היום בבוקר הוציאה רשת מחסני חשמל הודעה תחת הכותרת “אפל נכנסת לקמעונאות החשמל בישראל – נתנה הרשאה לרשת מחסני חשמל לפתוח חנות בתוך חנות של אפל בסניפה”. ההכרזה המפוצצת הזאת כנראה הרגיזה את רשת איידגיטל וזאת מיהרה לשלוח הודעה משלה, המסבירה את מבנה הפעילות של אפל בישראל.
מחסני חשמל הודיעה כי היא קמעונאית החשמל הראשונה לקבל הרשאה מטעם אפל לפתוח חנות רשמית של המותג בישראל. זה לא לגמרי מדויק, רק בערך, כי בשנת 2014 רשת א.ל.מ קיבלה אישור מאפל לפתוח חנות בתוך חנות בדיוטי פרי (יש שיגדירו את זה לא שטח ישראל) ובשנת 2015 נפתחו עמדות מכירה באישור אפל בסניפים רבים של פרטנר (אבל לא לכל מגוון המוצרים).
בין אם מדובר בחנות בתוך חנות או בעמדת מכירה (אתם מוזמנים לצפות בתמונות ולהחליט בעצמכם), ככל הנראה שברשת איידיגיטל לא אהבו את ההצהרה של מחסני חשמל, שקצת מקטינה מהפעילות שלהם ולכן הם הוציאו הודעה לעיתונות שמסבירה את מבנה הפעילות של אפל בישראל.
עמדת אפל מחסני חשמל. צילום לירון כהן עמדת אפל מחסני חשמל. צילום לירון כהן
עמדת מכירה אפל א.ל.מ דיוטי פרי. צילום צחי הופמן עמדת מכירה אפל א.ל.מ דיוטי פרי. צילום צחי הופמן
“אפל פועלת בישראל באמצעות משרד מכירות מקומי שמנהל את גורמי המכירות וההפצה השונים בישראל. הניהול המקומי פועל מול ארבעה ערוצים: הפצה, פעילות קמעונאית, שירות תיקונים רשמי וחברות הסלולר”, נכתב בהודעה, ” הפצה: אפל מאפשרת לייבא ישירות ממנה רק לחברות הסלולר ולמפיצים הרשמיים שאחראים מבחינת אפל על הפצת מוצריה לכלל המשווקים המורשים. בישראל יש שתי חברות שהוסמכו: אייקון גרופ וסי דאטה להיות מפיץ רשמי של אפל: לשתי החברות אחריות לכל מנגנון היבוא מאפל ולהפצת מוצריה לכלל הלקוחות הקמעונאיים בישראל (מלבד חברות הסלולר המייבאות עבור עצמן)”.
“בישראל פועלים שלושה סוגים של משווקים רשמיים: משווק רשמי כללי – גורם קמעונאי שקיבל אישור מאפל לרכוש בהנחה מהמפיץ והוא מחוייב לפעול לפי מדיניות אפל. בארץ – רשת באג, רשת מחסני חשמל, רשת אייבורי וכו’. בחלק מהמשווקים הרשמיים, מאשרת אפל הקמת עמדות הדגמה ממותגות כמו למשל בדיוטי פרי ובמחסני חשמל”.

“משווק רשמי Mono Brand – משווק קמעונאי שמוכר רק מוצרי אפל ללא הכנסת מוצרי מתחרים. מחוייב לעמוד בהגדרות עיצוב שנקבעות על-ידי אפל. בארץ – 4 החנויות של רשת iStore. משווק פרימיום Apple Premium Reseller (APR) מודל זכייני של אפל ליצירת חנות בפורמט של Apple Store. במודל זה , הבעלות על החנות היא של הגורם המקומי, אך כל ההתנהלות של החנות נקבעת על-ידי אפל ומפוקחת על ידה באמצעות בקרות חיצוניות. מודל ה APR מחייב עמידה בסטנדרטים גבוהים במיוחד של נראות החנויות (עיצוב נעשה על-ידי אפל וריהוט שמוטס מחו”ל), רמה מקצועית של הצוות בסניפים ומיקומי פריים. בארץ – 18 החנויות של רשת iDigital שהיא רשת ה- APR היחידה בישראל”.
בנוגע לחברות הסלולר, מציינת איידיגיטל, “לחברות הסלולר מבנה פעילות שונה שבו הן משמשות גם כיבואן וגם כקמעונאי. החברות מייבאות בעצמן את מוצרי אפל לשימושן העצמי ואף מקבלות הכשרה לתיקון רשמי של מוצרי אפל עבור לקוחותיהן”.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
אפל הציגה אוזניות סינון רעשים – AirPods Max