אוזניות

סקירה: אוזניות ear (1) של Nothing

ה-ear (1) של Nothing זכו לבאזז תקשורתי מכובד, בזכות המייסד של החברה. מדובר באוזניות בעיצוב שקוף, סינון רעשים אקטיבי ותג מחיר לא גבוה

קארל פיי, המייסד של חברת הסמארטפונים OnePlus ידוע ככזה, היודע ליצור באזז ומיתוג סביב מוצר טכנולוגי. השקת הסמארטפון הראשון של OnePlus בשנת 2014 לוותה בהרבה אהדה מצד חובבי הטכנולוגיה, בזכות ההצלחה של החברה, לייצר מכשיר בעל חומרה מתקדמת עם תג מחיר נוח. מאז OnePlus נטשה את מודל המכירות הזה וגם פיי עזב אותה. היום הוא מייסד של חברת Nothing, אשר המוצר הראשון שלה הוא אוזניות נטולות חוטים (TWS) מדגם ear (1).

Nothing ear (1). צילום צחי הופמן
Nothing ear (1). צילום צחי הופמן

עיצוב ושליטה: Nothing ear (1) – שקופות ונוחות

ה-ear (1) אומנם מעוצבות בהשראת האיירפודס, אבל יש להן לוק ייחודי משלהן. קודם כל, הזנב שלהן שקוף לחלוטין, כך שאפשר לראות את כל המעגלים הפנימיים. החלק שנכנס לאוזן הוא בצבע לבן עם כריות סיליקון תואמות. הערכה עצמה כוללת 3 מתאמים בגדלים שונים. מזמן לא נתקלתי באוזניות נוחות כל כך, עד כמעט שהן לא מורגשות בזמן השימוש. המשקל שלהן עומד על רק 4.7 גרם, הן כוללות עמידות במים בתקן IPX4, כך שאין בעיה להסתובב איתן בגשם ויש להן גם פתחי אוורור המקלים על הלחץ של האוזניים.

גם מארז הנשיאה מגיע בעיצוב תואם ושוקף, המאפשר לראות את האוזניות עצמן. מדובר במארז מלבני, מעט גדול עם עיצוב מיוחד הכולל השקע ששולב באמצע, המאפשר לסובב אותו על היד, מה שגרם לי לחבב אותו מאוד ולהתעלם מהחיסרון שהוא תופס מקום רב בכיס.

Nothing ear (1). צילום צחי הופמן
Nothing ear (1). צילום צחי הופמן

מבחינת שליטה באוזניות, יש כאן משטחי מגע בשתי האוזניות: נגיעה כפולה לעצירה/ניגון השיר, נגיעה משולשת באוזניה הימנית להעברת שיר קדימה ובאוזניה השמאלית לשיר אחורה. לחיצה ארוכה תפעיל את מצב סינון הרעשים האקטיבי. Nothing לא שכחה לשלב כאן חיישן, המזהה את הוצאת האוזניות מהאוזניים עבור עצירה אוטומטית של השיר המתנגן, כאשר הכנסה שלהן לאוזניים, תפעיל את המוזיקה מחדש. מה שחסר ב-ear (1) היא יכולת להתחבר לשני מכשירים במקביל.

האפליקציה של ה-ear (1) גם מצליחה לספק את כל התכונות הדרושות עם עיצוב קליל ונוח לשימוש. עמוד הבית של האפליקציה מציג את שתי האוזניות עם חיווי על מצב הסוללה בכל אחת מהן, כולל מארז הנשיאה. שני אייקונים גדולים מתחת בשם Hear ו-Touch מאפשרים לבצע התאמות שונות בצליל ובכפתורים. יש גם אופציה של מציאת האוזניות באמצעות שליחת פקודה, שתגרום להן להשמיע צליל. האפשרות הזאת טובה, כאשר האוזניות נאבדו מתחת לספה או בתוך האוטו.

Nothing ear 1. צילום יח"צ
Nothing ear 1. צילום יח”צ

סאונד ושיחות: Nothing ear (1) – איכות שיחות מצוינת

ה-ear (1) מגיעות עם בלוטות׳ 5.2 עם חיבור מהיר מאוד וגם דרייברים מכובדים של 11.6 מ״מ. הצליל שהאוזניות הללו מספקות הוא לא רע בכלל ואפשר אפילו להגיד שבשביל טווח המחיר שהן נמכרות, הוא טוב, אבל יש פשרות בסאונד שהן מספקות, הבאס שלהן מורגש, אבל לא עמוק מאוד והן נותנות נוכחות רבה מדי לטראבל, יש אפילו עיוותים בצליל בקצה העליון שלו.

טכנולוגיית סינון הרעשים האקטיבית (ANC) קיימת היום ברוב האוזניות הנמכרות בשוק וגם Nothing לא שכחה לשלב אותה כאן. הביצועים כאן סבירים, הפחתת הרעש מורגשת, אבל לא בצורה משמעותית מאוד. Nothing גם מציעה מצב שקיפות המאפשר לשמוע את האנשים הנמצאים לידכם.

מבחינת ניהול שיחות, Nothing השתמשה בטכנולוגיה לה היא קוראת Clear Voice, זאת משתמשת בשלושת המיקרופונים כאן ובאלגוריתם המנתח את הקלט ומשווה אותו לצירופים שונים של קול, צליל ואפילו רוח בכדי לבודד ולהגביר את קולכם. האוזניות הצליחו לספק שמע מוצלח מהצד שלי, גם שהייתי במסעדה רועשת, ה-ear (1) הצליחו לעמעם את רעשי הרקע מסביבי ואני נשמעתי ברור.

Nothing ear 1. צילום יח"צ
Nothing ear 1. צילום יח”צ

סוללה: Nothing ear (1) – טעינה אלחוטית

מבחינת זמן סוללה, מקבלים פה בערך 5 שעות של מוזיקה וסך הכל 34 שעות (ללא ANC) עם המארז. נחמד שהמארז גם כולל טכנולוגיית טעינה אלחוטית וכמובן גם טעינה חוטית מסוג USB-C.

מחיר: 380 שקל (יבואן רשמי רשת באג)

בשורה התחתונה, ה-ear (1) מצליחות לספק מוצר עם עיצוב מגניב ומיוחד, איכות שיחות מצוינת, נוחות גבוהה וסאונד טוב אבל לא מצוין. ברמת המחיר הזאת ועבור הקטגוריה, מדובר באוזניות מוצלחות.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: ג’ברה Elite 7 Pro – איכות שיחות מצוינת

סקירה: LG TONE free FP9 – מחסלות את החיידקים

סקירה: סמסונג Galaxy Buds 2 – קומפקטיות עם איכות שיחות טובה

%d בלוגרים אהבו את זה: