סמארטפונים

סקירה: OnePlus 9 Pro 5G – שיפורים משמעותיים עם עיצוב פרימיום

דגם הפרימיום - OnePlus 9 Pro 5G נחת לאחרונה בישראל ביבוא רשמי. הוא עולה בערך 1,000 שקל יותר מה-OnePlus 9 5G, כאשר הוא מציע שיפורים רבים, שינסו לגרום לכם לבחור דווקא בו, לעומת הדגם הרגיל ומכשירי הדגל המתחרים

לפני מספר חודשים הגיע לארץ ה-OnePlus 9 5G, סמארטפון הדגל של חברת OnePlus, לאחרונה סוף סוף נחת בישראל דגם הפרו – OnePlus 9 Pro 5G המציע שדרוגים במסך, במצלמה ובטעינה האלחוטית. עבור מעריצי OnePlus הכבדים, דגם הפרו הוא הסמארטפון שהם חיכו לו, מדובר במכשיר דגל עם חומרה חזקה, שרוצה לרכוש אליו קהל נוסף שעדיין מתלבט איזה סמארטפון דגל כדאי לרכוש.

לסקירה על ה-OnePlus 9 5G

OnePlus 9 Pro 5G. צילום צחי הופמן
OnePlus 9 Pro 5G. צילום צחי הופמן

עיצוב: מבריק, כסוף ויוקרתי

ה-OnePlus 9 Pro הוא אחד הסמארטפונים היפים יותר שנתקלתי בהם לאחרונה. קיבלתי אותו בגרסה הכסופה-מבריקה, אשר מספקת לו לוק יוקרתי במיוחד, אבל היא גם מגנט לטביעות אצבע. התחושה הנעימה והמעט קרה של המכשיר ביד, מגיעה בזכות גוף זכוכית ומסגרת אלומיניום. זהו לא מכשיר קומפקטי במיוחד, כאשר המשקל שלו עומד על 197 גרם, אבל הוא ישב לי בצורה נוחה ביד. הדגם הזה גם עמיד למים ואבק בתקן IP68. מלבד הצבע הכסוף, הוא גם מגיע בצבע שחור וירוק.

OnePlus 9 Pro 5G. צילום צחי הופמן
OnePlus 9 Pro 5G. צילום צחי הופמן

מסך: תצוגה מצוינת

OnePlus ניסתה לפנות בעיצוב המסך שלה, גם לקהל שאוהב צגים שטוחים וגם לזה שאוהב קצוות מעוגלים, כאשר הם שמרו על הזכוכית הקמורה, אבל צמצמו את הגלישה של המסך בצדדים. המסך עצמו מגיע בגוגל 6.7 אינץ’, ברזולוציית 1440 על 3216 פיקסלים שהם 2K ועם זכוכית מסוג גורילה גלאס 5. המסך הוא בטכנולוגיית LTPO Fluid2 AMOLED עם HDR10 Plus ותאורה אחורית גבוהה של 1300 ניטים, שלא מתקשה להתמודד עם אור השמש בישראל. הטכנולוגיה החדשה של המסך, צורכת לדברי החברה 50% פחות חשמל מהדור הקודם, כאשר היא מבצעת התאמה אוטומטית של קצב רענון התמונה בהתאם לתוכן. איכות התצוגה כאן מצויינת, הצבעים עשירים וחיים מאוד, החדות גבוהה והתנועה החלקה של הממשק בזכות קצב רענון התמונה של 120 הרץ, מאפשרת ליהנות ממנו מאוד.

OnePlus 9 Pro 5G. צילום צחי הופמן
OnePlus 9 Pro 5G. צילום צחי הופמן

ממשק: שיפורים במצב ה-Zen

OnePlus מספקת באופן קבוע חוויית אנדרואיד נקייה עם מעט מאוד תוספות במכשירים שלה. היא עושה את זה באמצעות המעטפת שלה – Oxygen OS 11. הגרסה האחרונה של הממשק, מציעה תצורות חדשות למצב ה-Always On (תצוגת השעון והתראות במסך כבוי במצב המתנה), למשל, Canvas AOD בו תמונת הטפט מקבלת אפקט של איור קנבס. מצב ה-Zen Mode 2.0 עדיין מאפשר להתנתק מההתראות התכופות המגיעות אלינו לסמארטפון לזמן מוגדר. במצב הזה, כל ההתראות הנכנסות יושתקו זמנית, כל האפליקציות ינעלו, פרט למצלמה, כאשר עדיין יהיה ניתן לקבל שיחות ולהוציא שיחות חירום. לא ניתן לבטל את המצב הזה לאחר ההפעלה שלו. בגרסה החדשה, נוספו גם צלילי טבע ורעש לבן, שאפשר להפעיל ברקע. המצב הזה מופעל לזמן מוגדר, למשל, 20 דקות או 40 דקות. כמו כן, OnePlus עדיין מציעה פה את הכפתור הפיזי המוצלח שלה למעבר מהיר בין צלצול/רטט/השתק.

