויזיה בארץ כבר משתמשות בסטרימרים מבוססי אנדרואיד TV והאפליקציות שלהן קיימות עבורה. שימוש בטלוויזיה עם אנדרואיד TV גם חוסך את הרכישה של סטרימר נפרד.
השלט הרחוק של סוני כולל תאורה אחורית, כפתורים יעודים לנטפליקס וחנות האפליקציות של גוגל – Play. זה בנוסף למיקרופון לשליטה בגוגל אסיסטנט. לחיצה על כפתור נטפליקס תפעיל את הטלוויזיה ממצב כבוי ישר לנטפליקס.

למרות שמדובר בטלוויזיה עם אנדרואיד TV, יש כאן גם תמיכה ב-AirPlay של אפל להזרמת תוכן ישירות מהאייפון. בנוסף, יש גם תמיכה באפל HomeKit לשליטה בטלוויזיה דרך האייפון. כמו כן, שירות הסטרימינג אפל TV פלוס צפוי להגיע בעתיד ל-A89.

סוני Bravia A89: מצב כיול יעודי לנטפליקס
תמונה וצליל: אין הפתעות עם טלוויזיה בטכנולוגיית OLED, התמונה מצוינת, הצבעים עשירים מאוד וחיים והשחור מוחלט. זוהי טלוויזיה שעושה עבודה מוצלחת, בין אם מדובר בתוכן המגיע ממקור שידור איכותי ובין אם מדובר בערוצים כמו קשת או רשת.
מה שעומד מאחורי התמונה המוצלחת של ה- A89 הוא המעבד X1 Ultimate, היודע לשפר את הבהירות, הפירוט, הצבעים ובעצם כל סצנה המוצגת בו, תוך טיפול בניגודיות. בנוסף, מנגנון X-Motion Clarity יודע להציג תמונה חלקה. כמובן שהטלוויזיה תומכת ברזולוציית 4K עם HDR להעשרת טווח הצבעים.
סוני משלבת ב-A89 את מצב Netflix Calibrated Mode, זאת מבטיחה שבזמן הצפייה בתכנים בשירות הסטרימינג, הטלוויזיה תציג צבעים וניגודיות כמו שיוצרי התוכן התכוונו. זוהי אופציה נחמדה, אבל מחייבת הפעלה שלה באופן ידני דרך ההגדרות. אצלי היא הייתה כבויה כברירת מחדל.

סוני משלבת כבר מספר שנים את טכנולוגיית הסאונד המיוחדת שלה – Acoustic Surface Pro. מדובר בטכנולוגיה ההופכת את כל מסך הטלוויזיה לרמקול אחד גדול, כאשר ה-A89 כולל שני אקטואטורים היוצרים רטט נסתר בפנל של המסך וגם יחידת סאב פנימית. בנוסף, בהתקנה של הטלוויזיה, מתבצעת התאמה של הצליל לחדר בו היא ממוקמת, תוך כדי זיהוי רהיטים וחפצים שיכולים להפריע לצליל לעבור. ההתאמה הזאת מתבצעת על-ידי השלט הרחוק של סוני והמיקום של הצופה. כל התהליך הקצר הזה, עוזר לטלוויזיה למקד את הצלילים באזור שאתם יושבים בו ופחות להתפזר בשאר החדר. בסוף, כל הטכנולוגיה הזאת מייצרת סאונד שנשמע טוב, ברור ונקי, במיוחד כשצופים ממקור תוכן איכותי, כמו נטפליקס, אבל עדיין, צריך להבין שחוויית הסאונד מוגבלת למה שטלוויזיה יודעת לייצר.
חיבורים: 4 כניסות HDMI (אחד מהם הוא eARC), 3 שקעי USB וחיבור LAN.
מחיר: 9,990 שקל לגודל 65 אינץ’ (יבואן רשמי ישפאר)
בשורה התחתונה, ה-Bravia A89 הוא מסך OLED מצוין, שהרשים כל מי שהיה אצלי בבית. הצבעים עשירים מאוד עם שחור מוחלט, הסאונד עושה עבודה טובה והשילוב עם אנדרואיד TV נותן פתרון, למי שלא רוצה להתעסק עם סטרימר חיצוני.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: TU8500 – הטלוויזיה המובילה של סמסונג בסדרת הביניים
אחלה סקירה תודה!!!
ידוע לך מה ההבדל העיקרי בין ה A89 ל AG9?
יש ביניהם הפרש של כ 2000 שח במחיר.