סמארטפונים

סקירה: Find X3 Pro – סמארטפון הדגל של Oppo

ה-Find X3 Pro הוא סמארטפון הדגל של Oppo, זה רוצה להתחרות בקטגוריית הפרימיום הצפופה. תמורת 4,200 שקל אתם מקבלים צילום מיקרוסקופי, עיצוב בהשראת חללית וטעינה כמעט מלאה בתוך 30 דקות

ה-Find X3 Pro הוא סמארטפון הדגל של חברת Oppo הסינית. Oppo החלה את פעילותה בישראל באופן רשמי לפני מספר חודשים, כאשר המטרה עם הדגם החדש, הוא לעזור לה להתמקם בתודעה הציבורית, לצד מכשירי דגל אחרים הקיימים בשוק, מצד סמסונג או שיאומי. תג המחיר של הסמארטפון החדש עומד על לא פחות מ-4,200 שקל, מה שמראה שמבחינת Oppo, היא לא מנסה להתחרות בקטגוריה הזאת מהצד של המחיר.

Oppo - Find X3 Pro. צילום צחי הופמן
Oppo – Find X3 Pro. צילום צחי הופמן

עיצוב: בהשראת חללית – Oppo Find X3 Pro

ב-Oppo מספרים שהם עיצבו את גב ה-Find X3 Pro בהשראת חללית, זה מתבטא בגב כסוף-מבריק אשר מצליח למגנט אליו טביעות אצבע. זה ממשיך עם מערך הצילום הממוקם בתוך גבעה קטנה עם עקומה חלקה המשתלבת עם גב הזכוכית. גם יחס הגוף-מסך מוצלח ועומד על 89.6%, אשר מתפרש כמעט על כל השטח הקדמי של הסמארטפון. המראה הזה נותן תחושה עתידנית ויוקרתית, אשר למרבה הפלא, מצליחה לשמור על המכשיר עם משקל סביר של 193 גרם (ביחס לגודל המסך). Oppo לא שכחה לצייד את הסמארטפון שלה במיגון מפני מים ואבק בתקן IP68.

Oppo - Find X3 Pro. צילום צחי הופמן
Oppo – Find X3 Pro. צילום צחי הופמן

מסך: קצב רענון תמונה – 120 הרץ – Oppo Find X3 Pro

הסמארטפון של Oppo מצויד במסך גדול ומצוין של 6.7 אינץ’ בטכנולוגיית LTPO AMOLED המסוגלת להגיע בשיא שלה ל-1300 ניטים, כך שאין בעיה לצפות בצג הזה באור שמש ישיר. הרזולוציה עומדת כאן על 1440 על 3216 פיקסלים עם קצב רענון תמונה של 120 הרץ לתנועה חלקה ותמיכה בתקן HDR10 Plus. איכות התמונה של המסך מצוינת, התאורה האחורית החזקה מורגשת היטב, כאשר המסך מתמקד בגוונים עשירים וחמימים.

Oppo - Find X3 Pro. צילום צחי הופמן
Oppo – Find X3 Pro. צילום צחי הופמן

ממשק: עדיין דורש ליטוש – Oppo Find X3 Pro

ה-Find X3 Pro  מגיע עם אנדרואיד 11, כאשר עליו מולבש הממשק – ColorOS. משום מה, Oppo מאפשרת לבחור בממשק עם מגירת אפליקציות, אבל היא עדיין זורקת את כל האפליקציות גם לעמודי הבית, מה שסתם יוצר בלאגן לא ברור. כמו כו, היה נחמד אם Oppo הייתה עובדת על ליטוש הממשק, כך שיספק חוויה יותר ידידותית. מעבר לזה, יש כאן אופציות נחמדות בממשק, כמו: “תאורת קצה” המופיעה בכל צידי המסך כאשר מתקבלת התראה, בחירה בתבניות שונות במצב תצוגת “תמיד מופעל” (Always On), “סרגל צד חכם”, זה מאפשר למקם בו אפליקציות מעודפות ולהפעיל שתי אפליקציות במסך מפוצל. ניתן להיכנס למסך מפוצל גם באמצעות החלקה של שלוש אצבעות מתחתית המסך. מה שחסרה כאן, זאת תמיכה ב-WiFi Calling ויכולת הקלטת שיחות פנימית.

חומרה: דור 5, NFC ו-WiFi 6

ה-Find X3 Pro הוא סוס מירוץ, הוא כולל מעבד סנפדרגון 888 עם 12 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 256 גיגה מסוג UFS 3.1 המהיר (ללא יכולת הרחבה). יש כאן גם NFC עבור שימוש בכרטיס אשראי בחנויות, מודם סלולרי דור 5 שעובד ישר מהקופסה, מבלי שצריך לחכות לעדכון גרסה, WiFi 6 אשר אפשר למצוא כבר בנתבים רבים בארץ וחיישן טביעת אצבע הממוקם מתחת למסך ומגיב במהירות. בתחום האודיו, אנחנו מוצאים כאן בלוטות’ 5.2 כולל תמיכה בתקן aptX HD וגם רמקולים סטריאופוניים חזקים שאפילו מספקים מעט עומק.

Oppo - Find X3 Pro. צילום צחי הופמן
Oppo – Find X3 Pro. צילום צחי הופמן

מצלמה: צילום מיקרוסקופי – Oppo Find X3 Pro

מערך הצילום המרובע של הסמארטפון כולל חיישן ראשי 50 מגה פיקסל עם מייצב תמונה, מיקוד אוטומטי ומפתח צמצם f/1.8, חיישן 13 מגה פיקסל f/2.4 טלפוטו עם זום אופטי כפול 2 ומיקוד אוטומטי, חיישן 50 מגה פיקסל f/2.2 רחב (110 מעלות) עם מיקוד אוטומטי וחיישן 3 מגה פיקסל f/3.0 עם יכולות מיקרוסקופ (הגדלה פי 60).

איכות הצילום מצוינת, אבל יש ל-Oppo נטייה להגביר את העושר של הצבעים יתר על המידה, זה נראה מעט מוגזם ולי זה קרה בעיקר בתמונות שצילמתי באור יום. מבחינים ברוויה המוגזמת הזאת בעיקר שמסתכלים על התמונות במסך המחשב ופחות על מסך הסמארטפון. מה שהפתיע אותי לטובה, היא החדות הגבוהה ורמת פירוט שמתקבלת כאן, זאת פשוט מעולה. גם בצילום לילה המצלמה לא אכזבה והצליחה לייצר תמונות עם תאורה רבה, מעט רעשים, אבל עדיין עם מריחות.

הגימיק המוצלח של ה-Find X3 Pro הוא הצילום המיקרוסקופי, שמשום מה מוסתר בתת תפריט במצלמה ולא ניתן לקבוע לו קיצור מהיר יותר בממשק הצילום. הצילום המיקרוסקופי מעט מסובך, קודם כל, צריך לשים לב שהמכשיר משתמש בעדשה יעודית הכוללת טבעת לד. הסיבה לתאורה הזאת, שעבור הצילום צריך לקרב מאוד את הסמארטפון לאובייקט ולהטות את הקצה של הטלפון. כאשר מצליחים לצלם תמונה כזאת, מגלים עולם שלם של פרטים שאנחנו לא רואים בדרך כלל בעיניים שלנו. הצילום הופך למשחק, כאשר מתחילים לצלם כל מיני חפצים בבית או מדגימים את היכולת הזאת לחברים.

מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 32 מגה פיקסל עם f/2.4, זאת עושה עבודה בינונית, כאשר היא לא מצליחה להציע צבעים עשירים וההתמודדות שלה עם מקומות סגורים בעייתית.

סוללה: טעינה סופר מהירה – Oppo Find X3 Pro

הסוללה שרדה לי בקלות יום שלם (משעה שבע בבוקר ועד אחת עשרה וחצי בלילה), כאשר נשארו לי 19% אנרגיה (זמן מסך – 2.5 שעות). קיבולת הסוללה עומדת על 4500 מיליאמפר/שעה. הסמארטפון תומך בטעינה מהירה של 65 וואט (מטען מסופק בערכה). זאת סיפקה בתוך 15 דקות,  52% אנרגיה ובתוך 30 דקות 91% אנרגיה. פשוט מרשים. כמו כן, יש כאן טעינה אלחוטית מהירה של 30 וואט.

מחיר: 4,200 שקל (יבואן רשמי רונלייט)

בשורה התחתונה, ה-Find X3 Pro הוא ניסיון מעניין של Oppo לבשר לשוק הישראלי, שיש כאן חברה סינית חדשה, אשר לא מפחדת להתחרות ביצרניות המובילות במגרש מכשירי הפרימיום. בתמורה לתג מחיר של 4,200 שקל, מקבלים מסך גדול וחד, מצלמה מצוינת עם צילום מיקרוסקופי וטעינה סופר מהירה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: סמסונג Galaxy S21 Ultra – מסך איכותי ומצלמה מצוינת

סקירה: Zenfone 8 – הקאמבק של אסוס לשוק הסמארטפונים הישראלי?

סקירה: OnePlus 9 5G – מכשיר דגל מהיר

2 תגובות

  1. מכשיר מעניין אך עם חסרונות משמעותיים ומחיר שערורייתי. בקיצור, מיותר.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: