סמארטפונים

סקירה: אייפון 13 עולה 900 שקל פחות מדגם הפרו; האם שווה לרכוש דווקא אותו?

האייפון 13 הוא כנראה הסמארטפון שפונה לרוב משתמשי אפל, הוא לא הכי יקר והוא עושה את העבודה בצורה מוצלחת

האייפון 13 פונה למשתמשים שלא רוצים מסך קטן מידי כמו בדגם המיני (5.4 אינץ׳ לעומת 6.1 אינץ׳), אבל לא רוצים להשקיע את סכום הכסף שדגם הפרו דורש מהם (3,500 שקל לעומת 4,400 שקל). זהו סמארטפון במקום טוב באמצע, עבור מי שפשוט רוצה מכשיר אייפון עם מסך שהוא לא גדול מידי ועם תג מחיר לא מוגזם מידי. 

אייפון 13. צילום יח״צ
אייפון 13. צילום יח״צ

עיצוב: אייפון 13 – מיגון קרמי למסך

כהרגלה, אפל הצליחה לייצר מכשיר שאומנם לא מחדש בעיצוב שלו לעומת הדור הקודם, אבל הוא מגיע במראה שטוח, כאשר הוא עשוי זכוכית, הכוללת בחלק הקדמי מיגון מחומר קרמי. כמו כן, יש כאן מסגרת אלומיניום ומגוון של 5 צבעים: אדום, ורוד, כחול, שחור ולבן. מערך העדשות עדיין בולט, אבל יחד עם כיסוי, לא תרגישו את ההתנדנדות שלו על השולחן. כמובן שיש כאן גם מיגון מפני מים בתקן IP68 אשר מספק במקרה הזה, צלילה עד לעומק של 6 מטר למשך 30 דקות. 

אייפון 13. צילום צחי הופמן
אייפון 13. צילום צחי הופמן

מסך: אייפון 13 – מסך OLED עם קצב רענון תמונה נמוך            

המסך המצוין מגיע בטכנולוגיית Super Retina XDR OLED, אבל אפל רצתה ליצור בידול לעומת הדגמים המתקדמים יותר, לכן זה לא מגיע עם קצב רענון תמונה של 120 הרץ כמו בדגם הפרו או לפחות קצב רענון תמונה של 90 הרץ שאפשר למצוא היום ברוב הסמארטפונים החדשים, במקום זה, אפל שומרת כאן על קצב רענון תמונה נמוך של 60 הרץ. מצד שני, אפל מצליחה לשמור על תנועה חלקה גם באייפון 13, כך שזאת לא אמורה להיות סיבה שאמורה למנוע מכם לרכוש אותו (לדגמים המתקדמים יותר יש יתרונות אחרים).

אייפון 13. צילום צחי הופמן
אייפון 13. צילום צחי הופמן

התאורה האחורית במסך מגיעה כאן ל-800 ניטים בשימוש יומיומי, כאשר נמצאים באור שמש. כאשר צופים בתוכן מסוג HDR, התאורה האחורית גם יודעת להגיע ל-1200 ניטים. למכשיר תמיכה בתכנים מסוג: HDR10, דולבי ויז׳ן ו-HLG. המגרעת באייפון 13 צומצמה מעט, כך שמקבלים ממש טיפונת יותר מסך.

אייפון 13. צילום יח״צ
אייפון 13. צילום יח״צ

חומרה: אייפון 13 – מהיר ועם יותר נפח אחסון

מתחת למכסה המונע, משולב המעבד A15 Bionic של אפל, זיכרון העבודה (RAM) בדגם הזה הוא רק 4 גיגה, אבל אין מה להשוואות אותו למכשירי אנדרואיד, כי הכל עובד כאן בצורה חלקה ומהירה. מבחינת נפח אחסון, אפל נפטרה באייפון 13 מהגרסה המינימלית של הנפח אחסון של 64 גיגה והיא מתחילה אותו עכשיו מ-128, 256 ו-512 גיגה מסוג NVME. כמובן שיש כאן גם תמיכה ברשתות סלולר דור 5 וחיישן זיהוי פנים אשר עובד במהירות ולא מפספס. למרות הזיהוי פנים המצוין, מתסכל שאין אופציה לחיישן טביעת אצבע, אשר יחסוך את הקלדת הסיסמא בכל פעם שרוצים לפתוח את המכשיר או לרכוש משהו עם שירות האפל Pay, כאשר נמצאים עם מסכה.

התקן הבלוטות׳ הקיים כאן לא ממש מעודכן – 5.0, ה-WiFi הוא בגרסה 6, שזה אומנם לא הכי חדש, אבל המכשיר הזה מצליח לעבוד טוב גם במקומות עם כיסוי גלישה אלחוטי חלש. חוץ מזה, יש רמקולים סטריאופוניים חזקים.

אייפון 13. צילום צחי הופמן
אייפון 13. צילום צחי הופמן

מצלמה: אייפון 13, מצלמה מוצלחת ללא זום אופטי

מערך צילום של שני חיישני 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.6, טכנולוגיית Dual Pixel עם מיקוד אוטומטי וטכנולוגיית ייצוב – Sensor Shift Optical Image Stabilization, אשר הייתה קיימת באייפון 12 פרו מקס ועכשיו מגיעה גם לאייפון 13. הטכנולוגיה הזאת מאפשרת לחיישן עצמו לזוז ובכך למנוע טשטוש בצילום בעת תזוזה. החיישן השני הוא עבור תמונה רחבה (120 מעלות), זה מגיע עם מפתח צמצם f/2.4. מבחינת האיכות עצמה, אין על צילומי הפורטרט/בוקה של האייפון, אלו חדים מאוד, מצליחים לתפוס ילדים שלא בדיוק קופאים במקום ומספקים תמונות איכותיות. כמעט כל תמונה שצילמתי, בין אם באור יום או בתנאים יותר מאתגרים היתה טובה מאוד. 

לאייפון 13 אין אופציה לזום אופטי, אלא רק לצילום רחב, שעובד היטב באור יום, אבל במקומות סגורים, הביצועים יורדים משמעותית. צילומי הלילה מוצלחים, התמונה המתקבלת היא בעלת תאורה רבה והתחושה כאילו המקום בו צולם קיבל תאורה חיצונית רבה, הפרטים בתמונה אפילו נראים יחסית טוב.

מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 12 מגה פיקסל ומפתח צמצם f/2.2. זאת הצליחה לייצר תמונות טובות, אבל קשה להגיד שהן חדות.

תוספת נחמדה שאפל הוסיפה בצילום הווידיאו, היא האפשרות לצלם במצב קולנועי, בו המיקוד עובר כל פעם לאובייקט אחר והרקע מאחוריו או מלפניו מטושטש.

סוללה: אייפון 13 – יותר מיום עבודה

האייפון אומנם מגיעה עם סוללה בקיבולת של רק 3240 מיליאמפר/שעה, אבל זאת מחזיקה יותר מיום שלם של עבודה וכנראה גם יום וחצי. לי היא החזיקה מאזור שבע וחצי בבוקר ועד אחרי אחת עשרה בלילה, ועוד נשארו לי 46% אנרגיה (זמן מסך של 4 שעות). אפל כמובן לא מצרפת מטען בערכה, אז כדאי לזכור את זה.

הטעינה האלחוטית במכשיר תומכת בהספק סביר של 15 וואט, אבל זה זמין, רק שמשתמשים במשטחי הטעינה מסוג MagSafe. כאשר מניחים את הסמארטפון על משטח מסוג Qi ההספק כבר יורד ל-7.5 וואט, שזה ממש איטי.

מחיר: 3,500 שקל (לגרסת 128 גיגה)

בשורה התחתונה, האייפון 13 הוא אומנם לא המכשיר הזול ביותר מבין ארבעת המכשירים החדשים, אבל הוא כנראה האופציה הראשונה עבור רוב האנשים, שלא רוצים את דגם המיני הקטן מידי. ככזה, האייפון 13 הוא סמארטפון מצוין, אומנם אפל יצרה פערים מסוימים בינו לדגם הפרו, בשביל להצדיק את השדרוג, אבל לא בטוח שכולם יצטרכו אותם. בכל אופן, מקבלים פה מסך טוב, סוללה שלא תיגמר לכם במשך היום או הלילה ומצלמה נהדרת.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

אפל מיוזיק הגיעה לטלוויזיות של LG

האפל AirTag הושק בארץ; סקירה ראשונית

סקירה: AirPods Max – איך זה לשמוע מוזיקה עם האוזניות היקרות של אפל?

2 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: