ה-CX Plus True Wireless ממשיכות את הקו של סנהייזר, להשיק אוזניות נטולות חוטים ברמות מחיר מעט מעט יותר נגישות או לפחות לא יקרות מאוד. מאז שהשיקה החברה את ה-Momentum True Wireless 2 בתחילת שנת 2020 עם תג מחיר של 1,250 שקל (בעת ההשקה), הביאה החברה את ה-CX 400BT ב-850 שקל ועכשיו היא מציעה דגם חדש ב-600 שקל. המטרה היא כמובן לקרוץ לצרכנים שהם לא אודיופילים המוכנים להשקיע סכומים גבוהים על אוזניות, אבל עדיין רוצים ליהנות מאיכות הסאונד המוכרת של החברה.

עיצוב ושליטה: CX Plus – עיצוב אלגנטי ובולט
ה-CX Plus מגיעות במראה שונה מרוב האוזניות שבדקתי, אבל הן דומות מאוד לדגם הקודם – CX 400BT. הן בעלות עיצוב מרובע בצבע שחור או לבן, אשר מספק לוק אלגנטי, אבל גם כזה שבולט מהאוזניים. סנהייזר שילבה כאן מיגון מפני מים בתקן IPX4, אשר מיועד להגן מפני רטיבות קלה. למרות שיש להן מבנה מעט גדול, הן נוחות ויציבות באוזניים.
השליטה באוזניות מתבצעת באמצעות משטחי מגע הקיימים בכל אחת מהן, אלו מאפשרים לתפעל את כל האופציות הדרושות: עצירה/ניגון, מעבר שירים, ווליום, סינון רעשים אקטיבי, שמיעה של הסביבה החיצונית והפעלה של סייעת קולית. סנהייזר מאפשרת התאמה של הכפתורים באמצעות האפליקציה החביבה שלה – Smart Control. זאת גם מאפשרת התאמה של האקולייזר והתאמה של שאר התכונות המתקדמות של האוזניות. סנהייזר גם לא שכחה לשלב כאן חיישן המזהה הוצאה של האוזניות מהאוזניים לעצירה אוטומטית של השיר המתנגן וכמובן גם הפעלה של השיר, כאשר מחזירים אותן לאוזניים.


סאונד ושיחות: CX Plus – סאונד מוצלח ושיחות באיכות טובה
סנהייזר שילבה כאן את תקן הבלוטות’ 5.2, היא מאפשרת שימוש באוזנייה אחת (ימנית או שמאלית), אבל היא לא מציעה כאן מצב מולטיפירינג לחיבור לשני מכשירים במקביל (למשל, סמארטפון ולפטופ). מבחינת קודקים, ה-CX Plus תומכות ב-aptX וגם בגרסה החדשה של קוואלקום – aptX Adaptive שבאה להציע יציבות טובה יותר בחיבור במקומות עומסים במכשירים אלחוטיים וגם השהייה נמוכה יותר. כמובן שיש גם תמיכה ב-SBC ו-AAC.
הדגש של סנהייזר באוזניות האלו הוא איכות הסאונד המוצלחת שלהן, במיוחד עבור אוזניות עם תג מחיר כזה. יש להן דרייברים של 7 מ”מ, הצליל עשיר, מלא ואפשר לשמוע את הפרטים וגם הבאס מורגש היטב. בווליום גבוה מאוד עדיין היה חסר לי צליל נקי והייתה תחושה שמשהו בהפרדה של הצלילים נעלמה והפכה למבולגנת. זה חבל, כי סנהייזר שילבה כאן את טכנולוגיית ה-TrueResponse שלה, אשר אמורה בדיוק לפתור את הבעיות האלו בווליום גבוה.

עוד טכנולוגיה שניתן למצוא כאן היא סינון רעשים אקטיבית, אשר מצליחה להפחית בצורה מורגשת רעשים מונוטוניים כמו של מנועים, מאווררים ומזגנים. אני צריך לציין, שגם הבידוד הפאסיבי של האוזניות, ללא ההפעלה האקטיבית עושה עבודה טובה.
מלבד סינון רעשים אקטיבי, קיים כאן גם מצב הפוך – Transparent Hearing בו אתם יכולים לשמוע את הסביבה החיצונית. במקרה הזה, ה-CX Plus עשו עבודה בינונית וקשה לנהל שיחות עם אנשים בצורה הזאת, כי האוזניים שלי עדיין הרגישו אטומות.
ה-CX Plus משלבות בתוכן 4 מיקרופונים עבור ביצוע שיחות טלפון (2 בכל אוזנייה). אני לא נתקלתי בבעיות לנהל איתן שיחות במקומות סגורים וגם ברחוב, אבל אני צריך לציין שלמרות ששמעו אותי היטב, הקול שלי רוב הזמן נשמע צורם ומתכתי. מבחינת סינון רעשים של רוח וקולות רקע אחרים ברחוב, ההתמודדות של האוזניות לא רעה. כמו כן, סנהייזר שילבה כאן תכונה בשם Sidetone, המאפשרת באמצעות האפליקציה, לקבוע כמה אתם תהיו חשופים לרעשי רקע ולקול שלכם במהלך השיחה.
סוללה: CX Plus – יום שלם של מוזיקה
סנהייזר מציעה כאן זמן ניגון ארוך של 8 שעות (לא כולל סינון רעשים אקטיבי) וסך הכל 24 שעות באמצעות מארז הנשיאה. מבחינת טעינה, יש כאן אפשרות לשימוש בכבל USB-C ואין טעינה אלחוטית.
מחיר: 600 שקל (יבואן רשמי – שוחט סל המוזיקה)
בשורה התחתונה, ה-CX Plus פונות לצרכנים שמחפשים אוזניות של סנהייזר בהן יש דגש על איכות הצליל עם תג מחיר לא מוגזם. מעבר לזה, האוזניות כוללות את רוב התכונות החשובות היום למשתמשים.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: ג’ברה Elite 7 Pro – איכות שיחות מצוינת