באמצע העשור הקודם אסוס ניסתה להיכנס לשוק הסלולר הישראלי, אבל החליטה לצאת ממנו מהר מאוד. עכשיו החברה הטיוואנית מנסה לחזור לכאן עם ה-Zenfone 8 (אם נעזוב לרגע את סמארטפוני הגיימינג שלה), סמארטפון שמאוד רוצה להיות מכשיר דגל, אבל הוא עושה את זה בצורה קצת מוזרה.

עיצוב: מוגן מפני מים – Zenfone 8
ה-Zenfone 8 הוא סמארטפון קומפקטי, ששוקל 169 ק”ג ומגיע בעובי מורגש היטב של 9.9 מ”מ. זהו מכשיר שאפשר להחזיק ביד אחת וגם להשתמש בו בצורה הזאת, בזכות המסך הקטן יחסית. הסמארטפון מגיע בצבע שחור-בזלת, ככה אסוס קוראת לאפור בהיר שלהם עם גוף זכוכית. מדובר בסמארטפון במראה סטנדרטי ולא מרשים במיוחד, כאשר הדבר היחיד ששובר את המראה שלו זה כפתור ההפעלה בצבע התכלת-מבריק. אסוס לא שכחה לאבזר את המכשיר שלה במיגון מפני מים בתקן IP68.


מסך: לחובבי המסכים הקטנים – Zenfone 8
מה שמייחד את ה-Zenfone 8 הוא המסך הקטן יחסית – 5.9 אינץ’. רוב הצרכנים מעדיפים מסכים גדולים, אבל מי שמסך קומפקטי עושה לו את זה, ימצא מסך בטכנולוגיית AMOLED האיכותית, המציעה צבעים עשירים עם שחור עמוק. הרזולוציה עומדת על 1080 על 2400 פיקסלים עם תאורה אחורית של 1100 ניטים, המאפשרת לו להתמודד עם אור שמש ישיר. המסך גם תומך בקצב רענון תמונה של 120 הרץ לתנועה חלקה והוא ממוגן בזכוכית גורילה גלאס Victus העדכנית של קורנינג. כמו כן, יש כאן תמיכה ב-HDR10 Plus לתכנים מתאימים.

ממשק: יש הקלטת שיחות – Zenfone 8
אסוס ציידה את המכשיר שלה עם אנדרואיד 11 עליו מולבש הממשק שלה – ZenUI 8. הבשורה המשמחת, יש תמיכה בילט אין להקלטת שיחות, אופציה נדירה במחוזותינו. מצד שני, אין תמיכה ב-WiFi Calling לכל מאותגרי הקליטה הסלולרית בבית. הממשק עצמו קרוב לחוויה הנקייה שגוגל מציעה במערכת הפעלה שלה, כאשר התוספות של החברה מתבטאות בעיקר באפשרויות רבות יותר בהגדרות והתאמה של המכשיר להעדפות שלכם.

חומרה: תומך דור 5 – Zenfone 8
מבחינת חומרה, אסוס ציידה את ה-Zenfone 8 כמעט בכל טוב. יש כאן את מעבד הדגל של קוואלקום סנפדרגון 888, זיכרון עבודה עצום של 16 גיגה (ישנה גם גרסת 8 גיגה) ונפח אחסון של 256 גיגה, ללא יכולת הרחבה באמצעות כרטיס. מדובר בסמארטפון מהיר מאוד, אבל משום מה, לאחר צילום תמונה, זמן העיבוד שלה היה יחסית ארוך. חיישן טביעת האצבע ממוקם מתחת למסך, כאשר הוא מאפשר לפתוח את המכשיר יחסית במהירות. הרמקולים הסטריאופוניים שמשולבים כאן מצליחים לספק צליל מפתיע מאוד, לא צורם מדי, חזק וברור.
מבחינת תקשורת, מקבלים כאן תמיכה ברשתות סלולר דור 5, WiFi 6e, בלוטות’ 5.2 וכמובן NFC לשימוש בארנקים הדיגיטליים.

מצלמה: בלי גימיקים, איכות תמונות מצוינת – Zenfone 8
בקטגוריית הצילום, אסוס שילבה רק 2 חיישני צילום: 64 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8, מיקוד אוטומטי ומייצב אופטי וחיישן 12 מגה עם f/2.2 עם מיקוד אוטומטי. לא תמצאו כאן חיישנים לצילומי מאקרו או לזום אופטי. ניתן לבצע זום דיגיטלי כפול 2 שעובדים עם חיישן ה-16 מגה פיקסל, אבל איכות התמונה נפגעת בצורה ברורה. כן יש כאן אופציה לצילום רחב.
אם נעזוב את היעדר החיישנים הנוספים, אסוס מצליחה להוציא עם שתי העדשות שלה תמונות מצוינות. התמונות עשירות בפרטים, חדות ועם צבעים נעימים מאוד לעין. מדובר במצלמה שיכולה להתחרות עם השחקניות הגדולות בשוק באיכות הצילום שלה באור יום.
מצלמת הסלפי הקדמית מגיעה עם חיישן 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.5 ומיקוד אוטומטי. מדובר באיכות תמונות סבירה באור יום וממש לא טובה ברגע שתנאי התאורה לא מושלמים.
סוללה: בקושי יום שלם של שימוש – Zenfone 8
אסוס מתגאה בסוללת 4000 מיליאמפר/שעה המשולבת בסמארטפון הקומפקטי הזה, אבל היא מחזיקה בקושי משעה שבע בבוקר ועד עשר בלילה. אז נשארו לי 5% אנרגיה (זמן מסך של 3.5 שעות). מבחינת טעינה, אסוס משלבת בערכה מטען מהיר 30 וואט, המסוגל לטעון בתוך רבע שעה 34% אנרגיה ובתוך חצי שעה 62% אנרגיה, כך שאם הסוללה שלכם אוזלת, לפחות תוכלו לטעון אותה במהירות. מה שחסרה כאן זאת טעינה אלחוטית, פתרון טעינה שאפשר למצוא ברוב אם לא כל מכשירי הדגל.
מחיר: 3,300 שקל לגרסת 16 גיגה/256 גיגה, קיימת גם גרסת 8 גיגה/128 גיגה ב-2,700 שקל.
בשורה התחתונה, קטגוריית מכשירי הדגל עמוסה בסמארטפונים, אפילו ברמת המחיר של ה-3,000 שקל בה אסוס נמצאת. ה-Zenfone 8 הוא סמארטפון מוצלח עם מצלמה טובה, כוח עיבוד חזק, רמקולים סטריאופוניים באיכות מפתיעה ופנייה לצרכנים שמחפשים מכשיר עם מסך קטן. מצד שני, הסוללה לא מספיק חזקה ואין טעינה אלחוטית.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: סמסונג Galaxy S21 5G עולה 1,600 שקל פחות מהאולטרה; האם שווה לרכוש דווקא אותו?