חומרה: מהיר מאוד עם דור 5

בניגוד לדגם ה-OnePlus 9, דגם הפרו כולל ישר מהקופסה תמיכה ברשתות הסלולר דור 5 ואפילו שיחות דרך WiFi Calling. האופציה האחרונה נדירה בארץ אצל יצרניות שהן לא אפל או סמסונג. כמו כן, תוכלו למצוא כאן גם WiFi 6, בלוטות’ בתקן 5.2 וחיישן טביעת אצבע הממוקם מתחת למסך. החיישן הזה מהיר ואמין. למכשיר מעבד עדכני – סנפדרגון 888 של קוואלקום עם 8 גיגה זיכרון עבודה (RAM) ונפח אחסון של 128 גיגה ללא יכולת הרחבה באמצעות כרטיס. המכשיר מהיר ומגיב היטב, אבל לפעמים הוא מתחמם יותר מדי.

OnePlus 9 Pro 5G. צילום צחי הופמן
OnePlus 9 Pro 5G. צילום צחי הופמן

מצלמה: שיתוף פעולה עם Hasselblad

OnePlus חברה כאן ל-Hasselblad, על מנת שזאת תעזור לה להשתפר בקטגוריית הצילום. Hasselblad התמקדה בשיפור יכולות כיול הצבעים והביאה את ממשק המצלמה שלה. OnePlus שמה דגש בדגם הזה בחיישן ה-50 מגה פיקסל עם העדשה הרחבה, המגיע עם מפתח צמצם f/2.2 ומיקוד אוטומטי. החיישן הזה מצליח לייצר תמונות עם רמות פירוט טובות, כאשר OnePlus הצליחה להפחית בצורה ברורה את הקצוות המעוגלים בצדדים, דבר שאנחנו רגילים למצוא בתמונות המצולמות מהעדשה הרחבה.

החיישן הראשי הוא 48 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8 ומייצב תמונה אופטי, החיישן 8 מגה פיקסל, הוא חיישן טלפוטו המציע זום אופטי 3.3 וזום דיגיטלי כפול 30. לחיישן הזה מייצב תמונה אופטי ומיקוד אוטומטי. בנוסף, קיים חיישן עבור צילומי שחור לבן, אשר מיועד לעבוד לצד החיישן הראשי – 2 מגה פיקסל עם f/2.4. תוצאות הצילום במצלמה הזאת טובות מאוד, בין אם מדובר בצילומי יום עם צבעים עשירים, פירוט ברור, הצגת צבעים נאמנים למקור וגם חדות גבוהה. מדובר במצלמה מוצלחת, אבל היא לא מספיק מהירה בתגובה שלה, כך שהרבה פעמים יצאו לי תמונות מרוחות, התמונות לפעמים נראו מעובדות מדי וצילום המאקרו בינוני. בכל אופן, יש פה שיפור רב ביכולות הצילום של OnePlus, אתגר שהיא לא תמיד הצליחה לעמוד בו.

מלבד מערך הצילום האחורי, המצלמה הקדמית מגיעה עם חיישן 16 מגה פיקסל, אשר כולל שיפורים באלגוריתמים להצגה של עור פנים טבעי יותר, כך שביחד עם טכנולוגיית ה-HDR, אפשר לראות גם את הרקע בצורה ברורה יותר. הצלחתי לקבל כאן תמונות טובות, נקיות מרעשים וגם עם ביצועי בוקה/פורטרט מוצלחים.

סוללה: טעינה מהירה מאוד, אבל סוללה חלשה

הסוללה של ה-OnePlus 9 Pro לא הפתיעה אותי לטובה, היא החזיקה לי משעה שבע בבוקר ועד שש בערב, כאשר נשארו לי עוד 9% אנרגיה (זמן מסך, קצת יותר מ-3 שעות). מדובר בסוללה בקיבולת של 4500 מיליאמפר/שעה, כאשר היתרון כאן היא הטעינה המהירה מאוד (65 וואט עם מטען בתוך הערכה). בתוך רבע שעה של טעינה, קיבלתי 62% אנרגיה. כמובן שיש גם טעינה אלחוטית והיא מהירה מאוד – 50 וואט.

מחיר: 3,850 שקל (24 חודשי אחריות, יבואן רשמי Cell Now)

בשורה התחתונה, מדובר בערך ב-1,000 שקל הפרש בין ה-OnePlus 9 Pro לדגם הרגיל. האם ההפרש הזה מצדיק את המחיר? אם אתם מחפשים את המכשיר הכי טוב של OnePlus אז כן. מדובר במסך מצוין, מצלמה טובה מאוד, לצד שיפורים בעיצוב ובטעינה, כאשר הכל ארוז בחוויה טובה יותר. מצד שני, גם אם תלכו על הדגם הרגיל, אתם לא תצטערו.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: Nord CE 5G – המתחרה של OnePlus בקטגוריית הביניים

סקירה: האם ה-Mi 11 Lite 5G של שיאומי נותן תמורה טובה למחיר?

סקירה: Find X3 Pro – סמארטפון הדגל של Oppo

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: