לפטופים

סקירה: אסוס Zenbook 14X OLED – לפטופ עם שני מסכים

ה-ZenBook 14X OLED הוא לפטופ הכולל מסך מגע עם איכות תמונה מצוינת, מסך משני אשר אמור לספק עבודה פרודוקטיבית יותר וכוח עיבוד שיתאים למשתמשים רבים

אסוס הבינה ששילוב של טכנולוגיית OLED בלפטופים שלה היא יתרון. למרות שלא מדובר בטכנולוגיה בלעדית, אסוס החליטה שהיא דוחפת את המהלך הזה קדימה ומשתמשת בו, על-מנת לבדל את עצמה מהמתחרים. כבר תקופה שאנחנו רואים לפטופים של אסוס מגיעים עם מסכי OLED, כאשר דגם ה-Zenbook 14X OLED (UX5400E) מציע גם מסך משני.

אסוס Zenbook 14X OLED. צילום צחי הופמן
אסוס Zenbook 14X OLED. צילום צחי הופמן

עיצוב: אסוס Zenbook 14X – מראה יוקרתי

ה-Zenbook 14X מגיע במראה המאפיין את הלפטופים של אסוס, גב מתכת עם מוברש עם הלוגו הכסוף של החברה. זהו עיצוב שנותן תחושה יוקרתית בעיניים. העובי של המחשב עומד על 16.9 מ”מ, לא דק במיוחד אבל גם לא עבה. המשקל מורגש היטב בתיק הגב – 1.4 ק”ג. את הלפטופ ניתן לפתוח עד למצב של 180 מעלות, כך שהוא מונח בצורה שטוחה על השולחן. המצב הזה מיועד בעיקר שרוצים שאנשים נוספים יראו את המסך, אבל לי עדיין לא יצא למצוא שימוש עבורו.

אסוס Zenbook 14X OLED. צילום צחי הופמן
אסוס Zenbook 14X OLED. צילום צחי הופמן

מסך: אסוס Zenbook 14X – מסך מגע באיכות תמונה מצוינת

המסך מגע שאסוס שילבה כאן פשוט נראה נהדר וזה בזכות טכנולוגיית ה-OLED המצוינת, אשר מציעה כאן צבעים עשירים מאוד, שחור עמוק וגם תמיכה בתצוגת HDR בתכנים תומכים. איכות המסך ממש נהדרת וחייבים לראות אותה בשביל להבין. הרזולוציה של המסך המגיע בגודל 14 אינץ’ עומדת כאן על 2880 על 1800 פיקסלים, שהיא 2.8K, קצב רענון תמונה 90 הרץ ויש לו גם שוליים דקים.

אסוס מציעה כאן מסך משני המשולב בתוך משטח העכבר. היא קוראת לו ScreenPad והיא כבר מציעה תקופה ארוכה את הפתרון הזה בחלק מהלפטופים שלה. למרות ההתעקשות שלה לשווק אותו כפתרון של מסך משני לעבודה פרודוקטיבית, אני לא מצאתי אותו לכזה. אומנם יש לו כמה שימושים, כמו קיצורי דרך לאפליקציות, תצוגה של מחשבון או העברה של כל תוכנה/אפליקציה שעובדת למסך המשני, למשל, נגן יוטיוב. זה נחמד, אבל אני לא חושב שזה מספיק יעיל, במיוחד שעל מנת לעבוד עם המסך הזה, צריך לעבור בין שני מצבים: מצב משטח עכבר ומצב מסך. אם אתם במצב מסך ולא רוצים לשנות בכל פעם את המצבים, כדי שתשתמשו בעכבר חיצוני.

מה שעוד הפריע לי, שלוקח זמן למסך המשני להתחיל לעבוד. כאשר מעירים אותו, יש תחושה שכל הממשק עובר זעזוע בתהליך הזה, למשל, המסך הראשי נכבה לשנייה. אם אסוס רוצים שאנשים ישתמשו בו, המעבר לשימוש צריך להיות יותר חלק ולא צולע.

אסוס Zenbook 14X OLED. צילום צחי הופמן
אסוס Zenbook 14X OLED. צילום צחי הופמן

חומרה: אסוס Zenbook 14X – רמקולים טובים וחיישן טביעת אצבע מהיר

אסוס שילבה כאן מעבד דור 11 של אינטל i7 במהירות 2.8 גיגה הרץ עם זיכרון עבודה 16 גיגה (RAM) מסוג LPDDR4X עם כרטיס גראפי GeForce MX450 עם 2 גיגה זיכרון מסוג GDDR6 של NVIDIA. נפח האחסון הוא 1 טרה מסוג M.2 NVMe PCI 3.0 אשר מספק ביצועים מהירים. בסך הכל, מדובר במחשב שמגיב היטב, כאשר עבור רוב המשתמשים, הוא יעשה את העבודה בצורה טובה.

הדגם הזה כולל טכנולוגיית IceCool Plus לשמירה על הטמפרטורה של המחשב, אבל הוא עדיין פולט חום רב מהצד השמאלי שלו. מה שהורגש היטב בזמן השימוש. הרמקולים המגיעים מתוצרת הרמן/קרדון הפתיעו בביצועים הטובים שלהם, יש כאן גם WiFi 6 שלא אכזב וחיישן טביעת אצבע מהיר המשולב בכפתור ההפעלה בצד השמאלי העליון של המקלדת. אגב, המקלדת נוחה להקלדה, מרווחת וכוללת תאורה אחורית.

אסוס Zenbook 14X OLED. צילום צחי הופמן
אסוס Zenbook 14X OLED. צילום צחי הופמן

אגב, המצלמה עבור שיחות הווידיאו מגיעה ברזולוציה של 720p והיא מאכזבת. היא מציעה צבעים דהויים ורעש בתמונה, אפילו במקום מואר היטב. חבל שאסוס לא השקיעה קצת יותר בנקודה הזאת, שהפכה בשנתיים האחרונות לחשובה מאוד לאנשים רבים.

מבחינת חיבורים, אסוס נותנת ב-Zenbook 14X את כל מה שצריך: יציאת HDMI, 2 חיבורי Thunderbolt 4 USB-C וגם כניסת USB 3.2 Gen 2 וקורא כרטיסי זיכרון מסוג מיקרו SD . בקיצור, כנראה שלא תצטרכו כאן דונגל.

מחיר: 6,500 שקל

בשורה התחתונה, ה-Zenbook 14X OLED בולט בזכות המסך האיכותי שלו, המגיע גם עם טכנולוגיית מגע. זהו מסך שפשוט כיף לצפות בו. הלפטופ עצמו נוח לשימוש, אבל המסך המשני – ScreenPad עדיין מרגיש כמו גימיק לא מספיק אפוי.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

תערוכת CES: הלפטופים של שנת 2022

ל-yes יש אפליקציה חדשה לסמארטפונים ולטאבלטים

דיסני פלוס יושק בישראל בקיץ הקרוב

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: