סמארטפונים

סקירה: OnePlus 9 5G – מכשיר דגל מהיר

ה-OnePlus 9 הגיע לאחרונה לישראל בייבוא רשמי, הוא כולל שיפורים בתחום הצילום בזכות חיבור לחברת Hasselblad, מעבד סנפדרגון 888 החדיש וטעינה סופר מהירה

נקודת התורפה במכשירי OnePlus הייתה תקופה ארוכה במצלמה. החברה הציעה סמארטפונים מוצלחים עם קהל נאמן, אבל יכולות הצילום לא התחרו באלו של מכשירי הדגל מצד היצרניות הגדולות בשוק. דגם ה-OnePlus 9 מנסה לשנות את המצב הזה, באמצעות שיתוף פעולה עם חברת הצילום Hasselblad, אשר מביא איתו את ההתמחות של חברת הצילום המקצועית לסמארטפון החדש.

OnePlus 9. צילום צחי הופמן
OnePlus 9. צילום צחי הופמן

עיצוב: גוף פלסטיק בצבע שחור

ה-OnePlus 9  נמכר בעולם בשני צבעים: סגול בהיר או בשם שהחברה נתנה לו – Winter Mist וגם גרסה שחורה (Astral Black). לארץ הגיעה הגרסה השחורה שהיא מעט משעממת, כך שלצד גוף הפלסטיק, אתם מקבלים סמארטפון שלא מרגיש כמו מכשיר יוקרתי. הדגם הזה לא שוקל יותר מדי – 192 גרם, הוא לא מגיע לאזורנו עם תו תקן רשמי לעמידות מפני מים – IP68, זאת שמורה לגרסה הנמכרת בארה”ב. בכל אופן, לא כדאי לכם להטביע בכוונה את הסמארטפון שלכם במים.

OnePlus 9. צילום צחי הופמן
OnePlus 9. צילום צחי הופמן

מסך: טכנולוגיית AMOLED עם קצב רענון תמונה גבוה

ה-OnePlus 9 מגיע עם מסך בגודל 6.55 אינץ’ בטכנולוגיית Fluid AMOLED. המסך בעל רזולוציית 1080 על 2400 פיקסלים עם קצב רענון תמונה של 120 הרץ, המספק לו תנועה חלקה בממשק. התצוגה המתקבלת כאן היא חדה, צבעים הנאמנים למציאות ושחור עמוק. מדובר באיכות תצוגה המתחרה ביצרניות הגדולות בשוק. כמו כן, התאורה האחורית שלו מגיע בשיא ל-1100 ניטים, כאשר לא נתקלתי בבעיה לצפות בו באור שמש ישיר.

ממשק: אנדרואיד 11 כמעט נקי

OnePlus מספקת באופן קבוע חוויית אנדרואיד נקייה עם מעט מאוד תוספות במכשירים שלה. היא עושה את זה באמצעות המעטפת שלה – Oxygen OS 11. הגרסה החדשה של הממשק, מציעה תצורות חדשות למצב ה-Always On (תצוגת השעון והתראות במסך כבוי במסך המתנה), למשל, Canvas AOD בו תמונת הטפט מקבלת אפקט של איור קנבס. מצב ה-Zen Mode 2.0 עדיין מאפשר להתנתק מההתראות התכופות המגיעות אלינו לסמארטפון לזמן מוגדר. במצב הזה, כל ההתראות הנכנסות יושתקו זמנית, כל האפליקציות ינעלו, פרט למצלמה, כאשר עדיין יהיה ניתן לקבל שיחות ולהוציא שיחות חירום. לא ניתן לבטל את המצב הזה לאחר ההפעלה שלו. בגרסה החדשה, נוספו גם צלילי טבע ורעש לבן, שאפשר להפעיל ברקע. המצב הזה מופעל לזמן מוגדר, למשל, 20 דקות או 40 דקות. כמו כן, OnePlus עדיין מציעה פה את הכפתור הפיזי המוצלח שלה למעבר מהיר בין צלצול/רטט/השתק.

חומרה: מעבד הדגל של קוואלקום

OnePlus ציידה את המכשיר שלה במעבד החדיש והעוצמתי של קוואלקום – סנפדרגון 888 עם תמיכה בדור 5. כרגע הסמארטפון הזה לא תומך בגלישה ברשתות דור 5 בארץ, כאשר האופציה הזאת תהיה זמינה בעתיד הקרוב באמצעות עדכון גרסה. ה-OnePlus 9 שנמכר בארץ, מגיע עם 12 גיגה זיכרון עבודה, מה שמאפשר לו להריץ בקלות אפליקציות רבות ולעבוד בצורה חלקה. נפח האחסון הפנימי הוא 256 גיגה מסוג UFS 3.1 המהיר, אבל אין כאן אופציה לכרטיס זיכרון. הסמארטפון מגיע עם תמיכה ב-WiFi 6, אשר נתבים רבים בארץ כבר תומכים בו, לצד בלוטות 5.2 עם תמיכה ב-aptX HD עבור אוזניות אלחוטיות תומכות. יש כאן גם רמקולים סטריאופוניים לא רעים בכלל (אין חיבור 3.5 מ”מ), התקן NFC אשר ישמש אתכם בין היתר לתשלום עם ארנקים דיגיטליים וחיישן טביעת אצבע הממוקם מתחת למסך ומגיב במהירות.

OnePlus 9. צילום צחי הופמן
OnePlus 9. צילום צחי הופמן

מצלמה: Hasselblad בתמונה

כפי שציינתי בהתחלה, OnePlus חברה כאן ל-Hasselblad, על מנת שזאת תעזור לה להשתפר בקטגוריית הצילום. Hasselblad התמקדה בשיפור יכולות כיול הצבעים והביאה את ממשק המצלמה שלה. מערך הצילום כולל 3 חיישנים: 48 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ומפתח צמצם f/1.8, חיישן 50 מגה פיקסל לצילום רחב עם f/2.2 וחיישן 2 מגה פיקסל מונוכרום עם f/2.4. כפי שאפשר לראות, חסר כאן מייצב תמונה אופטי, עליו החברה מתגברת באמצעות תוכנה וגם יכולות זום אופטיות. המצלמה מציעה לבצע זום דיגיטלי כפול 2, אבל אפשר להרגיש בפגיעה קלה באיכות. בלי קשר, איכות התמונות מוצלחת מאוד באור יום, מדובר בנטייה לגוון הצבעים הטבעי שנראה נהדר, כולל מיקוד מהיר לצילום ילדים ורמת פירוט טובה. המצלמה יודעת לספק צילומי מאקרו באמצעות מצב ייעודי, אשר מפתיע לטובה. צילומים במקומות סגורים מאתגרים במקרים מסוימים את המצלמה. במצב צילום הלילה הייעודי, נראה שיש מאמץ של המצלמה להעלים רעשים והיא אכן מצליחה להתמודד עם המשימה הזאת, אבל היא עדיין מתקשה להיפטר ממריחות.

מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4. כאן מדובר בביצועי צילום לא רעים עם רמת פירוט לא מספיק גבוהה.

בסופו של דבר, המצלמה של OnePlus 9 עדיין לא מצליחה להתחרות במצלמות של מכשירי הדגל היקרים יותר של המתחרים, אבל היא כן הציגה שיפורים.

סוללה: טעינה כמעט מלאה בכחצי שעה

ביצועי הסוללה של ה-OnePlus 9 טובים אבל לא מצוינים (4500 מיליאמפר/שעה). המכשיר הזה שורד יום שלם ללא בעיה ומשאיר עוד 20% אנרגיה (משעה שבע בבוקר ועד אזור אחת עשרה בלילה). מדובר בזמן מסך של 3.5 שעות. מה שכן, יש כאן טכנולוגיית טעינה חוטית מהירה מאוד של 65 וואט (כולל מטען בערכה). הצלחתי לטעון בתוך רבע שעה 47% אנרגיה ובתוך חצי שעה 90%. מרשים מאוד. מלבד זה, יש כאן טעינה אלחוטית של 15 וואט.

מחיר: 3,000 שקל (24 חודשי אחריות, יבואן רשמי Cell Now)

בשורה התחתונה, ה-OnePlus 9 הוא לא מכשיר הדגל היקר ביותר של החברה לתקופה זאת (בשביל זה יש את דגם הפרו שעדיין לא הגיע לארץ בייבוא רשמי). OnePlus מציעה כאן סמארטפון עם חוויה מהירה מאוד, בזכות מעבד חזק, ממשק נקי עם תנועה חלקה ושיפורים במצלמה, לצד טעינה סופר מהירה וביצועי סוללה המאפשרים למכשיר לשרוד יום שלם של עבודה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: סמסונג Galaxy S21 5G עולה 1,600 שקל פחות מהאולטרה; האם שווה לרכוש דווקא אותו?

סקירה: Pivo Pod Silver – חצובה סלולרית עם יכולות מעקב

סקירה: Redmi Note 10 – האם זה הלהיט החדש של שיאומי?

3 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: